Så banker efterårsferien på døren og over hele landet kan skolebørn kan se frem til en uges ferie med masser af hygge og måske også lidt uhygge, hvis der står tidlige Halloween arrangementer på programmet. Vi har jo ingen børn og det er heller ikke mere end godt 6 uger siden, at vi var i New York, så vi holder ikke ferie i næste uge, men skulle der nu sidde nogen derude, som kunne bruge lidt inspiration til lækre og hyggelige opskrifter i efterårsferien, så har jeg samlet masser af inspiration i et indlæg lige her. 

Og så tilbage til maden, for selvfølgelig skal vi have lækker aftensmad i næste uge, også selvom vi ikke holder ferie. Jeg skal også have fundet på en eller anden form for kage, til vi skal se “Den store Bagedyst” onsdag aften, men så langt er jeg altså ikke nået endnu, så den kan jeg ikke nå at få på ugens madplan.

Madplan uge 42.

Mandag – Vi skal have spicy oksekød og hvidkål i fad med grønt. Nem og lækker aftensmad, som er fedtfattig og fyldt med grove grønsager. Tilbehøret bliver enten ristede kartofler, eller også laver jeg en portion madpandekager, som vi pakker kålfyldet ind i og spiser med soya – det smager ret meget a la forårsruller og er altid et hit herhjemme.

Tirsdag – Ugens vegetar bliver en portion lækker og krydret, indisk dhal med linser, kartofler og blomkål, som mætter dejligt og giver varmen. Tilbehøret bliver hjemmebagte naan brød og en kølende raita. 

Onsdag – Vi skal have lækre, indbagte koteletter med blandt andet porrer og pikantost. Der er ret meget mad i sådan en indbagt kotelet, så vi dropper yderligere tilbehør og nøjes med en lækker salat, evt denne her bønnesalat med feta og rødløg og måske en kogt majskolbe.

Torsdag – Klassisk stegt rødspætte med kartofler og persillesauce og masser af citron presset henover. En favorit som bare SKAL på bordet herhjemme med jævne mellemrum. Morten glæder sig allerede – det er en af hans hofretter.

Fredag – Fredagsmenuen står på en lækker kartoffellasagne med skinke og mozzarella og blandet salat med dressing ved siden af. Nem og lækker aftensmad på en fredag og så er der selvfølgelig også plads til bland-selv slik bagefter – en fast tradition her i huset.

Lørdag – Vi skal til fødselsdag og er inviteret ud og spise, så jeg snupper en fridag i køkkenet og nyder i stedet en aften i byen.

Søndag – Vi skal have god gammeldags skibberlabskovs, som er simremad af den allerbedste slags og en af mine absolutte yndlings-simreretter – og dem er der ellers en del af. Jeg venter tålmodigt hele foråret og sommeren på, at det igen bliver tid til skibberlabskovs, men nu er ventetiden ovre og jeg glæder mig allerede til søndag. Tilbehøret bliver friskbagt rugbrød, koldt smør, persilledrys og mine hjemmelavede, syltede rødbeder. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)