Madplan uge 31…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Med uge 31 tager vi afsked med juli og bevæger os ind i august og dermed også sensommeren og faktisk er august min absolutte yndlingssommermåned. Ikke dermed sagt, at jeg ikke bryder mig om juni og juli, men der er bare noget med august – dug i græsset om morgenen, smukke solnedgange om aftenen, varme dage, blomstrende hybenroser, røde hyben og en blå blå himmel.

Det er faktisk også i august, at vi rejser på sommerferie til New York, men der går lige nogle uger endnu, så jeg lover, at der nok skal komme et par madplaner mere, inden jeg snupper en pause i køkkenet og i stedet kaster mig over lækre restauranter, hyggelige diners og skøn streetfood.

Madplan uge 31.

Mandag – En af de nemmeste – og lækreste – pastaretter, som jeg kender må uden sammenligning være spaghetti carbonara og sådan en portion står der på bordet mandag aften. Efter min opfattelse skal der ikke salat eller grønsager til spaghetti carbonara – det hører bare ligesom ikke til – men jeg serverer et stort fad grønsager i stave og hjemmelavet hummus til forret, som vi så kan nippe til.

TirsdagSprøde tun- og torskerognsfrikadeller med en stor skålfuld tabouleh med bulgur og grønt ved siden af. Bliver der noget til overs, så er frikadellerne også gode kolde og tabouleh kan sagtens holde sig i flere dage, så det er oplagt at bruge resterne til madpakkerne.

OnsdagKartoffelasagne med skinke og mozarella. Nemt og lækkert og så smager det bare forrygende godt. Jeg plejer at bruge en god, kogt skinke – de har en god italiensk skinke, som er skåret i silketynde skiver, i de fleste supermarkeder og den fungerer helt fint til formålet. Tilbehøret bliver blandet salat og dressing.

Torsdag – Det er højsæson for spidskål, som er store og flotte lige nu, så vi skal have en gang spicy oksekød med spidskål og karry. Man kan sagtens spise retten, som den er, måske med godt rugbrød eller ovnristede kartofler til, men jeg bruger den nu gerne som fyld i tortillapandekager. De fyldte pandekager lægges i et ildfast fad med bagepapir og drysses med revet mozzarella, inden de gratineres i ovnen i ca 10 minutter, til osten er smeltet. Server med soya og/eller sød chilisauce og ketchup. Jeg regner med at bruge 2/3 spidskål til det krydrede oksekød og gemmer den sidste 1/3 til fredag.

Fredag – Weekenden indledes med en gang grillhygge – jeg ved endnu ikke helt, hvilken slags kød det bliver, for det må udvalget hos slagteren afgøre, men måske marineret kyllingebryst eller noget mørbrad af en slags. Tilbehøret bliver en portion hjemmelavet coleslaw – lavet på resten af spidskålen fra torsdag og så de her forrygende lækre fully loaded hasselback potatoes. Jeg steger 1 pk bacon og bruger halvdelen til kartoflerne og den anden halvdel til salaten lørdag – det passer lige til os.

Lørdag – Vi skal have en lækker tærte med laks og spinat, som smager helt forrygende med et glas kold hvidvin ved siden af. Noget andet, som fungerer glimrende sammen med laks, er bacon, så tilbehøret bliver denne her skønne spinatsalat med bacon, druer ost og nødder – et hit her i huset.

Søndag – Ugen afsluttes med en gang karrykoteletter i fad med ananas og champignons. Nemt og lækkert på en søndag og tilbehøret bliver lige så nemt – kogte ris blandet sammen med grønne ærter og måske også dampet broccoli ved siden af.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)