Vandmelonsalat med feta må, uden sammenligning, høre til blandt verdens nemmeste salater. Faktisk behøver man ikke andet end en blanding af netop vandmelon i tern og god feta for at lave salaten, men når jeg nu er i gang, kan jeg godt lide at tilsætte lidt ekstra. Det kunne fx være friske babyspinatblade i bunden, som både pynter, mætter og smager godt og hvis vi har blåbær i køleskabet, så ryger der også gerne en håndfuld af dem på toppen. Lidt saltede nødder, mandler, græskarkerner eller lignende er også super lækkert på salaten og så bidrager de i øvrigt med lidt ekstra knas. Jeg har vist været inde på det før, men jeg er vild med kombinationen af salt og sødt og mine salater – især mine måltidssalater – er gerne en skøn blanding af frugt og grønt, ost og saltede nødder eller bacon.

Har vi vandmelon i køleskabet, hvilket vi som oftest har om sommeren, hører en hurtig vandmelonsalat til blandt mine favoritter til frokost og faktisk har jeg netop sat denne her portion til livs. Det var dog en temmelig stor tallerkenfuld, som jeg havde fået lavet i dag og det var lige før, at jeg ikke nåede igennem. Derfor vil jeg mene, at nedenstående opskrift fint vil gøre det ud for tilbehør til 2 eller måske endda 3 personer – det kommer jo lidt an på, hvad der ellers står på bordet.

En dressing bruger jeg sjældent, når jeg laver vandmelonsalat, men hvis man synes, så smager det godt at dryppe lidt god balsamicoeddike over salaten lige inden servering og en lækker olie-eddike dressing er heller ikke dårlig. Tilsæt evt. en smule sennep for lidt skarphed og honning for sødme til olie og eddike, inden dressingen røres sammen – det giver en virkelig lækker og cremet dressing. Endelig kan en helt almindelig creme fraiche dressing sagtens bruges, men som sagt spiser jeg gerne salaten, som den er. Nemt, friskt og lækkert.

Vandmelonsalat med feta og blåbær.

2 pers (tilbehør).

2 håndfulde friske spinatblade

2 skiver vandmelon, skåret i små tern

75 gr blåbær

50 gr feta

frisk basilikum – kan udelades

Skyl spinaten, slyng vandet af og anret den på en tallerken. Fordel vandmelon i tern og blåbær ovenpå spinaten. Smuldr fetaost øverst og pynt med friske spinatblade – mynte kan også bruges. Opbevar på køl til servering.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)