Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan på budget – 31 x billig aftensmad…

74 kommentarer
Inspiration, Madplan – nemme madplaner til hele familien

Nu lever vi som bekendt ikke ligefrem af hummere, kaviar og champagne herhjemme, hvilket opskrifterne på bloggen vist også til fulde afspejler. Jeg tror, vi spiser som de fleste andre danske familier og vi har således dage, hvor det skal være nemt og gerne må være billigt og dage hvor den godt må få lidt ekstra med gode bøffer og lignende.

Hver uge laver jeg “ugens madplan” og skal bestemt ikke klage over det beløb, som jeg har til rådighed, men jeg har også været på SU engang og haft knap så mange penge til rådighed og jeg ved, at der er nogen, for hvem det kan være svært at få enderne til at mødes hver måned. Derfor har jeg nu udfordret mig selv og forsøgt at udarbejde en madplan på budget med god og billig aftensmad til en hel måned. Ikke en madplan som tager udgangspunkt i et bestemt supermarked eller bestemte varer, som er på tilbud i en tidsbegrænset periode, men en all round madplan, som kan tages i brug i en måned (eller længere), hvis der på et tidspunkt er lavvande i kassen og behov for at spare nogle penge.

Jeg kan personligt godt lide at handle i Rema og Lidl og for at denne her madplan på budget kan overholdes sådan nogenlunde, kræver det, at man handler i et discount supermarked, men jeg er gået efter normalpriser på discountvarerne og har tjekket med et online supermarked, når jeg var i tvivl. Det er derfor meget muligt, at man kan gøre det endnu billigere, hvis man går målrettet efter varer på tilbud – nederst har jeg lavet en indkøbsliste og så kan man jo sammenligne sine egne priser med mine. Jeg har desuden lavet en liste med basisvarer, som er ting, de fleste af os har stående i køkkenet i forvejen og disse indgår ikke i regnskabet. Der er en del krydderier og det kan selvfølgelig koste lidt penge, hvis de først skal købes ind, men til gengæld holder de længe, når først man har dem. Da nogle af varerne på indkøbssedlen ikke kan holde sig i en hel måned, kan det være nødvendigt at handle 2-4 gange, medmindre man har god køle- og frysekapacitet.

Det har været vigtigt for mig, at lave madplanen så realistisk som muligt, og jeg har derfor taget udgangspunkt i mig selv og mad som jeg selv ville spise – man skal dog være opmærksom på, at madplanen blot er vejledende, for vi er alle forskellige og har forskellige behov og præferencer. Jeg har tænkt en del grønsager ind i planen og har i det hele taget prioriteret “ordentlig” mad og rigelige mængder, for hvad hjælper det at spare penge på aftensmaden, hvis man efterfølgende falder i pizzafælden, fordi man er sulten? Jeg er ligeledes gået ud fra priser på de varer, som jeg selv køber og dvs. økologisk mælk, økologiske æg (eller som minimum æg fra fritgående høns), økologisk frugt og grønt, når prisen er nogenlunde den samme som den konventionelle og kød hvor fedtprocenten ikke er den allerhøjeste. Går man ikke op i den slags, så vil der være yderligere penge at spare. Nogle vil måske mene, at der ikke indgår ret meget kød i planen til en hel måned, men til gengæld bruger jeg så bacon som “krydderi” og smagsgiver i en del af de billige retter, hvilket igen er med til at holde prisen nede.

Madplanen gælder for 2 voksne – den er jo lavet med udgangspunkt i de opskrifter og retter, som jeg laver til Morten og mig herhjemme, men der plejer at være rigeligt og også ofte rester, så måske er planen nærmere gældende for en familie på 2 voksne og 1 barn. Det er jo forskelligt, hvor meget hver enkelt spiser, men som udgangspunkt vil jeg mene, at der er rigeligt mad og også rester til madpakker eller til 1 ugentlig restedag. Dette har jeg dog ikke taget som en selvfølgelig og jeg har derfor beregnet 31 x aftensmad – altså mad til en måned. Det samlede budget lyder på 900 kr. Jeg foreslår, at man runder op til 1000 kr og bruger de restende 100 kr på salat, tomater, agurk, peberfrugt mm. og laver salater som supplement til maden.

Madplan på budget – 31 x aftensmad til 2 voksne for 900 kr.

Jeg foreslår, at man gennemlæser ovenstående, inden man kaster sig ud i madplanen.

Dag 1 – Kartoffelsuppe med bacon. Denne her suppe er både nem og billig og så smager den forrygende. Der er i alt 3 x suppe på madplanen og der er beregnet toast med hamburgerryg/skinke og ost som tilbehør (brug evt fryseren til opbevaring). Alternativt kan man bage dette her forrygende lækre, koldhævede flüte, hvor dejen blot skal røres sammen, hæves på køl, lægges på pladen med våde hænder og bages. Planlægger man ikke at bage selv, kan man fjerne gær fra indkøbssedlen.

Dag 2. Hjemmelavet tærte med gulerod og løg. Nem og lækker og dejlig mættende. Kan man ikke spise hele tærten, er der rester.

Dag 3. Pasta med bacon, flødesauce og ærter. En nem og lækker ret, som er et hit både på bloggen og hjemme hos os og jeg må indrømme, at den dukker op igen længere nede på denne her madplan. Brug ½ pk. spaghetti til retten.

Dag 4. Stegt flæsk med kartofler og persillesauce. Det er medregnet, at man kan rive 2-3 store gulerødder til råkostsalat med marinade af ½ citron og lidt sukker. Honning kan også bruges. Kog ekstra kartofler, så er der til kartoffelsalat på dag 7.

Dag 5+6. Spinatlasagne med bechamelsauce. En lækker vegetarlasagne som mætter godt. Der er til 2 dage i lasagnen, men den kan fryses og man behøver derfor ikke nødvendigvis spise spinatlasagne 2 dage i træk. Beregn 75 gr revet ost til at drysse på toppen af lasagnen inden bagning.

Dag 7. Frikadeller og kold kartoffelsalat. Brug 500 gr hakket svinekød eller kalv og flæsk og steg 12 store eller 14 mellemstore frikadeller. Spis 2 eller 3 stk hver (afhængig af størrelsen) og gem 2-3 stk til hver til frikadellesandwich. De resterende 2 frikadeller ryger i fryseren til biksemad. Brug ½ bundt purløg til kartoffelsalaten og gem resten til pynt på æggekagen.

Dag 8. Æggekage lavet på 6 æg pisket sammen med mælk, salt og peber. Steg 1 pk bacon i skiver og server æggekagen med rugbrød, tomater i både og drys af den sidste halvdel af purløget.

Dag 9. Frikadellesandwich med fyld af frikadeller, rødkål, syltede agurker, remoulade, mayonnaise mm. Skær ca 300 gr kartofler i både, vend dem i lidt olie og bag dem gyldne i ovnen ved 200 grader. Drys med salt og server.

Dag 10. Pandekager med ost og spinatfyld. Der er beregnet 1 pk. hamburgerryg eller skinke, som kan skæres i tern og tilsættes til spinatfyldet. Drys pandekagerne med 50 gr revet ost, inden de kommes i ovnen.

Dag 11+12. Boller i karry. Opskriften er beregnet til 450 gr kød, men man kan sagtens lave kødboller af 500 gr hakket svinekød eller kalv og flæsk. Det er en stor portion, så der skulle være boller i karry til 2 dage. Server med kogte ris og tilføj evt. lidt ærter til risene – der er beregnet 150 gr ærter pr dag. Bryder man sig ikke om at spise det samme 2 dage i træk, så gem en portion boller i karry i køleskabet eller kom den i fryseren. Lav en god stor portion karrysauce og gem det sidste af saucen, når kødbollerne er spist.

Dag 13. Pasta med tunsauce. En nem og lækker opskrift på pasta vendt i en cremet sauce med tun og ærter. Brug den sidste halvdel af pakken med spaghetti.

Dag 14. Brændende kærlighed med kartoffelmos. Man kan blande alt muligt i brændende kærlighed, men her er jeg bare gået ud fra en helt simpel opskrift med en god kartoffelmos lavet med mælk og en klat smør og løg + 1 pk bacon i tern stegt på panden. Herhjemme får vi altid ketchup til.

Dag 15. Forårsuller eller ovnruller. Køb en helt almindelig pose forårsruller og tilbered dem i ovnen eller på panden. Tilbehøret er kogte ris og resten af den gemte karrysauce fra boller i karry.

Dag 16. Lækker og cremet gulerodssuppe med pikantost. Som nævnt kan tilbehøret udgøres af toast med skinke og ost eller også kan man bage et lækkert, koldhævet flüte og spise til suppen.

Dag 17. Svensk pølseret med pølser, kartofler og gulerødder i cremet tomat-flødesauce. Brug 6 pølser til pølseretten og gem de sidste 2 i fryseren til biksemad.

Dag 18. Kartoffelpizza på tortillapandekager med frisk mozzarella og rosmarin. Der er beregnet 3 tortillaer pr. mand. Er der plads i budgettet, kan man fordele lidt lufttørret skinke på toppen af pizzaerne, men de er ikke medtaget på indkøbslisten. Gider man ikke tortillabunde, så kan man i stedet bruge færdigkøbte naanbrød eller pitabrød – det er nogenlunde samme pris.

Dag 19. Pasta med bacon, flødesauce og ærter. Samme opskrift som dag 3, men denne gang bruges pastaskruer eller penne i stedet for spaghetti. Kog en hel pose (500 gr) og brug den ene halvdel. Den anden halvdel gemmes og bruges som fyld i tomatsuppen i morgen.

Dag 20. Menuen står på lækker hjemmelavet tomatsuppe med pasta. Igen kan man spise ekstra tilbehør i form af toast med skinke og ost eller hjemmebagt flüte. Bliver der suppe til overs, så gem den evt. og brug den som ekstra fyld i kødsauce til lasagne.

Dag 21+22. Brug 350 gr oksekød (ud af det kilo som er indkøbt) og lav en portion spicy oksekød med spidskål/hvidkål og karry. Fordel fyldet i 12 tortillapandekager (2 pk á 6 stk) og fordel dem i 2 ildfaste fade – 6 i hvert. Drys hvert fad med 50 gr revet ost og gratiner det ene i ovnen. Det andet fad gemmes på køl og kommer på menuen dagen efter.

Dag 23. Blomkålsgratin med gulerødder. Server evt. rugbrød til og en klat smør på toppen.

Dag 24+25. Brug 300 gr hakket oksekød i en klassisk lasagne med oksekød og bechamelsauce. Brug gerne eventuelle grønsagsrester, revet gulerod eller en slat tomatsuppe i saucen, så der ikke er noget, som skal smides ud. Det er en stor portion, så der er lasagne til 2 dage. Bryder man sig ikke om at spise det samme 2 dage i træk, så frys ned eller gem den ene halvdel i køleskabet. Beregn 75 gr revet ost til at drysse på toppen af lasagnen.

Dag 26. Medisterpølse og flødestuvede kartofler. Skræl 600-700 gr kartofler, skær dem i skiver og læg dem i et ildfast fad. Drys med salt og peber og hæld 1/4 liter fløde (piskefløde eller madlavningsfløde) ved. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i ca 1 time eller til kartoflerne er møre. Steg medisterpølsen på panden – man kan også nøjes med at brune den på panden og stege den færdig i ovnen. Server med sennep. Bliver der medister til overs, kan det gemmes i fryseren til biksemad.

Dag 27. Brug de sidste 350 gr hakket oksekød og lav en portion chili con carne. Server med ris og ca 50 gr revet ost til drys på toppen. Er der plads i budgettet så køb en pose tortillachips og server til. Det er en stor portion, så der skulle gerne være chili con carne til overs.

Dag 28+29. Menuen står på cremet pastasalat med bacon, majs og ærter. Det er en stor portion, så der er beregnet 2 pk. bacon og en hel pose pastaskruer eller penne (500 gr) til salaten. Portionen rækker til 2 dage – er der kun 30 dage i måneden, kan den evt. bruges som frokost. Bryder man sig ikke om at spise det samme 2 dage i træk, så kan salaten godt stå på køl i 2 dage. Selvom der står, at der skal bruges ½ liter creme fraiche og 2 ds majs i opskriften, så sker der ikke noget ved, at man holder 2 spsk creme fraiche og 2 spsk majs tilbage og bruger dem til bagte kartofler med chili con carne dagen efter.

Dag 30. Bagte kartofler med fyld af chili con carne. Drys med 50 gr revet ost på toppen.

Dag 31. Biksemad af kogte kartofler og gulerødder, skåret i mindre stykker, løg og kødrester fra måneden – frikadeller, pølser og medister. Server med ketchup og rugbrød. Der skulle være 2 æg tilbage ud af de 20 indkøbte = 2 spejlæg til biksemaden.

Indkøbsseddel.

Mælk, 3 liter – 25 kr
Æg, 2 x 10 stk – 50 kr
Smør, 1 pk – 12 kr
Friskost (naturel eller med smag), 5 pk – 50 kr
Fløde (piskefløde eller madlavningsfløde), ½ liter + 1/4 liter – 25 kr
Frisk mozzarella i kugler, 2 stk – 12 kr
Revet ost (ca 400 gr) – 25 kr
Creme fraiche, 2 x ½ liter – 20 kr
Toastost, 1 pk – 15 kr
Gær, 1 pk – 2 kr

I alt – 236 kr

Løse ris, 1 ps – 10 kr
Lasagneplader, 2 pk – 18 kr
Spaghetti, 1 pk (500 gr) – 6 kr
Pasta (skruer eller penne), 2 x 500 gr – 12 kr
Rugbrød, 1 pk – 10 kr
Burgerboller til frikadellesandwich, 1 pk – 10 kr
Toastbrød, 1 stk – 7 kr
Tortillapandekager, 3 pk. á 6 stk – 36 kr
Tun i vand/olie, 1 ds – 10 kr
Majs på dåse, 3 ds – 18 kr
Hakkede tomater, 8 ds – 32 kr
Tomatpure, 1 lille ds – 2 kr
Kidneybønner, 1 ds – 10 kr
Rødkål, 1 glas – 10 kr
Syltede agurker, 1 glas – 10 kr
Dip mix til dressing (pastasalat), 2 breve – 10 kr
Frosne forårsruller/ovnruller, 1 ps – 25 kr

I alt – 216 kr

Spidskål el. hvidkål, 1 stk – 10 kr
Blomkål, 1 stk – 12 kr
Kartofler, 3 x 2 kg – 45 kr
Bagekartofler, 2 stk – 8 kr
Gulerødder, 2 kg – 15 kr
Løg, 3 kg – 20 kr
Hvidløg, 2-3 fed – 10 kr
Peberfrugter, 2 stk – 12 kr
Tomater, 2 stk – 4 kr
Persille, 1 bundt – 7 kr
Purløg, 1 bundt – 7 kr
Frisk, rød chili, 1 stk – 5 kr
Citroner, 2 stk – 10 kr
Spinat (hakket og frosset i kugler), 1,5 kg – 18 kr
Ærter (frosne), 2 x 500 gr – 20 kr

I alt – 203 kr

Hakket oksekød, 1 kg (deles i 3 portioner af 350 gr – 300 gr – 350 gr) – 50 kr
Hakket svinekød eller kalv og flæsk, 2 x 500 gr – 48 kr
Flæsk i skiver, 1 pk – 25 kr
Medister, 1 pk – 22 kr
Pølser, 1 pk á 8 stk – 25 kr
Bacon i skv, 1 pk – 10 kr
Bacon i tern, 3 x 2 pk – 45 kr
Hamburgerryg/skinke i skv, (til pandekagefyld og toast), 2 pk – 20 kr

I alt – 245

Basislager.

Hvedemel
Sukker
Rasp
Havregryn
Olie
Ketchup
Sennep
Remoulade
Mayonnaise
Bouillonterninger
Salt
Peber
Paprika
Timian
Basilikum
Rosmarin
Chilipulver
Spidskommem
Karry
Stødt muskat

Subscribe
Notify of
74 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Cecilie
6 år siden

Tak for en god liste med mange spændende forslag! 🙂

Maden i mit liv.
6 år siden
Svar  Cecilie

Cecilie – Velbekomme. Det glæder mig, at du kan bruge opskrifterne 🙂

Bjørg
6 år siden

Er det muligt at få indkøbslisten delt op, så man kan købe ind til en uge ad gangen?

Maden i mit liv.
6 år siden
Svar  Bjørg

Bjørg – Jeg har ikke delt indkøbslisten op, da jeg ikke gik ud fra, at ret mange ville leve slavisk efter planen i en måned, men i stedet bytte lidt om på retterne mm. Men man kan sagtens gennemgå de opskrifter, som man planlægger at lave i en uge og så markere ingredienserne på den indkøbsliste, som jeg har lavet i forvejen 🙂

Josefine Pazdecki
3 år siden

Hvordan er det så at man skal forstå opdelingen?
Det ser utroligt lækkert ud.
Mvh. Josefine

Annette kantsø
3 år siden
Svar  Bjørg

Er en app

Jane Christiansen
6 år siden

Det kunne være rigtig lækkert med opskrifter på maden også :).

Rigtig fint arbejde

Maden i mit liv.
6 år siden

Jane – Jamen der er sandelig da også opskrifter – alle de steder, hvor teksten er fremhævet med rødt, det er links som fører tilbage til opskrifterne 🙂

jane
6 år siden

ej hvor lækkert 🙂 . det kunne jeg bare ikke se på telefonen .

Maden i mit liv.
6 år siden
Svar  jane

Jane – Det var så lidt. Jeg håber, at du kan bruge opskrifterne til inspiration 😉

Jannie
4 år siden

Og har du en pris alt i alt ?

Lærke B
6 år siden

Genial koncept:)

Maden i mit liv.
6 år siden
Svar  Lærke B

Lærke – Ja, man kommer virkelig langt med en madplan og en smule planlægning, hvis man vil spare lidt penge 🙂

Jeanet Østergaard Jensen
6 år siden

Hold da helt op. Lækker og varieret mad til få penge.
Hvor er det en god hjælp.
Tak for det.

Maden i mit liv.
6 år siden

Jeanet – Tusind tak for din søde hilsen. Det glæder mig, at du kan finde inspiration i min budget-madplan 🙂

Mange hilsner fra

Anne-Kathrine

Anne // altogintet
6 år siden

Shit en vild (billig!) madplan du har fået smækket sammen. Ville ønske vi kunne handle for så lidt og samtidig spise så lækkert. Dét må komme an på en prøve.
Tak for god inspiration. Jeg håber sådan oktober bliver “vores måned” og at jeg endelig kan holde madbudgettet. Pt bruger vi aaaalt for mange penge på mad. Mindst 4000/mdr og vi er altså bare to, ligesom jer ?

Maden i mit liv.
6 år siden

Anne – Jeg håber, at du får succes med madplanen. Jeg har i øvrigt lavet yderligere 2 planer – hvis du skriver madplan på budget i bloggens søgefelt, så burde de alle dukke op. Så er der i hvert fald lidt mere inspiration 🙂

Anette olsen
6 år siden

Ser rigtig spændende ud og dejligt billigt. Må lige høre om du køber det samme ind hver mdr , så det er samme indkøbt liste du bruger?
Hilsen Anette

Maden i mit liv.
6 år siden

Anette – Som jeg har skrevet i indlægget, så har jeg aldrig selv prøvet at leve efter planen, den er blot lavet til dem, som gerne vil spare eller måske ikke har så mange penge til rådighed i en given måned. Planen er udelukkende ment som inspiration, men jeg har lavet 2 mere – altså 3 stk i alt, så man behøver absolut ikke købe det samme ind hver måned. Hvis du skriver “madplan på budget” i bloggens søgefelt, så dukker alle 3 budgetmadplaner på 🙂

Mange hilsner fra

Anne-Kathrine

TINA
6 år siden

Vil prøve at leve efter denne madplan for mere og se hvordan det går. Ser lækkert og spændende ud.

Jeg kunne godt savne en indkøbsliste hvis man skulle leve efter den her slavisk. For det gør det svært at overskue i forhold til indkøb af frugt\grønt og mejeriprodukter i sær hva man skal bruge.

Er gået igang i går og kartoffelsuppe med var et hit her hos mig og mine 2 drenge.

Maden i mit liv.
6 år siden
Svar  TINA

Tina – Du skal være mere end velkommen – jeg har faktisk lavet 2 planer mere, så hvis du savner inspiration og nye retter, så er det bare at skrive “madplan på budget” i bloggens søgefelt – så dukker de 2 andre budgetplaner op. De er begge på 2 x 30 dage 😀

Grunden til, at jeg ikke har lavet en slavisk indkøbsliste er, at det er de færreste, som rent faktisk er i stand til at efterleve en plan slavisk i 30 dage – der vil næsten altid være et par dage, hvor det skrider, fx pga arrangementer med børnene, fødselsdage, diverse invitationer og helt uforudsete hændelser, ligesom maden også rækker til flere dage i nogle familier end i andre. Der er rigtig mange af mine læsere, som har meldt tilbage, at de bruger planen – eller planerne – som inspiration og så plotter de selv ind, hvilke dage de har lyst til at spise de forskellige retter – og så er det egentlig bare at gå ind og kigge på opskrifterne og se, hvad der skal købes ind til retterne i pågældende uge. Af samme grund er inkøbslisterne egentlig også mest medtaget for at give et overblik over det, som skal købes ind til måneden og så for at give et prisoverslag, så man kan sammenligne med priserne på de dagligvarer, som man normalt køber.

Da det i forvejen tager mig 8-10 timer at lave sådan en madplan, inkl. at finde på retterne, få det hele sat sammen, udregninger, indkøbsliste, pristjek mm har jeg fravalgt yderligere at lave indkøbsliste til hver uge, da det alligevel drejer sig om ganske få personer, som efterlever planen slavisk. Jeg håber derfor, at du i stedet kan gå ind og kigge i opskrifterne og se, hvad der skal bruges til den enkelte uge. Og så håber jeg selvfølgelig også, at du kan spare en dejligt masse penge ved at følge planen 😀

Mange hilsner fra

Anne-Kathrine

Tine
6 år siden

Tusind tak for en vidunderlig blog. Jeg har kørt din madplan her og bare det at jeg ikke har skullet “finde på” hver aften er en sand fornøjelse. Opskrifterne er VILDT gode, ligetil og falder i smag hos både min mand og jeg, men også min knap 3 årig pige der ellers ynder at udtale sig om hvad hun ikke kan lide. Alt er røget ind og er blevet smagt på, jeg tror vi alle har fået nogle favoritter. Fremover vil jeg følge dine madplanef, for nøj hvor er det godt og hvor er det dejligt at kunne lægge den del af at skulle “finde på” fra sig de dage man ikke orker.

Tak for en vidunderlig blog!!!

Maden i mit liv.
6 år siden
Svar  Tine

Tina – Tusind tak for din søde hilsen 🙂 Jeg er så glad for, at jeg kan være med til at inspirere og når det så oven i købet bliver så stor en succes som i Jeres tilfælde, så er det jo bare endnu bedre. Jeg har lavet 3 andre budgetmadplaner, som ligger på bloggen, hvis I trænger til nye opskrifter – du skal bare skrive “madplan på budget” i søgefeltet, og ellers så lægger jeg hver uge nye ugemadplaner op 😀

Anne
6 år siden

Åh jeg vil altså lige rose dig helt vildt for den her madplan!
Simple, nemme, billige retter og indtil videre smager det bare fantastisk!
Tak 🙂

Maden i mit liv.
6 år siden
Svar  Anne

Anne – Mange tak for din søde hilsen 🙂 Det glæder mig, at jeg kan være med til at inspirere med god og hjemmelavet mad til billige penge og når I når igennem denne plan, så jeg har jo lavet 4 mere, som er i samme stil. Jeg har lige linket til de andre herunder 😀

https://madenimitliv.dk/2018/01/madplan-paa-budget-5-30-x-billig-aftensmad.html

Anet
5 år siden

Jeg må altså også rose dig for din madplan som jeg vil prøve at overholde.
Jeg er vildt glad for alle dine opskrifter og er lykkelig for at jeg fandt di hjemmeside.
Tusind tak.

Maden i mit liv.
5 år siden
Svar  Anet

Anet – Tusind tak for din søde hilsen – dejligt at du kan bruge mine budgetmadplaner og husk, at jeg har lavet 4 budgetplaner mere, hvis du på et tidspunkt trænger til lidt variation 😀

Flemming
5 år siden

Kanon arbejde…
😊

Den vil jeg helt sikkert bruge, nemme hurtige og billige retter.

Det gør bare hverdagen med små børn så meget nemmere. Og man kan altid bruge de eventuelt sparede penge på familien.

Mange tak

/ Flemming

Anne Mette Møller
5 år siden

Wauv, en skøn og inspirerende madplan! Der kan selv børnene være med, hvilket betyder en del, når man har 3 af den slags…
Tusind tak for fed inspiration!

Pi
5 år siden

Hej Anne-Kathrine!

Super lækker madplan. Jeg er studerende og tror virkeligt at jeg har ramt jackpot her. 🙂
Dog har jeg lige et spørgsmål: Hvordan planlægger du indkøbene, således at det bliver økonomisk (f.eks. med større pakker kød, osv.) men stadig holder sig friskt indtil brug?

De bedste hilsner
Pi

Camilla Louise
5 år siden

Yay! Det er fedt!!! Jeg skal flytte her til november og kommer til at sidde super stramt, så jeg vil prøve denne madplan her, også se om jeg kan lave den til en person i stedet, og ellers er der jo bare mad til fryseren.

Kunne være fedt, hvis du en dag lavede en budget venlig spiseplan til singlerne 😀 haha! Men nu prøver jeg mig lige frem her.

Tak!

Joanna
5 år siden

Dejligt med en måneds madplan det finder man ikke andre steder og så udførligt. Tænker bare hvor er fiskeretterne 🙃

Kari
5 år siden

Hej.
Det ser spændende ud. Vil kaste mig ud i nogle nye opskrifter.
Tak for inspiration.

Line
5 år siden

Hej
Hvor ser denne månedsplan bare MEGA spændende ud – jeg vil straks begive mig i kast 🙂
Tak for en fantastisk side!

Susanne
5 år siden

Hej. Jeg vil meget gerne tilmelde mig nyhedsbrevet, men det virker ikke rigtig. Har kigget i spam i min mail.

Annette
4 år siden

Elsker din side her med budget madplan.❤️
Som enlig mor er der pludselig blevet plads til…

lidt ekstra sjov i hverdagen.

Overskud/lyst til at lave mad.

Glæde ved at sætte os til bords.( smager dejligt)

Tak fordi du deler ud af din ideer…🙏😍

Merete Brink
4 år siden

Sikke spændende madplaner, som jeg vil prøve. Udover at have et lille budget lige pt. har jeg også for meget fedt på sidebenene 😂 Har du bare en lille idé om, hvordan retterne ligger rent kaloriemæssigt🤔

Johannes
4 år siden

SKØNT med de detaljerede madplaner! Vi lever faktisk “slavisk” efter din madplan, og det fungerer vildt godt for os. Vi er så uopfindsomme mht mad og dine madplaner redder os virkelig.

Jonas
4 år siden

Hej.
Jeg forstå ikke rigtig din madplan og indkøbsliste.
Den indkøbsliste som der er inddelt k 4 punkter.
Hvad og hvilke rette høre det til? Altså f.eks dag 1-7 er den første indkøbsliste og 7-14 er den anden indkøbsliste eller hvordan skal jeg forstå det? 😊

Annethe
4 år siden

Det her er guld værd😊 sad og hylede for mindre end en time siden( økonomi )
Og nu er jeg fuld af inspiration og gå på mod. Tusind tak❤️

Jytte
3 år siden

Hej
Det ser lækkert ud, men jeg synes ikke det virker til at være så sund mad? Tænker bare der er en del brød, sovs, bechamel, stegt flæsk osv.?

Hilsen Jytte

Sabrina
3 år siden

Hej jeg har kigget lidt op din madplan og den ser super god ud men hvor handler du ind henne da jeg kan se at nogle af ingredienserne ikke vil koste det samme som der hvor jeg handler

Nikolaj Steen
2 år siden

Hey der ser utrolig spændene ud! Hvis man valgte at købe det hele i dag, vil de forskellige varer kunne holde sig i køleskabet hele måneden?

Mvh

Mette Deleuran
2 år siden

Woohoo… Min mand og jeg skal til at lægge penge til side i forhold til at købe et hus – så vi snakkede om at lave mad fra budget – og så vælter man ind i dine opskrifter (jeg har lavet vældig mange retter fra din blog). Vi kan jo prøve at spare hvor vi kan…
Men et spørgsmål melder sig – f.eks. dag 1: kartoffelsuppe. (MUMS) – trykker på link. opskriften er til 4 personer. Har du halveret retten til 2, eller laver du til 4 – selvom du siger at måneden er lavet til 2 personer.
Giver mit spørgsmål mening?
Mvh Mette

Mette Deleuran
2 år siden

Jeg kan simpelthen ikke få armene ned!!!! TAK TAK TAK. 1 uge er nu gennemført. Vi byttede lidt op på dagene, da nogle af opskrifter er lidt mere weekend mad. Vi havde gæster lørdag, derfor lidt mere mængde. Men vores første uge har vi så gjort på 250 kr. Næste uges madplan er lagt og skrevet ned – og bliver slet ikke nær så dyr. Hvis det er fortsætter – så kan vi i næste måned sætte 2000kr ekstra til opsparing.

Mette Deleuran
2 år siden

Jeg sidder stadig med hænderne over hovedet – vifter voldsomt med dem.
En måned er næsten gået – og nu skal der gøres status.
Vi er to voksne i huset.
Vi har overholdt madplanen i 4 uger (vi er igang med den sidste uge) –
Sidespring: spist ude en enkelt dag (manden fyldte 40), haft gæster 2 dage (disse dage er ikke taget med i madplanen).
Vi nåede til og med tomatsuppen. Indkøb alt i alt er 780kr – til aftensmaden.

Ja, jeg har nørdet bon’er, antal løg i posen, æg i bakken, priser, osv…. det har været sjovt, tidskrævende, excel-gymnastik for hjernen. Ja, hånden på hjertet – jeg er blevet prøvet på mine smagsløg. Samtalen over spisebordet har været sjov – “mangler der noget? anden ostesmag?, er der nok?” osv – MEN det har været det hele værd!!!

TAK TAK TAK!!!!

Jeg har allerede snakket højt og vidt og bredt om dine madplaner og har nu flere af mine bekendte som vil prøve dette ‘projekt’ af – for som stort set alle siger “Aaaahhhhrrrr…. 900kr – det kan da ikke passe”.

Mette Deleuran
2 år siden

Det kan du tro at vi gør… men man bliver jo virkelig bims oppe i hovedet (på den skøre og sjove måde)… to pizzaer + udbringning=170kr – ej, det er jo næsten en uges aftensmad, fyret af på en aften… Op af sofaen og lav noget mad. hahahaha Tak tak tak tak – jeg kan ikke sige det nok gange.

Nanna Thorsen
1 år siden

Hej

Tak for dejlig inspiration 🙂
Jeg har regnet lidt på, hvad det ville koste for mig at købe ind til denne månedsplan i dag (dog med vegetariske alternativer, da vi aldrig eller sjældent spiser kød) Det ville blive ca. 1300 kr, men stadig billigt i disse tider med inflation, så det vil jeg helt sikkert prøve på den anden side af jul og nytår.

Kærlig hilsen Nanna

Anne
11 måneder siden

Det ser lækkert ud, men jeg kan blive i tvivlsom energifordelingen er hensigtsmæssigt? Der mangles mere protein.

Cæcilie
8 måneder siden

Hvordan gør du med at handle til sådan en hel måned? En uge ad gangen eller hvordan?