Jeg elsker hindbærsnitter – ja, også dem fra bageren med et tykt lag hvid glasur og krymmel på toppen, omend jeg engang imellem oplever, at der er brugt lidt for meget glasur og for lidt hindbærmarmelade i kagerne. Desuden er der flere bagerier, hvor snitterne gemmes fra dag til dag, hvilket efter min mening går en smule ud over konsistensen på mørdejen, men sådan en helt friskbagt hindbærsnitte med sprød bund og perfekt forhold imellem marmelade og glasur, det er altså en kage lige efter mit hjerte.

Endnu bedre bliver det dog, hvis der er tale om en hjemmebagt hindbærsnitte. Der er heldigvis sket rigtig meget indenfor hindbærsnitte-opskrifter de sidste 5-10 år og selvom de klassiske hindbærsnitter er gode, så er det også lækkert, når man engang imellem får serveret variationer og luksusudgaver med marcipan, frisk frugt, mørk chokolade eller noget helt fjerde. Forleden dag legede jeg selv med variationer over den klassiske hindbærsnitte efter at have set en opskrift på deluxe hindbærsnitter på Spis Bedres hjemmeside med en pisket dej og et crumblelåg af havregryn. Jeg kunne især godt lide ideen om et crumblelåg, så den tog jeg til mig og udviklede efterfølgende min egen udgave med en klassisk mørdejsbund, god hindbærmarmelade og lækker, knasende kokoscrumble med hvid chokolade og frysetørret hindbær på toppen.

Kagerne blev en kæmpesucces. De smager af hindbærsnitter men er knap så søde, når der ikke er glasur på toppen og så er den sprøde kokos, som knaser, når man bider i den, bare forrygende. At kagerne så også var supernemme at lave, er jo bare en ekstra bonus. Der skal afgjort snart bages snitter igen, for jeg har flere varianter, som jeg vil prøve. Blandt andet vil jeg lave en omgang æblesnitter, hvor hindbærmarmeladen udskiftes med friskkogt og vanilleduftende æblemos og crumble-laget tilsættes 1 tsk stødt kanel. Jeg er også sikker på, at både blåbær-, solbær- og appelsinmarmelade vil være et hit, evt med mørk chokolade på toppen. Og apropos chokolade – hører man til dem, som mener, at der bare skal glasur på en ægte hindbærsnitte, så udskift den hvide chokolade på de her snitter med almindelig hvid glasur. Jeg er sikker på, at det nok skal blive et hit.

Hindbærsnitter med kokos og hvid chokolade.

10 stk.

Bund.

125 gr smør

125 gr hvedemel

50 gr flormelis – kan erstattes af sukker

1 tsk vanillesukker

100-150 gr god hindbærmarmelade

Fyld.

50 gr smør

50 gr hvedemel

50 gr sukker

50 gr kokosmel

Desuden.

100 gr hvid chokolade

frysetørret hindbær

Bland smør, hvedemel, sukker og vanillesukker i en skål og saml hurtigt dejen ved at ælte den sammen med hænderne – dejen kan også samles i en køkkenmaskine. Lad dejen hvile på køl i ca 30 minutter. Beklædt et ildfast fad (ca 20 x 25 cm) med bagepapir. Rul dejen ud til en firkant på et meldrysset bord og pres den herefter ud i bunden af fadet. Bag bunden ved 175 gr varmluft i ca 20 minutter, til den er let gylden på overfladen. Tag fadet ud af ovnen og fordel hindbærmarmeladen på bunden.

Smør smuldres ud i hvedemel, sukker og kokos til en fin smuldredej. Smuldredejen hældes ovenpå hindbærmarmeladen og fadet sættes tilbage i ovnen ved 175 grader i ca 25 minutter til overfladen er gylden. Tag kagen ud og lad den afkøle let i fadet, inden den løftes over på et skærebræt og skæres i 10 snitter. Lad snitterne køle helt af, inden de pyntes med smeltet, hvid chokolade og frysetørret hindbær.

Note. Kagerne kan holde sig i ca 5 dage i en lufttæt beholder. De kan fryses, men man kan risikere, at det går ud over over den hvide chokoladepynt og det sprøde kokoslag. Er kagerne ikke pyntet med chokolade, kan de evt. lunes et par minutter i ovnen efter optøning, så bliver de sprøde igen.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)