Kage i kop! Som i al sin enkelthed går ud på at røre en lille, bitte portion kagedej sammen i en kop, bage den et par minutter i mikrobølgeovnen og efterfølgende putte sig i sofaen eller en god stol og nyde den lune kage sammen med et glas iskold mælk eller et krus varm te – sådan er konceptet i hvert fald her i huset. Lynhurtigt og lækkert og eftersom det tager sådan ca 5 minutter at lave en kage i kop – inkl. bagning – så er der ikke langt fra tanke til handling, når lækkersulten melder sig.

Det er efterhånden ved at være et par år siden, at jeg sidst har leget med kager i kopper – det var, som så mange andre modefænomener indenfor madlavning, noget som poppede op på diverse madsites på nettet og som alle skulle afprøve, inden fænomenet ligesom døede ud igen og gled over i glemslen. Selv havde jeg i hvert fald glemt alt om kager i kopper, indtil jeg ved et tilfælde kom forbi min egen udgave af kage i kop med æble og kanel og fik lyst til at støve konceptet af. Jeg havde nemtlig et hængeparti med en kage i kop a la blåbærmuffin og da vi som regel har store, lækre blåbær i køleskabet på denne her tid af året, hvor de er i sæson, var der ikke langt fra tanke til handling.

Jeg fulgte opskriften fra min kage i kop med æble og kanel sådan nogenlunde, men valgte at bruge mindre mælk, da blåbærrene også afgiver lidt væde under tilberedningen. Formentlig kan man bruge frosne, optøede blåbær til kagen, men vær opmærksom på, at de frosne kan være en del mere syrlige end de friske, så måske skal der bruges lidt ekstra sukker.

Kagen blev serveret – lun og nybagt med lidt ekstra friske bær og et drys flormelis på toppen til en kop varm te. Lidt creme fraiche vil sikkert også være fint til, men så synes jeg, at der går for meget frugttærte i den – det skulle jo helt være en form for blåbærmuffin. Kagen er bedst, imens den stadig er lun eller i hvert fald rimelig friskbagt – den er nem at lave og lynhurtig, men dagen efter er den ikke speciel spændende længere. Det er altså en kage, som skal bages her og nu, når lysten melder sig, hvilket er meget heldigt, den korte tilberedningstid taget i betragtning.

Kage i kop – blåbærmuffin.

1 stk

20 gr smør, smeltet

2 spsk mælk

1 æg

4 spsk sukker

½ tsk vanillesukker

4 spsk hvedemel

½ tsk bagepulver

3-4 spsk friske blåbær – gem evt lidt til pynt

Find en kop, som kan rumme 3½ dl og tåle at komme i mikrobølgeovnen. Kom smeltet smør, mælk og æg i koppen og pisk det sammen med en gaffel. Tilsæt sukker, vanillesukker, hvedemel, bagepulver og blåbær og rør dejen sammen med gaflen. Sæt koppen i mikrobølgeovnen og bag kagen ved 800 W i ca 3 minutter, til den er hævet op og fint svampet med en masse små lufthuller i toppen. Vend kagen ud af koppen ved at føre en lille kniv rundt i kanten og lad den køle i ca 10 minutter. Spis kagen lun og server evt. med drys af flormelis og friske blåbær på toppen.

Note. Kagen skal vendes ud af koppen, når den er bagt og herefter afkøles let. Ellers vil varmen gøre kagen våd og “klæg” nede i koppen.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)