I dag skal det handle om hindbærsnitter med kokos, for jeg elsker hindbærsnitter. Både de hjemmelavede hindbærsnitter og dem fra bageren med et tykt lag hvid glasur og krymmel på toppen. Desværre oplever jeg engang imellem, at der er brugt lidt for meget glasur og alt lidt hindbærmarmelade i kagerne fra bageren. Og faktisk kan man også være så uheldig at få en snitte, der har “overlevet” fra dagen før, hvilket er en noget trist og blød oplevelse. Men en friskbagt hindbærsnitte fra bageren kan være ret skøn.

Især indenfor de hjemmelavede snitter er der sket en masse i løbet af de senere år, og det er superlækkert, når man engang imellem får serveret forskellige variationer og luksusudgaver med marcipan, frisk frugt, mørk chokolade eller noget helt fjerde. Forleden dag legede jeg selv med variationer over den klassiske hindbærsnitte og det blev til en skøn snitte på en klassisk mørdejsbund med god hindbærmarmelade og knasende sprød kokoscrumble. På toppen pyntede jeg med hvid chokolade og frysetørret hindbær.

Kagerne blev en kæmpesucces. De smager som klassiske hindbærsnitter, men er knap så søde, når der ikke er glasur på toppen og så er den sprøde kokostop altså bare forrygende. At kagerne så også var supernemme at lave, er jo bare en ekstra bonus. Der skal afgjort snart bages snitter igen, for jeg har allerede flere varianter, i ærmet som jeg skal have afprøvet.

Blandt andet vil jeg tage udgangspunkt i denne her opskrift, men i stedet lave æblesnitter, hvor hindbærmarmeladen udskiftes med friskkogt og vaniljeduftende æblemos og crumble-laget tilsættes 1 tsk stødt kanel. Jeg er også sikker på, at både blåbær-, solbær- og appelsinmarmelade vil være et hit, evt med mørk chokolade på toppen. Og apropos chokolade. Hører man til dem, som mener, at der bare SKAL være glasur på en ægte hindbærsnitte, så udskift den hvide chokolade på de her snitter med almindelig hvid glasur. Jeg er sikker på, at det nok skal blive et hit.

Print opskrift Pin opskrift
0 fra 0 stemmer

Hindbærsnitter med kokos

Hvile- og bagetid1 t 15 min
Samlet tid1 t 45 min
Antal: 10 stk
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde

Ingredienser

 • 125 gr koldt smør (skåret i tern)
 • 125 gr hvedemel
 • 50 gr flormelis (kan erstattes af sukker)
 • 1 tsk vaniljesukker
 • dl hindbærmarmelade

Kokostopping

 • 100 gr hvedemel
 • 100 gr sukker
 • 100 gr kokosmel
 • 100 gr koldt smør
 • 100 gr hvid chokolade (til pynt)
 • evt. frysetørret hindbær

Fremgangsmåde

 • Hvedemel, sukker og vaniljesukker kommes i en skål. Smørret smuldres ud i blandingen og dejen samles hurtigt med hænderne.
 • Man kan også lave dejen i en køkkenmaskine. Kom alle ingredienserne i røreskålen og saml dejen med K-spaden.
 • Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile på køl i ca 30 minutter.
 • Rul dejen ud til et rektangel (ca 20 x 25 cm) på et meldrysset bord. Placer herefter dejen i et ildfast fad (ca 20 x 25 cm) beklædt med bagepapir.
 • Bag bunden ved 175 °C (varmluft) i ca 20 minutter, til den er let gylden på overfladen.
 • Tag fadet ud af ovnen og fordel hindbærmarmelade på den varme bund.

Kokostopping

 • Kom hvedemel, sukker og kokos i en skål og smuldr smørret heri til en fin smuldredej. Fordel smuldredejen ovenpå hindbærmarmelade og mørdejsbund.
 • Sæt fadet tilbage i ovnen ved 175 °C (varmluft) i ca 25 minutter til overfladen er gylden.
 • Tag kagen ud og lad den afkøle let i fadet, inden den løftes over på et skærebræt og skæres i 10 snitter, som afkøles på bageristen.
 • Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen og kom den i en lille sprøjte- eller frysepose.
 • Pynt snitterne med striber af hvid chokolade og drys med frysetørret hindbær.

Noter

Kagerne kan holde sig i ca 4-5 dage i en lufttæt beholder. De kan også fryses, evt uden chokoladepynt og hindbær på toppen. Dermed er der mulighed for at lune kagerne 2-3 minutter i en varm ovn og efterfølgende pynte med chokolade. 

 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)