Lige ud for Manhattans sydspids ligger en lille ø – Govenors Island – som er åben for publikum i sommermånederne (fra maj til september). Man kan kun komme til øen med en lille færge, men det tager omkring 2 minutter og det koster 2 $ for en returbillet, så det er jo lige til at overkomme. Skal man have en cykel med – og det kan virkelig anbefales at leje en cykel og tage med, for det er den fineste lille ø, som er super nem at komme rundt på – så koster det yderligere 1 $, men cykler kan også lejes derovre. Færgerne sejler fra den gamle færgeterminal ved siden af den nye Staten Island færgeterminal ved South Ferry på Manhattans sydspids og i weekenderne kan man desuden komme frem og tilbage fra Brooklyn siden.

Det tager som sagt kun et par minutter og så er man fremme på den fine, lille ø. Vi vidste ikke rigtigt, hvad vi kunne forvente, men efter en solid morgenmad hoppede vi ombord på færgen og så regnede vi med at vende næserne tilbage mod Manhattan ved frokosttid og det kom til at passe meget fint.

Der er ikke massevis af restauranter og butikker på Govenors Island – faktisk er der kun lige et par restauranter ved færgelejet og så er der vand- og soavandsautomater rundt omkring. Biler er der heller ikke nogen af og der er i det hele taget tale om en lille fredelig ø, hvor man kan nyde et pusterum fra storbyen og så til gengæld nyde en fantastisk udsigt til Manhattan, Staten Island, New Jersey og Brooklyn.

Hele vejen rundt langs øen går der en sti, men stierne krydser også øen på tværs, så man bestemmer selv, hvor lang en tur, man vil gå. Vi gik hele vejen rundt og det tog vel en lille times tid, men så var der også brugt tid på fotopauser og en slapper på en bænk. Der er gjort rigtig meget for, at man skal føle sig velkommen og vi kom både forbi en legeplads, et fint picnicområde, liggestole og hængekøjer til fri afbenyttelse, hvor folk hyggede sig, slappede af eller holdt en hyggedag med familien – det er da service.

Selve navnet “Govenors Island” stammer tilbage fra den britiske kolonitid, hvor øen var reserveret til brug for “New York’s royal govenors”. I tidens løb har øen været brugt til lidt af hvert og man kan derfor både møde et gammelt fort og et fæstningsværk (Castle Williams), huse i kolonistil, en kirke, smukke villaer og arbejderboliger fra tiden, hvor øen fungerede som US army Post, når man går en tur rundt.

Til slut nåede vi op til Govenors House – det fineste hus, som var både hyggeligt og velholdt, selvom det var helt tomt. I det hele taget er der en lidt speciel stemning på øen, fordi de mange, smukke huse alle er mere eller mindre forladte. I hvert fald bor der ingen mennesker på øen, men man er i gang med at renovere et par bygninger, som åbner som et luksus spa og kurhotel i 2020.

Efter et par timers forløb var det blevet tid til at forlade Govenors Island og sejle tilbage til Manhattan – og da vi alligevel befandt os “down town” kunne vi lige så godt sætte kursen mod Whole Foods på Greenwich St, hvor vi købte en lækker frokost bestående af en stor sandwich til deling, sushi og frisk frugt til dessert. Frokosten blev indtaget i siddeområdet i Whole Foods – vi trængte virkelig til at blive kølet ned efter turen rundt på Govenors island – men hold nu op, hvor var det en fin oplevelse. Kommer man til New York i sommermånederne, kan jeg kun anbefale at man tager til Govenors Island. Og hvis ikke man er interesseret i at gå hele øen rundt, så lej en cykel og undersøg de mange stier på kryds og tværs.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)