Vandmelonsalat med feta må uden sammenligning høre til blandt verdens nemmeste salater. Faktisk behøver man ikke andet end en blanding af netop vandmelon i tern og god feta for at lave salaten. Men når jeg nu er i gang, kan jeg godt lide at tilsætte lidt ekstra. Det kunne fx være friske babyspinatblade, som både pynter, mætter og smager godt. Hvis vi har blåbær i køleskabet, så ryger der også gerne en håndfuld af dem på toppen.

Lidt saltede nødder, mandler, græskarkerner eller lignende er også super lækkert på salaten. Og så bidrager de desuden med lidt ekstra knas. Jeg har vist været inde på det før, men jeg er vild med kombinationen af salt og sødt. Og mine salater – især mine måltidssalater – er gerne en skønsom blanding af frugt og grønt, ost og saltede nødder eller bacon.

Har vi vandmelon i køleskabet, hvilket vi som oftest har om sommeren, hører en hurtig vandmelonsalat til blandt mine favoritter til frokost. En dressing bruger jeg sjældent, men hvis man synes, så smager det godt at dryppe lidt god balsamicoeddike over salaten lige inden servering.

En lækker olie-eddike dressing er heller ikke dårlig. Tilsæt evt. en smule sennep for lidt skarphed og honning for sødme til olie og eddike, inden dressingen røres sammen. Det giver en virkelig lækker og cremet dressing. Endelig kan en helt almindelig creme fraiche dressing også sagtens bruges, men som sagt spiser jeg gerne salaten, som den er. Nemt, friskt og lækkert.

Print opskrift Pin opskrift
4.6 fra 5 stemmer

Vandmelonsalat

Samlet tid10 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 100 gr babyspinat blade
 • ½ vandmelon (ca 4 skiver)
 • 100 gr blåbær
 • 75 gr fetaost (salatost)
 • evt. frisk basilikum

Fremgangsmåde

 • Skyl spinaten, slyng vandet af og anret den på et fad eller i en skål.
 • Skær vandmelonen i mundrette tern og anret vandmelon og blåbær ovenpå spinaten.
 • Smuldr fetaosten og fordel den øverst på salaten.
 • Pynt evt. med friske basilikumblade. Mynte kan også bruges.
 • Opbevar på køl til servering.
 • Vandmelonsalaten er bedst, samme dag som den er lavet. Den kan dog gemmes på køl til dagen efter.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)