Madplan for uge 40…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Ny uge, ny måned, ny madplan. Vi er nået til uge 40 – tænk at der kun er 12 uger tilbage af år 2017. Snart skal vi så småt til at tænke på de tidlige juleforberedelser – ikke mindst i køkkenet hvor en hel del projekter absolut ikke tager skade af, at man begynder i god tid, fx julesnaps, gløgg ekstrakt og fordej til honningkagerne, men i første omgang vil jeg nu nøjes med at koncetrere mig om vores aftensmad for den kommende uge. En uge som byder på masser af efterårsmad, skønne grønsager som har sæson netop nu og et par af vores livretter herhjemme.

Madplan uge 40.

Mandag – Det er alt for længe siden, at vi har fået denne her skønne pastasalat med kylling, karry og bacon, så den kommer på bordet mandag aften. Jeg laver en ordentlig portion, så der også er til et par frokoster i de følgende dage. Dejligt.

Tirsdag – Der er stadigvæk masser af skønne svampe at finde, både i butikkerne og ude i naturen, hvis man har evner i den retning og en af de bedste måder at nyde de skønne sager på, er efter min mening i en lækker og cremet svamperisotto med hvidvin og parmesanost. Der kan for øvrigt spises både kød og fisk til risotten – og man kan servere den au naturel på en kødfri dag – men jeg overvejer lidt et lækkert stykke stegt torsk.

Onsdag – Ugens suppe bliver denne her forrygende lækre chilisuppe, som er dejlig nem at lave og smager skønt – lidt a la tomatsuppe men med lidt mere bid fra chilien, hvis man kan udtrykke det på den måde. Jeg serverer et par lune stykker flutes til suppen efter denne her opskrift på verdens nemmeste koldhævede flutes – denne gang med et twist af hakkede, soltørrede tomater i dejen. Ja, de flutes er stadig et kæmpe hit herhjemme. Og så skal vi selvfølgelig have de her lækre pandekager til dessert – pandekager hører bare til, når man får grønsagssupper.

Torsdag – Menuen står på blomkålsgratin med gulerødder og jeg glæder mig allerede. Gratin har været en af mine livretter, siden jeg var lille og da blomkålshovederne stadig er kæmpestore og lækre, kan vi lige så godt spise så mange som muligt. Tilbehøret bliver groft rugbrød med smør og et drys persille, så torsdag bliver ugens kødfri dag.

Fredag – Fredagen byder på en gang tex mex i form af en mexicansk lasagne med kydret oksekød og salatfyld på toppen. Super hyggelig og lækker aftensmad og et rigtigt fredagshit herhjemme og garanteret også vil vække jubel i rigtig mange børnefamilier. Vi skal selvfølgelig have bland-selv slik til dessert – det er jo fredag.

Lørdag – Der ryger et par gode bøffer på grillen – eller på panden, det afhænger lidt af vejret. Tilbehøret bliver af den bedste slags og helt efter årstiden, vi skal nemlig have skønne ovnbagte rodfrugter og derudover har jeg planer om at lave et fad flødebagte bearnaisekartofler. Alt tilbehøret bliver tilberedt i ovnen, så vi skal egentlig bare koncentrere os om at dække bord og stege bøfferne – og så nyde vores lørdag aften, selvfølgelig.

Søndag – Søndagsmenuen står på lækker paprikagryde med kylling og bacon – perfekt mad på en søndag, hvor gryden kan få lov til at stå længe og simre på komfuret, så de skønne dufte breder sig i hele huset. Hvorvidt tilbehøret bliver kogte ris eller kartoffelmos, det må tiden vise.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)