Hermed 1. indlæg fra vores sommerferie i New York. Det er, som nogle af Jer måske ved, bestemt ikke vores første besøg i den store by og jeg har skrevet adskillige blogindlæg om vores ferier i New York. Hvis I har lyst til at læse tidligere indlæg, så har jeg samlet dem alle lige her, sammen med en stor guide til New York.

Vi ankom fredag aften, efter en fin flyvetur med British Airways over Heathrow og kom igennem immigration og lufthavnskontrol på kun 30 minutter på trods af virkelig mange mennesker i lufthavnen. I JFK har de installeret nogle automater, hvor man selv kan scanne sine fingeraftryk, tage billede mm, hvis bare man har været der før (returning ESTA), og det hjælper gevaldigt på de lange køer. En kort subwaytur til Manhattan, hvor vi blev kørt lige til vores hotel og efter vi var blevet installeret i et fint værelse, var vi klar til at gå en lille tur og finde lidt aftensmad. Vi fandt en lille bagelshop og fik et par skønne, friskbagte bagels med bacon, salat, tomat og avocado og derefter var vi altså klar til at gå i seng. Klokken var 21.45 amerikansk tid (03.45 dansk tid), så jeg synes egentlig, at vi havde holdt godt ud.

Lørdag startede med kaffe i lobbyen – vi boede på Hotel Hilton Garden Inn og i lobbyen er der hver morgen kaffe og te, samt to-go bægre, så vi tog kaffen med os. Faktisk havde vi allerede fået den første kop på værelset, for selvfølgelig vågende vi meget tidligt, men heldigvis var der en fin kapsel kaffemaskine på værelset med både kaffe og te.

Vi endte med at finde en Whole Foods og blandede lidt forskelligt fra deres morgenmadsbuffet + lidt bagels og granola bars fra deres bagerafdeling, inden vi satte os i siddeområdet og spiste. Efter morgenmaden besluttede vi at tage en tur til Coney Island og stranden – vejret var perfekt til en strandtur.

Det er nemmest at komme til Coney Island med subway (gul eller orange linje). Coney Island er fest, farver, sommerstemning, tivoli, kulørte drins, candyfloss og meget mere og jeg synes, at der er vildt hyggeligt. Det myldrer med mennesker derude, særligt på en lørdag midt på sommeren, men det er jo et kæmpe stort område, så det er kun lige omkring tivoliet, at der er trængsel.

Vi startede med lidt frokost fra en af de mange madboder og gik så en laaaang tur langs stranden. Sjovt som man virkelig kan komme til at gå langt, når man går med bare fødder i vandkanten og snakker – vi blev i hvert fald som sædvanligt overraskede. Der var for øvrigt også en stor “sandslot-konkurrence” i gang – og en præmie på 500 $ til vinderen, så der var rigtigt gang i skovle og spande. Der var også mødt en del professionelle op og jeg skal lige love for, at de havde slæbt det avancerede udstyr med hjemmefra – lige fra vandforstøvere og hårtørrer til specialforme.

Vi endte med at tilbringe et par timer ved vandet, inden vi gik en tur rundt i tivoliet, men vi prøvede ikke noget i denne omgang. Til gengæld fandt jeg en fantastisk lækker mango slush ice, som jeg selvfølgelig skulle have et stort glas af. Morten nøjedes med en sodavand og således bevæbnede mod varmen, bevægede vi os lige så stille ned mod subway stationen og satte igen kursen mod Manhattan – hold nu op hvor var det godt at komme ind og sidde i en afkølet vogn. Vi landede på Manhattan og vores hotel ved 17-tiden og gik op på værelset og fik et bad og tog en slapper i ca 1,5 time, inden vi gik ned for at finde lidt aftensmad. Det blev nærmest til en gang tapas, for vi købte, hvad vi nu havde lyst til her og der og så satte vi os ved nogle af de mange offentlige borde og stole og delte det hele – rygende varme pizzaslices, lune hotwings, en lækker blandet salat og en skøn og spicy hummus med chili og små fine gulerødder til at dippe.

Klokken 21 var vi tilbage på hotellet og så blev der ellers bare slappet af, hvilet fødder og læst et par kapitler i en god bog, inden vi sov ved 22-tiden. Mit garmin ur sagde, at vi havde gået næsten 25.000 skridt, så vi kunne godt mærke vores fødder  – vi skal jo lige i gang.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)