Madplan for uge 44…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

November! Der er hemmeligheder der skal holdes, de første juleopskrifter skal støves af og der skal samles mos, gran og kogler til dekorationer. Lyskæderne i haven skal hænges op, der skal drikkes varm te og måske det første glas gløgg, der skal købes kalendergaver og en skrabejulekalender, der skal hygges med tændte stearinlys og en pind i brændeovnen, når mørket falder på og så skal der spises masser af god mad. November – du skal være så hjertelig velkommen!

Madplan uge 44.

Mandag – Vi skal have en pandekagestabel med skinke, tomat og bechamel. Et hit fra Jamie Oliver og en af de der retter, der ligesom er “lidt for meget”, men som også smager så vanvittigt godt, at de bare skal til engang imellem. Tilbehøret bliver en god og knasende salat, gerne en form for kålsalat, hvilket efter min opfattelse er et absolut must, når menuen står på pandekagestabel.

Tirsdag – Tirsdag d. 31. oktober er det Halloween eller Allehelgensaften, hvis vi skal holde os til det danske og det skal selvfølgelig “fejres” med en omgang fyldte peberfrugter skåret ud som fine græskarlygter. Peberfrugterne fyldes med en fars af blandt andet hakket oksekød, tomat og ris og de smager dejligt krydrede. Et hit hos børn og barnlige sjæle.

Onsdag – “Ugens fisk” bliver denne her skønne tærte med tun, forårsløg og chili, som er et hit herhjemme. Den bliver serveret med en blandet salat ved siden af lavet af det bedste fra grønsagsskuffen – der er formentlig rster fra mandag.

Torsdag – Vi skal have lækker og spicy thaisuppe med kylling og nudler og masser af grønsager. En af de der retter, som er så fuld af smukke farver, at man nærmest kun kan blive i godt humør af at spise den, men som samtidig er ret nem at lave. Ren win win og så giver den en dejlig varme i hele kroppen.

Fredag – Vores “fredagslasagne” bliver endnu engang af den lidt utraditionelle slags. Vi skal nemlig have en lækker og krydret kartoffellasagne med chorizo og bagefter skal der sædvanen tro hygges med bland-selv slik. Uhh hvor jeg elsker vores fredag aftener.

Lørdag – Menuen står på en klassisk portion gullash, som får lov til at stå og småsimre på komfuret så længe som muligt. Gullashen skal selvfølgelig serveres med kartoffelmos ved siden af og jeg regner med at tilsætte lidt forskellige rodfrugter til kartoflerne, så rodfrugtmos er måske et mere korrekt navn.

Søndag – Vi skal have de her græske kødboller i fad med tomat og kartofler. Nem og lækker aftensmad hvor alt bare skal samles i et fad og sættes i ovnen – perfekt mad på en søndag. Tilbehøret bliver en lækker og cremet tzatziki, store oliven og et lækkert brød som kan bages i ovnen samtidig med kødbollerne – måske dette her skønne madbrød med hvidløg, små tomater og rosmarin. 

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)