Vi spiser masser af rodfrugter som tilbehør til diverse retter i løbet af efteråret og et af de helt store hits er disse her skønne, ovnbagte rodfrugter med timian, sennep og honning. Men nu har de lækre rodfrugter i fad altså fået hård konkurrence, for efter at have nærstuderet diverse udenlandske madblade og ikke mindst Pinterest, hvor jeg kan bruge timer på at søge efter spændende inspiration, har jeg opdaget, at alting lige for tiden skal laves “a la hasselback” – kartofler, æbler, pølser, kylling og så altså rodfrugter.

Herhjemme kan vi rigtig godt lide at bruge pastinakker, men jeg har set eksempler på både rødbeder, søde kartofler, gulerødder og persillerødder, som også blev lavet a la hasselback, så det er bare med at bruge fantasien og de grønsager, som man bedst kan lide. Timian kan selvfølgelig udskiftes med diverse andre krydderier, som man normalt bruger til hasselback kartofler. Jeg kan blandt andet anbefale paprika, mild chilipulver og basilikum eller oregano, ligesom det også er superlækkert at bruge en smeltet krydderurte- eller hvidløgssmør til pensling af kartoflerne.

Vi spiste de lækre pastinakker som tilbehør til denne her skønne paprikagryde med kylling og bacon og jeg kan love Jer for, at det var et kæmpe hit. Jeg tænker også, at pastinakkerne vil være gode som tilbehør til røde bøffer eller en lækker steg, gerne med en rigtig god sauce ved siden af og så er jeg sikker på, at de vil være et hit som en form for lidt anderledes tilbehør til en hyggelig gæstemiddag.

Print opskrift Pin opskrift
No ratings yet

Pastinakker a la hasselback

Bagetid40 min
Samlet tid45 min
Antal: 8 stk

Ingredienser

  • 8 store pastinakker
  • olie
  • 2 tsk tørret timian
  • salt

Fremgangsmåde

  • Skræl pastinakkerne og skær dem i tynde skiver uden at skære helt igennem - præcis ligesom når man laver hasselback kartofler. Læg pastinakkerne på en bageplade beklædt med bagepapir.  
  • Pensl pastinakkerne med olie og drys med tørret timian og lidt salt. Bag dem ved 200 °C (varmluft) i 30-40 minutter, til de er gyldne og møre. 
  • Drys evt. med lidt ekstra salt og server som tilbehør til kødretter og fisk.

Noter

I stedet for pastinakker kan man anvende alle mulige andre former for rodfrugter. Fx søde kartofler, persillerødder, gulerødder eller rødbeder. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)