Madplan for uge 38…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Selvom vi kun er i september, så viser efteråret allerede så småt tænder – i hvert fald i form af masser af regnvejr og grå dage og foreløbigt ser det altså ikke ud til, at vi får en lige så smuk, solrig og varm september måned som de 2 foregående år. De mange kølige regnvejrsdage smitter af på madplanen – der er simremad og comfort food på programmet og skal man tro vejrudsigten, så er der i det hele taget lagt op til en uge med masser af indendørshygge i form af tændte stearinlys, varm te og lune tæpper i sofaen. Efterår når det er bedst.

Madplan uge 38.

Mandag – Ugen starter godt med en nem og lækker omgang kylling i karry. Et rigtig familiehit – også herhjemme hos os – som med fordel kan serveres a la ristaffel, altså med en masse små skåle med lækre toppings, fx bananskiver, rosiner, ristet kokos, fersken og ananas i tern, mangochutney, hakket løg, peberfrugt, peanuts eller cashewnødder og meget mere. Også en supergod ret til en uformel og hyggelig gæstemiddag.

Tirsdag – Pasta med flødeost, bacon og ærter. En af den nemmeste pastaopskrifter – og opskrifter i det hele taget – som jeg kender og så smager det bare helt forrygende. Perfekt mad på en travl hverdag, hvor maden gerne må være nem at gå til og stadig være virkelig lækker.

Onsdag – Vi skal have chili con carne og det bliver denne her forrygende chili con carne i ovn. Chilien kommes ganske enkelt i en stor gryde og så får den ellers lov til at stå og hygge sig i ovnen i timevis og trække masser af smag, saft og kraft til sig. Tilbehøret bliver kogte ris, tortillachips og lidt revet ost og en klat kølig creme fraiche på toppen. Det er en stor portion og Morten og jeg kan ikke spise det hele på en gang, så resten bliver gemt og så er der nem og lækker mad i fryseren.

Torsdag – Vi spiser masser af blomkål for tiden, da de smukke, hvide kålhoveder er sæson og derfor smager allerbedst. I denne her uge skal vi have en af de nye favoritter, nemlig et farseret blomkål med fars og bacon. Tilbehøret bliver kogte kartofler og persillesauce og det “grønne” tilbehør udgøres af blomkålen, som gemmer sig bag det lækre, krydrede svinekød og sprødstegte bacon.

Fredag – Menuen står på en lækker og krydret, græsk moussaka med kartofler og aubergine. Tilbehøret bliver en græsk bondesalat med feta, som hører til blandt mine favoritsalater og måske en portion hjemmelavet tzatziki.

Lørdag – Lørdag lører vi et smut forbi fiskehandleren, hvor jeg håber, at vi kan finde lidt lækkert, så vi kan få et luksus stjerneskud med laks og rejer til aftensmad. Normalt laver jeg vores stjerneskud så store, at de snildt kan gøre det ud for en hovedret, men ellers kan jeg anbefale at lave en omgang store ovnfritter og servere med lidt hjemmelavet hvidløgsmayo ved siden af sjerneskuddet.

Søndag – Vi skal have hjemmebagte pitabrød med sprøde og lækre, ovnbagte falafler, salatgrønt, oliven, feta og en lækker hjemmelavet creme fraiche dressing lavet på creme fraiche, friskhakkede krydderurter fra haven, et nip sukker, citronsaft, salt og peber. Rigtig comfort food og “take away” snask på den hjemmelavede måde.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)