Madplan for uge 42…

2 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Så banker efterårsferien på døren og over hele landet kan skolebørn kan se frem til en uges ferie med masser af hygge og måske også lidt uhygge, hvis der står tidlige Halloween arrangementer på programmet. Vi har jo ingen børn og det er heller ikke mere end godt 6 uger siden, at vi var i New York, så vi holder ikke ferie i næste uge, men skulle der nu sidde nogen derude, som kunne bruge lidt inspiration til lækre og hyggelige opskrifter i efterårsferien, så har jeg samlet masser af inspiration i et indlæg lige her. 

Og så tilbage til maden, for selvfølgelig skal vi have lækker aftensmad i næste uge, også selvom vi ikke holder ferie. Jeg skal også have fundet på en eller anden form for kage, til vi skal se “Den store Bagedyst” onsdag aften, men så langt er jeg altså ikke nået endnu, så den kan jeg ikke nå at få på ugens madplan.

Madplan uge 42.

Mandag – Vi skal have spicy oksekød og hvidkål i fad med grønt. Nem og lækker aftensmad, som er fedtfattig og fyldt med grove grønsager. Tilbehøret bliver enten ristede kartofler, eller også laver jeg en portion madpandekager, som vi pakker kålfyldet ind i og spiser med soya – det smager ret meget a la forårsruller og er altid et hit herhjemme.

Tirsdag – Ugens vegetar bliver en portion lækker og krydret, indisk dhal med linser, kartofler og blomkål, som mætter dejligt og giver varmen. Tilbehøret bliver hjemmebagte naan brød og en kølende raita. 

Onsdag – Vi skal have lækre, indbagte koteletter med blandt andet porrer og pikantost. Der er ret meget mad i sådan en indbagt kotelet, så vi dropper yderligere tilbehør og nøjes med en lækker salat, evt denne her bønnesalat med feta og rødløg og måske en kogt majskolbe.

Torsdag – Klassisk stegt rødspætte med kartofler og persillesauce og masser af citron presset henover. En favorit som bare SKAL på bordet herhjemme med jævne mellemrum. Morten glæder sig allerede – det er en af hans hofretter.

Fredag – Fredagsmenuen står på en lækker kartoffellasagne med skinke og mozzarella og blandet salat med dressing ved siden af. Nem og lækker aftensmad på en fredag og så er der selvfølgelig også plads til bland-selv slik bagefter – en fast tradition her i huset.

Lørdag – Vi skal til fødselsdag og er inviteret ud og spise, så jeg snupper en fridag i køkkenet og nyder i stedet en aften i byen.

Søndag – Vi skal have god gammeldags skibberlabskovs, som er simremad af den allerbedste slags og en af mine absolutte yndlings-simreretter – og dem er der ellers en del af. Jeg venter tålmodigt hele foråret og sommeren på, at det igen bliver tid til skibberlabskovs, men nu er ventetiden ovre og jeg glæder mig allerede til søndag. Tilbehøret bliver friskbagt rugbrød, koldt smør, persilledrys og mine hjemmelavede, syltede rødbeder. 

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Lone
5 år siden

Din mad ser rigtig lækker ud.
Laver du mon en fælles indkøbsliste for ugen, eller tænker du, at vi også skal gøre lidt selv 😉
Jeg har lige nu dine chokoladeboller i ovnen, – kan næsten ikke vente på at de både skal hæve og bage.
Lone

Maden i mit liv.
5 år siden
Svar  Lone

Lone – Haha, jeg laver som regel bare madplanen og så køber vi det, som mangler til ugen. Jeg har et par gange overvejet at lave en fælles indkøbsliste, men det vil tage væsentligt længere tid end selve madplanen, da jeg skal ind og gennemgå hver enkelt opskrift og have lagt alle ingredienserne sammen, fx kan jeg jo ikke bare skrive 1,75 dl creme fraiche + 2 spsk + 0,50 dl osv osv 🙂 Desuden tror jeg ikke, at der er nogen, der følger ugeplanen slavisk – det er i hvert fald de færreste og det er jo forskelligt, hvilke varer man har hjemme i forvejen, så jeg har vurderet, at det vil være skønne, spildte kræfter, at lave en decideret indkøbsseddel, da det vil være ganske få, som vil bruge den 😀

Til gengæld har jeg fået lyst til chokoladeboller nu – det kan være, at det skal være weekendens projekt 😀

Mange hilsner fra

Anne-Kathrine.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)