Så nærmer vi os afslutningen på uge 31 og derfor har jeg endnu engang siddet og puslet lidt med madplanen for den kommende uge. Sjovt, som jeg er blevet glad for at lave madplan – der var engang, og det er faktisk slet ikke så længe siden, hvor jeg var overbevist om, at vi i hvert fald aldrig nogensinde skulle leve efter en madplan – helt uden plads til spontanitet og fantasi. I dag kan jeg godt se, at de daglige indkøbsture, frustrationer over ikke at kunne finde på aftensmaden, take away og dyre løsninger var en lige så stor del af det at leve uden madplan, men det er først her bagefter, at det er gået op for mig, hvor meget aftensmaden fyldte i dagligdagen, da den ikke var planlagt. Og hvor mange penge de daglige indkøbsture og impulskøb kostede.

I dag sætter jeg tid af til at lave ugens madplan – jeg har gjort det til et lille hyggeligt pusterum, hvor jeg sætter mig med en god kop kaffe, blok og kuglepen og så går jeg i gang. Hvad vi kunne tænke os at spise i den kommende uge og hvad vi har i køleskabet/køkkenskabe i forvejen? Vores madspild ligger på et minimum, vores forbrug er mindsket og alle de daglige spekulationer omkring, hvad vi skulle finde på til aftensmad, er helt væk. Til gengæld er der stadig plads til spontanitet – mere låste er vi jo ikke af madplanen, så alt i alt har madplanerne været ren win win for os. Og med disse ord vil jeg gerne præsentere vores madplan for uge 32.

Madplan uge 32.

Mandag – Vi skal have god, gammeldags kyllingsteg med brun sauce, kartofler og agurkesalat. Overvejer, om der også skal laves lidt grøn salat med mormordressing til – klassisk sommermad, når det er bedst.

TirsdagRejesalat med forårsløg, mango og chili. Verdens bedste rejesalat, efter min mening, og så er den bare så nem at lave. Jeg regner med at bage et par lækre koldhævede flutes til salaten og supplerer måske også med lidt ekstra grønt ved at anrette rejesalaten på en bund af grøn salat.

Onsdag – Resterne af kyllingen fra mandag plukkes i mindre stykker og bruges til denne her lækre kyllingepie med forårsgrønt, som faktisk lige så godt kan kaldes sommergrønt, da fyldet primært består af ærter og gulerødder.

Torsdag – Med en smule held kan vi måske stege lidt kød på grillen, uden at være bevæbnet med paraply. Jeg tager i hvert fald et smut forbi slagteren og ser, hvad de har at byde på. Tilbehøret bliver temmelig klassisk, nemlig denne her skønne kartoffelsalat med karry og bacon og så en portion rissalat med masser af grønt. 

Fredag – Tomaterne er i højsæson og smager allerbedst lige nu. Det skal selvfølgelig udnyttes, så vi skal have en lækker tomatlasagne med bechamelsauce til aftensmad. Tilbehøret bliver en blandet salat og en form for madbrød, måske dette her flettede madbrød med pesto og ost. Lasagnen er uden kød og herhjemme hos os, er den et hit, men hvis man synes, kan man også servere den som tilbehør til kødretter. Fx krydrede hakkebøffer eller marineret kylling.

Lørdag – Jeg glæder mig allerede til lørdag, for vi skal have kalkun, som jeg elsker. Mange siger, at kalkun let bliver tørt og det er også rigtigt, at det kan have tendens til tørhed, men når det tilberedes som dette her kalkunbryst med pikantost og bacon, så bliver det altså ikke meget bedre. Vi skal have knuste kartofler og broccolisalat med æble og vindruer – men uden bacon – ved siden af. Vi kan sagtens nøjes med den bacon, som allerede er på kalkunen.

Søndag – Søndagsmenuen står på wienerkarbonader, som serveres med klassisk “wienertilbehør” i form af brasede kartofler og ærter. En nem og lækker måde at transformere en traditionel karbonade om til noget, som kunne minde lidt om en wienerschnitzel.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)