Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Vandmelonsalat med feta.

0 kommentarer
Salater - Alle mine bedste salater, Tilbehør, Vegetar
Gå direkte til opskriften

Vandmelonsalat med feta er en rigtig sommersalat. Perfekt tilbehør til grillmad. Og så må vandmelonsalat uden sammenligning høre til blandt verdens nemmeste salater. Faktisk behøver man ikke andet end en blanding af netop vandmelon i tern og god feta for at lave salaten. Men jeg kan nu godt lide at tilsætte lidt ekstra. Nemlig en bund af sprøde baby spinatblade og en håndfuld blåbær på toppen.

Se også – Salat med abrikoser og mozzarella I Club sandwich salat I Græsk salat

Vandmelonsalat opskrift.

Vi har næsten altid vandmelon i køleskabet i løbet af sommermånederne. Og så er det jo nemt lige at trylle en nem salat frem til frokost, eller som tilbehør til aftensmaden.

En dressing bruger jeg sjældent. Fetaen bidrager jo med en lækker og cremet konsistens. Men hvis man synes, så smager det godt at dryppe lidt balsamicoeddike over salaten. Man kan også lave en olie-eddike dressing til salaten. Tilsæt evt. en smule sennep for skarphed og honning for sødme. Endelig kan en helt almindelig creme fraiche dressing også sagtens bruges. Men som sagt så spiser jeg gerne salaten, som den er. Nemt, friskt og lækkert.

Tip! Se også mine bedste tips under opskriften.

4,43 fra 7 stemmer

Vandmelonsalat

Samlet tid10 minutter
Antal: 4 pers (tilbehør)

Ingredienser

  • 100 gr baby spinatblade (eller baby salatblade)
  • 1 lille vandmelon (eller ½ stor vandmelon)
  • 100 gr blåbær
  • 100 gr feta (salatost)

Fremgangsmåde

  • Anret spinaten på et fad eller i en skål.
  • Skær vandmelonen i mundrette tern og anret vandmelon og blåbær ovenpå spinaten.
  • Smuldr fetaosten øverst på salaten og server.
  • Vandmelonsalat er bedst, samme dag som den er lavet. Rester kan dog gemmes på køl til dagen efter. Salaten er ikke fryseegnet.

 

Tips til opskriften. 

  • Vandmelon kan erstattes af andre former for melon. Fx cantaloupe, honningmelon eller galiamelon. Jeg er vild med en god, cremet fetaost (eller salatost som den også kaldes). Men man kan også bruge frisk mozzarella ost plukket i mindre stykker eller en kugle burrata, hvis man har mere lyst til det. 
  • Lidt saltede nødder, mandler, græskarkerner eller lignende er superlækkert ovenpå salaten. Og så bidrager de desuden med lidt ekstra knas. Herhjemme er vi i det hele taget vilde med kombinationen af salt og sødt. Og mine salater – især mine måltidssalater – er gerne en skønsom blanding af frugt og grønt, ost og saltede nødder eller kerner. 
Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer