Skal aftensmaden være både nem, lækker og relativ hurtig at lave, så er en eller anden form for pasta i fad med salat til næsten altid et hit. I hvert fald herhjemme hos os, for selvom man er madblogger, så er det ikke altid, at man har masser af tid til at stå i køkkenet. På travle dage er det derfor rart med hurtige løsninger, som vel at mærke ikke inkluderer et opkald til det nærmeste pizzaria.

Denne her omgang tortellini i fad er inspireret af denne her opskrift på pasta i fad med kylling, broccoli og mornaysauce, men i stedet for kylling, udgøres kødet i retten af fyldet i tortellinierne – det kunne fx være tortellinier med skinke og ost eller med kylling og man er derfor ikke afhængig af en rest tilberedt kylling. Desuden kan man konvertere retten til en lækker vegetarret, for så vælger man bare tortellinier med spinat og ost. Jeg synes, at tortellinier bidrager med en god “fylde” til maden, også selvom de er fyldt med eksempelvis spinat og ost og på den måde er det nemt at lave en både lækker og mættende ret til de kødløse dage eller til vegetarer, som indimellem godt kan føle, at de bliver spist af med tilbehør, fordi man blot fjerner kødet uden at tænke på at erstatte det.

Jeg laver gerne mornaysaucen selv, for det er i bund og grund bare en klassisk bechamelsauce, som har fået et skud revet ost og det er ret nemt, men man kan sagtens bruge en karton færdiglavet mornaysauce, hvis man er mere til det. Jeg har brugt broccoli og grønne ærter i nedenstående opskrift, men ærterne kan sagtens udskiftes med andre grønsager og man kan skrue op og ned for mængden alt efter smag og behag.  Har man en rest tilberedte (fx kogte eller bagte) grønsager til overs i køleskabet, så kan de også snildt tilsættes – de skal bare skæres i mundrette stykker og blandes med de let-tilberedte tortellinier, inden hele herligheden overhældes med ostesauce og sættes i ovnen.

Print opskrift Pin opskrift
4.75 fra 4 stemmer

Tortellini i fad med broccoli

Samlet tid40 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 500 gr friske tortellini med valgfrit fyld
 • 1 broccoli (del i små buketter)
 • 250 gr grønne ærter
 • 30 gr smør
 • 3 spsk hvedemel
 • 4 dl mælk
 • 75 gr revet ost
 • stødt muskatnød
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Kog tortellini og broccolibuketter i letsaltet vand i 3-4 minutter. Hæld tortellini og broccoli i et dørslag og lad dem afdryppe. Bland med ærterne og fordel det hele i et ildfast fad.
 • Smelt smørret i en gryde, tilsæt melet og rør blandingen sammen. Hæld mælk i gryden og pisk godt, så evt. klumper forsvinder. Bring gryden i kog og lad den koge i et par minutter under jævnlig omrøring til saucen tykner.
 • Rør revet ost i saucen og smag til med stødt muskat, salt og peber. Fordel mornaysaucen ovenpå tortellini og grønsager og sæt derefter fadet i ovnen ved 200 °C (varmluft) i ca 20 minutter, til overfladen er gylden og lækker.

Noter

Man kan få flere forskellige slags tortellini, så det gælder bare om at finde sin egen favorit - skinke, ost, ricotta eller spinat for nu blot at nævne et par eksempler. Tortellini kan desuden udskiftes med kogt pasta og evt. lidt skinke eller kylling skåret i tern. 

 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)