Endnu en uge, endnu en madplan – 2017 lakker langsomt mod enden, men efter min mening har vi stadig det allerbedste til goden nemlig hele den dejlige, lange julemåned. Morten og jeg rejser til London i morgen tidlig og kommer først hjem tirsdag ved aftensmadstid – der skal juleshoppes, julehygges, drikkes masser af skønne, varme drikke, spises fish n chips og scones og så skal vi selvfølgelig nyde London og hinanden. Derfor gælder madplanen for uge 47 først fra tirsdag, hvor det oven i købet bare bliver lidt let, da det formentlig ikke er den store sult, der plager os, men fra onsdag er vi klar igen med skruen i vandet og fuld kraft frem…

Madplan uge 47.

Mandag – Vi er i London og kommer først hjem tirsdag – jeg nyder derfor en fridag fra køkkenet.

Tirsdag – Da vi er hjemme ved aftensmadstid og formentlig ikke er specielt sultne, tror jeg bare, at det bliver til en ristet sandwich med sennep, skinke og ost a la den franske Croque Monsieur eller Croque Madame, hvis vi kommer et spejlæg på toppen. Det smarte er, at vi kan have alle ingredienserne liggende i køleskabet, imens vi er i London og så skal vi bare lige købe et franskbrød med hjem til aftensmaden, når vi lander.

Onsdag – Selvom jeg elsker jul og den mad, som hører sig julen til, så er det også på denne her tid af året, at der skal lidt modvægt til, så man ikke risikerer, at køre sur i det hele, inden vi rent faktisk når til jul. Det undgår vi ved med jævne mellemrum at sætte lækker thaimad på menuen, som er frisk og sprød og fuld af saft og kraft og nogle helt andre smagskombinationer. I denne uge bliver det til en portion stegte nudler med grønt og skønne, små glaserede kødboller – sådan lidt a la Lady og Vagabonden bare på thai-manér.

Torsdag – Ugens kødfrie bliver en lækker gulerodstærte med løg – en af mine favorittærter, fordi den både er nem at lave, smager helt forrygende og så mætter den. Tilbehøret bliver måske bønnefritter, som i bund og grund er frosne bønner som vendes med olie og salt og bages sprøde og let gyldne i en varm ovn, men det kunne også sagtens blive et ovnbagt blomkål med BBQ-sauce – vores seneste favorit-tilbehør.

Fredag – Vi skal have en lækker svinemørbrad, som bliver smurt med sennep og drysset med timian, salt og peber, inden den omvikles med tynde skiver lufttørret skinke og steges i ovnen. Tilbehøret bliver de her skønne flødekartofler med pikantost og pastinakker a la hasselback. Vi er jo kun 2 herhjemme, så vi kan ikke spise en hel mørbrad på en gang. Jeg deler derfor mørbraden i 3 dele og bruger det pæne og tykke “midterstykke” fredag – endestykkerne skærer jeg i tern og gemmer til lørdag.

Lørdag – Menuen står på en klassisk paprikagryde med mørbrad, bacon og cocktailpølser og tilbehøret bliver enten kogte ris eller en kartoffelmos – det må tiden vise. Skal der serveres nogen former for grønt til paprikagryden, så må det vist blive dampede, grønne ærter eller ovnbagte, krydrede tomater.

Søndag – Nem og lækker aftensmad på en søndag – menuen står på tortellini i fad med broccoli og mornaysauce. En rigtig hygge-favorit herhjemme, da der efter min mening er tale om rendyrket comfort food og så bestemmer man jo selv, om det skal være tortellinier med kød- eller vegetarfyld.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)