Skøn kanelkage med chokoladeganache.

8 kommentarer
Kager - Mine bedste opskrifter på kager., Nem kage, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Kanelkage. En klassisk skærekage, som jeg altid har været ret vild med, men som jeg af den ene eller anden grund ofte glemmer, så der kan faktisk gå år imellem, at jeg bager den. Men nu er Morten jo taget til England for at arbejde i halvandet døgns tid, så i går havde jeg inviteret mig selv til eftermiddagste hos mine forældre og udover en pladefuld friskbagte müsliboller, fik jeg også lyst til at tage en eller anden form for kage med. Sikken et held, at de bor lige på den anden side af vejen, for jeg fik efterhånden lidt at slæbe på – Villy skulle jo også med. Valget faldt på denne her gode og svampede kanelkage, som jeg pludselig kom i tanker om og som hermed er kommet på bloggen – og så er der jo håb om, at jeg ikke glemmer den sådan lige med det samme, for herinde bliver jeg vel mindet om den med jævne mellemrum.

Kagen er lige til at skære ud og tage med under armen, så den er oplagt at dele ud af på arbejde eller i skolen (og til sine forældre) og så er den supernem at lave – faktisk skal alle ingredienserne bare blandes sammen i en skål og piskes et par minutter med håndmixeren til en glat dej, som fordeles i en form. Jeg brugte et stort ildfast fad, ca 20 x 30 cm, men dejen kan selvfølgelig også fordeles i en springform og laver man dobbelt portion, så passer det nogenlunde med den store bradepande i ovnen. Bagetiden skal så måske lige justeres med nogle minutter, så kagen ikke er halvrå i midten, men tjek evt. ved at stikke et lille træspyd, en tandstikker eller lignende i midten af kagen. Hænger der dej ved pinden, så skal kagen bage lidt længere.

Kagen kan sagtens pyntes med helt almindelig glasur lavet på flormelis, vand og evt lidt kakaopulver, men jeg synes, det smager endnu bedre, hvis man bruger en god, mørk chokolade. Man kan selvfølgelig bare fordele den smeltede chokolade på kagen og lade den stivne, men hvis man tilsætter en smule smør og fløde til chokoladen, får man en såkaldt chokoladeganache og udover en fantastisk lækker smag og konsistens, så har ganachen også den store fordel, at den ikke splintres og krakelerer, når kagen skæres ud.

Den lille smule smør og fløde i chokoladen gør, at man kan skære kagen i fine stykker, uden at chokoladen “springer” eller falder af i store flager og så giver den en smuk, spejlblank overflade… eller… det gør den i hvert fald, hvis man lader ganachen stivne i ca 1 time, inden man begynder at flytte rundt på kagen og skære den ud. Som man måske kan se på billedet, så udviste jeg ikke speciel stor tålmodighed i går. Min ganache har lidt “bølger”, fordi jeg lige skulle flytte rundt på den et par gange og desuden heller ikke kunne dy mig for at skære endeskiven af og spise den. Jep, jeg er snuppet på fersk gerning.

Ingen bedømmelser

Kanelkage

Bagetid40 min
Samlet tid1 t
Antal: 12 personer

Ingredienser

Kage

 • 250 gr sukker
 • 300 gr hvedemel
 • 2 tsk natron
 • spsk stødt kanel
 • 2 tsk vaniljesukker
 • 1 nip salt
 • 4 dl mælk
 • 75 gr smeltet smør

Chokoladeganache

 • 100 gr mørk chokolade
 • 20 gr smør
 • 2 spsk piskefløde

Fremgangsmåde

 • Pisk sukker, hvedemel, natron, kanel, vanilje, salt, mælk og smeltet smør sammen til en glat dej.
 • Fordel dejen i en form (ca 20 x 30 cm) foret med bagepapir.
 • Bag kagen ved 190 °C (varmluft) i ca 30-40 minutter, indtil den er gennembagt.
 • Afkøl kagen på bageristen. Imens laves chokolade ganache

Chokolade ganache

 • Kom chokolade, smør og fløde i en gryde. Varm det forsigtigt op under omrøring, så det hele smelter sammen til en blank masse.
 • Tag gryden af varmen og fordel ganachen på den afkølede kage. Lad ganachen sætte sig i ca 1 time.
 • Kagen kan sagtens holde sig i 2-3 dage, hvis den pakkes godt ind. Den kan desuden fryses – dog bedst uden ganache.

8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Susanne
6 år siden

Sikke en kedelig kage, hvad har jeg gjort forkert?? Jeg lavede dobbelt portion og puttede i den store bradepande, men den smagte som at stikke tungen ud af vinduet. Kan kanel blive dårligt/for gammelt? Jeg må prøve igen og se om det var en smutter 🙂

Maden i mit liv.
6 år siden
Svar  Susanne

Susanne – Jeg skal ikke kunne sige, om du har gjort noget forkert, men opskriften i nogenlunde sammme form ligger mange steder på nettet og får rigtig meget ros og herhjemme er den et kæmpe hit i hele familien. Kan du have glemt at gange mængden af kanel op, da du fordoblede opskriften? Eller har dit kanel stået åbent længe – krydderier kan nemlig miste en del af smagen, når det har stået noget tid? Ellers må jeg desværre melde pas, for så kan jeg ikke lige umiddelbart komme i tanker om, hvad det kan være. Men du kan jo tilføje ekstra kanel næste gang 🙂

Maria
4 år siden

Super lækker! Lavede det som muffins i stedet, men de blev virkelig gode! Tak for en let hurtig og lækker opskrift 😊

Ifrah
3 år siden

Hej jeg lavede kagen og den smagte fantastisk alle syndes den er et hit . Tak for en hurtig og nem og lækker kage

Ifrah 10 år snart 11

Helle
1 måned siden

synes du havde en kanel kagemand herinde på siden på et tidspunkt, er det denne opskrift?

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)