Squash i fad med kødsauce…

19 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Fjerkræ, Hovedretter, Hverdagsmad, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Det er højsæson for squash og har man dem ikke i haven – hvilket man bør have, hvis man overhovedet har muligheden for det, for der er næsten altid garanti for en fantastisk squashhøst – så kan man få fingrene i dem i butikkerne til næsten ingen penge. Squash er med andre ord nem, billig og lækker sommermad og der er heldigvis utallige anvendelsesmuligheder for de lækre, grønne sager, som mest af alt minder om en kraftig agurk.

Jeg har tidligere bagt både boller med squash og solsikkefrø og en lækker, krydret squashkage med flødeosteglasur på toppen. I det salte køkken kan jeg anbefale at bruge revet squash i tzatzikien i stedet for, eller sammen med, agurk. Man kan også tilsætte squash i tynde skiver til en portion flødekartofler og man kan komme revet squash i kødsaucen eller vende den om og komme kødsaucen i squashen til en omgang fyldte squash.

Fyldte squash ser vældig fine ud, men jeg må indrømme, at når der står fyldte squash på menuen, så bruger jeg som regel nedenstående metode, hvor squashen blot skæres i tynde skiver og lægges lagvist med kødsaucen i et fad. For det første er det dejligt nemt og derudover så smager det fantastisk, når squashen tilberedes i kødsaucen under bagningen og trækker smag, saft og kraft fra sauce, kød og krydderier.

Det kan så til gengæld diskuteres, hvorvidt der stadig er tale om fyldte squash. I virkeligheden er vi nok nærmere ude i en form for “squash-lasagne”, når squashen skæres i skiver og lægges lagvist i et fad. Jeg kalder derfor retten for squash i fad med kødsauce. Så må det være op til den enkelte, om man udhuler og fylder sine squash, eller om man skærer dem i skiver og laver fyldte squash a la “lasagne” som her.

Jeg serverede blandet salat og små ristede kartofler til fadet og det var forrygende lækkert. De tynde skiver squash var lige netop blevet tilberedt i ovnen, så de var møre, men havde samtidig et ganske let bid, hvilket fungerede perfekt. Ristede kartofler kan man selvfølgelig sagtens udelade, hvis det bliver for meget, men jeg synes nu, at de passede fint til. Der var jo kun lige en lille håndfuld til hver. Desuden passede det så fint, at kartoflerne kunne tilberedes i ovnen, samtidig med fadet med squash og kødsauce og så var det hele klart på samme tid.

4.63 fra 8 stemmer

Squash i fad

Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Bagetid40 min
Samlet tid1 t 5 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 2 mellemstore squash (skåret i tynde skiver)
 • 1 spsk olie
 • 1 løg (hakket)
 • 2 fed hvidløg (finthakkede)
 • 400 gr hakket kylling (hakket oksekød kan også bruges)
 • 1 ds tomatpure
 • 2 tsk paprika
 • 2 tsk tørret basilikum
 • ½ tsk chilipulver (eller efter smag)
 • 2 spsk hvedemel (kan udelades)
 • 1 ds hakkede tomater
 • 2 dl vand
 • 2 spsk sød chilisauce (kan udelades)
 • 75 gr revet mozzarella
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Skær de 2 squash i tynde skiver og drys skiverne med salt for at trække væde ud. Stil skiverne til side.
 • Varm olien op i en gryde og sauter løg og hvidløg heri til de bliver klare.
 • Tilsæt hakket kyllingekød og brun det godt af.
 • Kom tomatpure, paprika, basilikum, chilipulver og hvedemel i gryden og rør godt rundt. Hvedemelet kan udelades, men det medvirker til at jævne saucen let, så den bliver lidt tykkere.
 • Tilsæt hakkede tomater og vand. Bring gryden i kog og lad kødsaucen simre i ca 5 minutter. Smag til med sød chili sauce, salt og peber.
 • Dup de saltede squashskiver tørre med lidt køkkenrulle.
 • Fordel lidt kødsauce i bunden af et ildfast fad (ca 20 x 25 cm), læg et lag squash i skiver i saucen og fordel lidt kødsauce ovenpå. Fortsæt med lag af squash og kødsauce og slut med et lag kødsauce. Drys med revet ost på toppen.
 • Bag fadet i ovnen ved 200 °C (varmluft) i 30-40 minutter, til overfladen er gylden og squash-skiverne er nogenlunde møre, men har let bid.
 • Server med salat, ristede kartofler, ris eller pasta.
Vil man lave “traditionelle” fyldte squash, skal indmaden fra de 2 squash blot udhules med en ske, til skallen er ca 1 cm tyk. Placer de udhulede squash i et ildfast fad, fyld dem med kødsauce (det må gerne “løbe over”) og drys med revet ost. Bag ved 200 °C (varmluft) i ca 30 minutter, til squashen er mør og osten gylden.
19 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Britt Jadesø
5 år siden

Ej fuck, her står jeg med to auberginer…nå – det skal prøves…!

Maden i mit liv.
5 år siden

Britt – Haha, det er jeg sikker på, også kan lade sig gøre – så kan du lave moussaka 🙂

Josephine
5 år siden

Kan man lave det i varmluft ovn? Og så måske give det lidt kortere tid?

Maden i mit liv.
5 år siden

Josephine – Det kan man sagtens – det er lidt forskelligt, om jeg bruger varmluftsfunktion eller ej, så det kan du roligt gøre 🙂

Steffen
5 måneder siden

4 stars
God opskrift men jeg vil nøjes med 180 grader i varmluft ovnen næste gang
Mvh steffen

Janni
5 år siden

Den er bare SÅ lækker den her opskrift. Selv ungerne ville smage ? Er lykkelig over at ha fundet din blog. Dine opskrifter er lige til at gå til i hverdagen, og har minimum altid 2 af dine på ugens madplan.

Maden i mit liv.
5 år siden
Svar  Janni

Janni – Det glæder mig, at du kan bruge bloggen og opskrifterne, og at de fyldte squash var en succes – det er så dejligt, at jeg kan være med til at inspirere alle Jer derude bag skærmen 🙂

Susanne
3 år siden

Kan retten eller gratineret squash fryses?

Marianne
2 år siden

5 stars
Super ret. Fik spidskålssalat og kartoffelrøsti til. Kan varmt anbefales👍

Conny Lespagne
1 år siden

Jeg jævner gerne med maïzena, da jeg foretrækker konsistensen der virker lidt “lettere”. Og så er der flere personer i min omkreds der ikke kan tåle hvedemel;-)

Villy Bak
6 måneder siden

Jeg har lige fået 3 flotte Squash foræret – så din opskrift skal bare prøves. Tak fordi du gider.

Villy Bak

Villy Bak
6 måneder siden

Yes, frikadeller – tak for to dejlige opskrifter. :o)

Lige et spørgsmål til Squash i fad – hvad er tynde skiver, er det 5 – 10 mm?

Villy

Herdis Just
6 måneder siden

Hej, og tak for opskriften, som jeg prøvede af i går til gæstemiddag. Det var en succes! Men da jeg stod og skivede squashene, tænkte jeg på, om der mon findes en bredere – meget bredere – skrællekniv til det brug. For min almindelige kartoffelskræller var ikke særlig effektiv.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)