Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Pastasalat med avocadocreme.

2 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Billig aftensmad - mad på budget., Fjerkræ, Hovedretter, Lette retter, Madpakkehits, Opskrifter, Pastaretter - opskrifter med pasta, Salater - Alle mine bedste salater, Svinekød
Gå direkte til opskriften

Selvom Morten og jeg pt holder sommerferie i New York, så skal I da ikke snydes for denne her helt fantastisk lækre pastasalat med kylling og bacon, som jeg lavede til aftensmad i sidste uge, men ikke nåede at få på bloggen, inden vi rejste herover. Kylling og bacon er jo altid et hit i pastasalater, men i stedet for en creme fraiche baseret dressing, som jeg normalt bruger i langt de fleste af mine pastasalater, så blev det i stedet til pastasalat med avocadocreme. Jeg havde nemlig et par gode, modne avocadoer liggende i frugtskålen og de skulle bruges.

Ideen til en pastasalat med dressing af avocadoer stammer fra Klidmoster.dk, som havde en lækker en af slagsen på bloggen for nogle måneder siden eller deromkring. Lige så snart jeg læste om hendes pastasalat, vidste jeg, at det skulle jeg også prøve at lave. Jeg har jo tidligere lavet en grøn kartoffelsalat med avocadodressing og chili, som blev et kæmpe hit herhjemme. Den opskrift tog jeg udgangspunkt i, så jeg var ret sikker på, at pastasalaten også ville falde i vores smag og jeg fik heldigvis ret.

Da vi et par dage forinden havde fået en god stor grillet kylling til aftensmad, var der masser af rester, som blev plukket i mindre bidder og kom i salaten. Derudover stegte jeg en lille pakke bacon i tern, som også fungerede rigtig godt sammen med kylling og avocado. I forhold til grønsagerne holdt jeg mig faktisk til majs og ærter og så et rødløg i tern, som altid er godt at tilføje, fordi det bidrager med lidt skarphed.

Jeg er sikker på, at både squash i tern, peberfrugt, bladselleri, forårsløg og mange andre grønsager havde fungeret rigtig fint, men dels ville jeg gerne holde det lidt enkelt og derudover var jeg ved at tømme køleskabet til vores ferie, da jeg lavede salaten, så det virkede lidt tåbeligt at fare ud og købe en masse grønsager. Jeg er dog ikke i tvivl om, at salaten vil smage skønt med mange flere forskellige slags grønsager og opfordrer som sædvanligt til, at man bruger det man kan lide eller har liggende i grønsagsskuffen i forvejen.

Jeg serverede et friskbagt stykke flute til salaten – disse her koldhævede flutes er stadig et kæmpehit herhjemme og jeg bager dem med jævne mellemrum. Jeg troede egentlig ikke, at jeg havde lavet en specielt stor portion pastasalat, men det viste sig alligevel, at der var mere end rigeligt til Morten og mig samt frokost i de efterfølgende dage. Det gav så mulighed for at “teste” pastasalaten over tid og heldigvis blev den hverken “tør” eller “brun”, hvilket man måske godt kunne have frygtet, da den primært består af avocado, men den holdt sig fin og lysegrøn. Dejligt.

4,58 fra 7 stemmer

Pastasalat med avocadocreme

Samlet tid20 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 250 gr pastaskruer eller penne
 • 250 gr kogt eller stegt kyllingebryst (en rest kylling kan selvfølgelig også bruges)
 • 1 pk bacon i tern
 • 300 gr ærter
 • 1 ds majs
 • 1 rødløg (finthakket)
 • 2 modne avocadoer
 • 1 dl creme fraiche 9-18 %
 • citronsaft
 • 1 nip chilipulver (kan udelades)
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Kog pastaen efter anvisning på pakken, overhæld med koldt vand og lad den afdryppe. 
 • Pluk kyllingen i mundrette bidder. 
 • Steg bacontern brune og sprøde på panden og lad dem afdryppe på køkkenrulle.
 • Bland pasta, kylling og bacon sammen med ærter, majs og løg i en skål. 
 • Halver avocadoerne, fjern stenene og skrab indmaden ned i en skål med en ske. 
 • Tilsæt creme fraiche og citronsaft og blend til en cremet avocadodressing med en stavblender – man kan også lave en grovere dressing ved bare at mose avocadoen groft med en gaffel. 
 • Smag til med chili, salt og peber og vend dressingen sammen med pasta, kød og grønt.
 • Lad salaten trække på køl til servering.
Bliver der rester af pastasalaten, så kan den sagtens gemmes på køl. Dog skal man huske, at avocadodressingen desværre ikke holder sig helt fin lysegrøn, selvom der er tilsat citron. 
Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Hanne Larsen
6 år siden

jeg har svært ved at tilmelde mig jeres hjemmeside

Maden i mit liv.
6 år siden

Hanne – Hvordan har du prøvet at tilmelde dig? Er du på facebook, kan du også bare trykke “synes godt om” på bloggens facebookside – den hedder madenimitliv – så dukker det automatisk op på din egen facebookside, hver gang jeg har lagt nyt op på bloggen 🙂

Mange hilsner fra

Anne-Kathrine