Madplan for uge 43…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Nu falmer skoven for alvor – efterårsferien kom og gik og jeg blev fejret efter alle kunstens regler til min fødselsdag. Lige om lidt afsluttes oktober måned med Halloween og så tager vi fat på årets næstsidste måned. Som sædvanlig fatter jeg ikke, hvor tiden er blevet af, men jeg synes egentlig, at vi er gode til at leve i nuet og nyde livet, så gør det ikke så meget…

Jeg er så småt begyndt at finde mine julebøger og blade frem, så jeg kan få lidt inspiration – selvom det måske stadig virker lidt tidligt, så er november her i huset den hyggeligste før-julemåned, hvor der lægges planer for julepynt, julegaver og mad og når man, som jeg, elsker alt ved julen, så skal der ikke mange undskyldninger til, for at gå i gang lidt tidligt. Vi venter dog lidt endnu med at lade julemaden indgå i madplanerne og vi kan derfor se frem til en uge med masse af lækker efterårsmad.

Madplan uge 43.

Mandag – Ugen starter godt med en portion kylling i fad med karry og ananas. En slags variation over den klassiske kylling i karry, som tilberedes i ovnen og som er mindst lige så lækker. Tilbehøret bliver ris.

Tirsdag – Vi skal have krydrede hakkebøffer – som reelt bare er hakket oksekød rørt med salt, peber, hvidløg og masser af friskhakkede krydderurter fra krukkerne på terrassen, som overraskende nok stadig lever i bedste velgående. Tilbehøret bliver de her italienske flødekartofler. 

Onsdag – Menuen står på fiskefrikadeller lavet på laksefars. Tilbehøret bliver små, ristede kartofler og de her skønne pastinakker a la hasselback, som jeg skrev om på bloggen i sidste uge. Ved siden af laver jeg en lækker remouladedip – 1 del creme fraiche og 1 del remoulade røres sammen, tilsæt evt. 1 spsk grofthakkede kapers og server til fiskefrikadeller og kartofler.

Torsdag – Vi skal have mørbrad i fad med sennep og estragonsauce – et hit her i huset, som bliver serveret med ristede kartofler eller ris. Tilbehøret bliver bønnefritter eller broccolifritter. 

Fredag – Vi snupper endnu engang en fredagslasagne og det bliver denne her lækre spinatlasagne med bechamelsauce, som altid er et hit. Man kan for øvrigt tilføje laks i tern til lasagnen, hvis man ikke vil have vegetarlasagne – det smager super godt.

Lørdag – Vi skal have fyldt kalkunbryst med bacon og pikantost, hvilket altid er garanti for succes her i huset. Tilbehøret bliver de her lækre flødebagte kartofler med squash og så måske lidt salat ved siden af.

Søndag – Søndag er der som regel god tid til madlavningen og det skal udnyttes, omend søndagsmenuen ikke kræver særlig meget arbejde. Vi skal nemlig have kylling med timian og citron i stegesoen og jeg glæder mig allerede til noget i retning af verdens møreste kylling.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)