Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan for uge 48…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

December banker for alvor på døren og lige om lidt tager vi hul på den skønne julemåned, men derfor skal vi selvfølgelig også lige huske, at nyde uge 48 – den sidste uge i november. Jeg har hørt rygter om faldende temperaturer og nattefrost og hvorvidt det kommer til at holde stik, skal jeg ikke kunne sige, men jeg har i hvert fald forberedt mig og madplanen i indeholder både en skøn suppe og dejlig, varm simremad. Desuden er lyskæderne hængt op i de små træer på fortrappen og terrassen, så jeg ikke skal stå og døje med stivfrosne fingre og små, elektriske pærer og mon ikke også vi kan se frem til at bage de første julesmåkager i løbet af den kommende uge? Jeg tror det næsten…

Madplan uge 48.

Mandag – Vi skal have karrykoteletter i fad med ananas og champignons, som er en af vores mange livretter. Tilbehøret bliver kogte ris og en eller anden form for dampet grønt – måske broccoli.

Tirsdag – Ugens kødfrie indslag bliver denne her skønne spaghetti bolognaise i vegetarudgave med rigeligt friskrevet parmesanost på toppen. Kødet er udskiftet med brune linser, men smagen er stort set den samme. Bliver det lidt for meget, at udskifte alt kødet med linser, så foreslår jeg, at man starter med 50/50, fx 200 gr kød og 200 gr linser og ser hvordan det går.

Onsdag – Vi skal have en lækker og rygende varm, ungarnsk gullashsuppe med hjemmebagte koldhævede flutes til. Suppen er med kartofler, gulerødder, oksekød og chili og den både mætter og varmer dejligt på kolde dage.

Torsdag – Menuen står på pasta i en cremet tunsauce med ærter. Det kan næsten ikke blive nemmere at lave aftensmad og hvis ellers man bryder sig om varm tun – det er vi ret glade for her i huset – så er den cremede tunsauce altså hit.

Fredag – Der står tex mex hygge på programmet og det betyder denne her lækre “alt i ét fad” mexicanske kyling i fad med ris og bønner – jeg køber en stor portion kylling, så er der også til lørdag. Kyllingen serveres med tortillachips, creme fraiche og hjemmelavet guacamole og måske vi også lige skal have købt et par mexicanske øl. Weekendhygge når det er bedst – selvfølgelig med bland-selv slik bagefter.

Lørdag – Lørdagsmenuen bliver en skøn paprikagryde med kylling og bacon. Tilbehøret bliver en portion ovnbagt kartoffelmos med sprød top – måske får kartoflerne selskab af selleri og/eller pastinakker, så det i stedet bliver til ovnbagt rodfrugtmos og så tror jeg, at vi skal have en portion pandestegte gulerødder med honning og timian ved siden af. Rigtig efterårsmad.

Søndag – Menuen står på vaskeægte simremad i form af en ordentlig grydefuld god, gammeldags skibberlabskovs, som serveres med smørklar, persilledrys og rødbeder. Rigtig søndagsmad.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer