I dag skal det handle om en skøn tacotærte. Tex mex, tacoskaller, enchiladas og det mexicanske køkken i det hele taget står jo højt på manges hitlister og vi har det på præcis samme måde herhjemme hos os. Der er altså bare noget over duften af oksekød eller kylling, som steges i en gryde og blandes med skønne, varme krydderier som fx spidskommen, paprika og chili og lige præcis spidskommen, kan jeg godt afsløre, at vi er storforbrugere af her i huset.

Når der står mexicansk på menuen, er både Morten og jeg ret glade for sprøde tacoskaller. Eller tacotubes, som det for det meste ender med, fordi de små skåle er lidt nemmere at spise end skallerne, hvor en god del af fyldet som regel ender på tallerkenen. Men et andet tex mex hit er denne her tacotærte, som efterhånden har fulgt mig i en del år. Faktisk hører den til blandt de første opskrifter, som kom på bloggen, dengang den var helt lille og nystartet og jeg på bedste beskub prøvede at finde min plads i blogverdenen. Det er for øvrigt næsten 7 år siden, gjorde en læser mig opmærksom på forleden dag – som tiden dog flyver afsted og hvor er der bare sket meget i de snart 7 år.

Nå, men tilbage til den mexicanske tærte – som ingen formentlig kender til eller nogensinde har hørt om i Mexico, men det kan vi ikke tage os af. Præcis ligesom når vi får mexicansk lasagne, så synes jeg, at det er superlækkert at komme salatfyldet ovenpå tærten, så det bliver lidt ligesom at spise en kæmpe tacoskal med fyld. Ikke nok med, at det smager dejligt, men det ser også noget så fint ud og jeg bliver bare så glad af at se på den smukt pyntede tærte.

Jeg bruger gerne et brev færdigkøbt taco spicemix til kødet, men jeg laver også engang imellem mit eget og det er faktisk ret nemt. Desuden kan man lave en stor portion, når man alligevel er igang, for det kan sagtens holde sig i en lufttæt beholder. Oksekødsfyldet i tærten kan desuden tilsættes alle de former for grønsager, som man måtte føle for – det er bare med at bruge fantasien og komme revet gulerod, ekstra peberfrugt, forårsløg, squash i små tern, bladselleri eller hvad man nu har lyst til i gryden. På samme måde er der selvfølgelig ingen regler for, hvilke former for grønt der kan kommes på toppen af tærten, så brug bare det, som normalt fungerer i tacoskallerne hjemme hos jer.

Jeg serverer gerne creme fraiche eller creme fraiche dressing, salsa og guacamole eller bare avocado i grove tern samt jalapeños og oliven i små skåle ved siden af tærten. Så kan vi hver især “pimpe” vores egne tærtestykker. Men det ser også fint ud at fordele hele herligheden på toppen sammen med salaten inden servering. Og skulle der gemme sig et par kølige, mexicanske øl i køleskabet, så er det jo oplagt at drikke en kold øl ved siden af tærten. Der skal jo i virkeligheden slet ikke så meget til for at gøre aftensmåltidet til en helt lille hyggelig tex mex fest.

Print opskrift Pin opskrift
4.75 fra 4 stemmer

Tacotærte med salat

Bagetid30 min
Samlet tid50 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

Bund

 • 125 gr smør
 • 100 gr grahamsmel
 • 150 gr hvedemel
 • ½ dl vand
 • 1 nip salt

Tærtefyld

 • 1 spsk olie
 • 1 løg (hakket)
 • 450 gr hakket oksekød
 • 1 brev taco spicemix
 • ½ dl vand
 • 1 rød peberfrugt (hakket)
 • 1 ds majs
 • 2 dl creme fraiche 9-18 %
 • 2 spsk mayonnaise
 • 75 gr revet ost (fx mozzarella eller cheddar)
 • salt og peber
 • salatblade, tomater, agurk og rødløg til pynt

Fremgangsmåde

 • Kom smør, grahamsmel og hvedemel i en skål og smuldr smørret ud i melet. Tilsæt vand og salt og saml hurtigt dejen.
 • Dejen kan også laves i en køkkenmaskine ved at komme alle ingredienserne i røreskålen og samle dejen med K-spaden.
 • Rul dejen ud på et meldrysset bord og beklæd en tærteform (22-24 cm i diameter) med dejen. Prik dejen med en gaffel.
 • Forbag bunden ved 200 °C (alm. ovnfunktion) i ca. 10 minutter, indtil den er let gylden.

Tærtefyld

 • Varm olien op i en gryde og sauter løget heri. Tilsæt oksekød og brun det godt af.
 • Rør taco spicemix og vand i kødet og tilsæt halvdelen af peberfrugten og halvdelen af majsene (resten af majsene gemmes til pynt). 
 • Bring gryden i kog og lad det snurre i ca 5 minutter, så vandet fordamper. Fordel oksekødsfyldet i den forbagte tærtebund.
 • Rør creme fraiche, mayonnaise og revet ost sammen. Tilsæt resten af den hakkede peberfrugt og smag til med salt og peber. Husk at taco spicemix er ret saltet i forvejen, så oksekødsfyldet bidrager med salt. Fordel creme fraiche fyldet ovenpå oksekødet.
 • Bag tærten ved 200 °C (alm. ovnfunktion) i 30-40 minutter eller indtil den har sat sig og er gyldenbrun på toppen.
 • Pynt med salatblade, tomater, agurkeskiver, majs og rødløg i tynde ringe og server straks.

Noter

Udover salat kan man servere creme fraiche eller creme fraiche dressing, salsa eller guacamole til tærten. Server ved siden af i små skåle eller fordel det på toppen af tærten sammen med salaten.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)