Kartoffellasagne med chorizo…

0 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Hovedretter, Hverdagsmad, Opskrifter, Svinekød
Gå direkte til opskriften

Hvad gør man, når man havde håbet på bare en smule tørvejr (og dermed også grillvejr) og købt lidt forskelligt, lækkert kød og gode pølser hos slagteren, men på 3. dagen ikke havde andet end fortsat dansk “sommer” og regn at se frem til? Forleden aften tog jeg konsekvensen, tændte stearinlys og lavede i stedet en lækker kartoffellasagne med de chorizopølser, som jeg måtte erkende, aldrig ville komme på grillen.

Kartoffellasagne er bestemt ikke noget nyt fænomen herhjemme – bortset fra at jeg sjældent serverer det om sommeren, men med et par store bagekartofler kan det faktisk sagtens lade sig gøre. Ideen til lige præcis denne her udgave af kartoffellasagne stammer vist tilbage fra et gammelt nummer af Spis Bedre, men det kan også være Magasinet Mad. Jeg husker det desværre ikke længere og holder mig vist heller ikke specielt tæt på originalopskriften, men ideen med at bruge chorizo til kødsaucen har jeg taget til mig og den holder 100%.

Til kødsaucen skal der bruges ferske chorizopølser (dem der ligner grillmedister), hvor den ene ende skæres af, så man efterfølgende kan presse “farsen” ud. Chorizopølserne er relativt nemme at skaffe på denne her tid af året, hvor selv discountsupermarkederne tilbyder et pænt udvalg af forskellige slags pølser til grillen, og man kan som regel også finde dem hos slagteren, men kan det slet ikke lade sig gøre, så kan man sagtens bruge hakket oksekød i stedet. Alternativt kan man købe tørret chorizo, enten en hel pølse eller bare i skiver, og skære den i mindre tern – tørret chorizo fås stort set alle steder hele året rundt. De små chorizotern svitses i gryden sammen med løg og hvidløg, hvorefter der tilsættes hakket oksekød og dermed kan man alligevel få en fin og krydret smag af chorizo i kødsaucen.

Jeg bruger gerne paprika, basilikum og spidskommen som smagsgivere i lasagnen. Jeg synes, at den kombination passer fint til den krydrede chorizofars, men man kan også med fordel tilsætte lidt chili, hvis pølsen ikke er med chili i forvejen. En blandet salat med creme fraiche dressing – gerne med store stykker moden avocado – er super lækker at servere til lasagnen og det samme med kogte majskolber, når de er i sæson. Serverer man majs til lasagnen, kan man evt. overveje at udelade dem i kødsaucen, men jeg elsker majs og kan sjældent få for mange.

5 fra 1 stemme

Kartoffellasagne med chorizo

Bagetid30 min
Samlet tid1 t
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 4 bagekartofler
 • 1 spsk olie
 • 2 fed hvidløg (hakkede)
 • 1 løg (hakket)
 • 450 gr ferske chorizopølser (hakket oksekød kan også bruges)
 • 1 peberfrugt (hakket)
 • 2 tsk paprika
 • 2 tsk tørret basilikum
 • 2 tsk stødt spidskommen (kan udelades)
 • 2 spsk hvedemel
 • 2 ds hakkede tomater
 • 2 dl vand
 • 1 ds majs
 • 2 spsk sød chilisauce (kan erstattes af 1 nip sukker)
 • 150 gr revet ost
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Skræl eller skrub kartoflerne, skær dem i tynde skiver, kom dem i en gryde med vand og giv dem et hurtigt opkog (2-3 minutter). Hæld vandet fra kartoflerne og stil dem til side.
 • Varm olien op i en gryde og sauter løg og hvidløg heri. 
 • Skær enden af chorizopølserne og pres “farsen” ud. Kom farsen i gryden og brun det godt. Tilsæt peberfrugt, paprika, basilikum og spidskommen og steg det hele i et par minutter. 
 • Rør hvedemel i gryden og tilsæt herefter hakkede tomater, vand og majs. Bring gryden i kog ved svag varme og lad kødsaucen snurre i ca 15 minutter – smag til med sød chilisauce eller sukker, salt og peber.
 • Fordel lidt sauce i bunden af et ildfast fad (ca 20 x 25 cm). Ovenpå kødsaucen lægges kartoffelskiver, så kødsauce og revet ost. Fortsæt med kartoffelskiver, kødsauce og revet ost til det hele er brugt op – slut med et lag kødsauce og det sidste ost.
 • Bag kartoffellasagnen ved 200 °C (varmluft) i ca 30 minutter, til den er gylden og kartoflerne er møre. Server evt med et grønt drys af persille, frisk basilikum eller lignende.
Jeg bruger næsten altid en smule hvedemel, når jeg laver kødsauce til lasagner og lignende. Hvedemelet jævner saucen ganske let, så den ikke er så tynd, hvilket giver et pænere snit og en mere skærefast lasagne, men det kan sagtens udelades.
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)