Indonesisk kylling i fad…

16 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Fjerkræ, Hovedretter, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Indonesisk kylling. En kombination af blandt andet kylling, bananer, mango chutney, chili og flødeskum og umiddelbart en noget speciel blanding, men man skal virkelig ikke lade sig narre – det smager ganske enkelt forrygende og så er det så nemt at lave, at man næsten skulle tro, det er løgn.

Jeg må indrømme, at jeg ikke aner, om retten har noget som helst med Indonesien at gøre og man kan godt komme i tvivl om, hvorvidt man er i gang med at lave en hovedret eller en dessert, når man står og pisker flødeskum og skærer bananer i skiver, men jeg lover, at resultatet nok skal blive godt.

Personligt stiftede jeg første gang bekendtskab med indonesisk kylling for snart mange år siden i hjemkundskab og dengang tror jeg ikke, at vi tænkte så meget over ingredienserne – vi gik i 6. klasse og fulgte bare læreren og opskriften og bagefter kunne vi konstatere, at det smagte godt – ikke så mange betænkeligheder der. Desuden bliver flødeskummet som sagt tilsat mangochutney, karry og chili, inden det fordeles ovenpå kylling, grønsager og bananskiver og det smelter så under bagningen og lægger sig i bunden af fadet som en skøn og krydret karrysauce så værre er det ikke – det er blot karrysauce lavet på en lidt anderledes måde.

Og så er der jo bananerne. Herhjemme er vi ikke helt enige om, hvorvidt frugt har noget at gøre i maden eller ej. Selv er jeg vild med kombinationen af sød frugt og det salte køkken, imens Morten er lidt mere skeptisk, så vi indgår gerne forskellige kompromiser. Jeg valgte at komme bananer i den indonesiske kylling og så kunne Morten lægge dem til side på tallerkenen, hvis det blev for meget, men overraskende nok (for os begge to), så var han ret vild med kombinationen og endte med at spise rub og stub. Den sidste lille rest i fadet, tog han med på madpakke i dag, så det kan vist kun betegnes som en succes.

Bryder man sig nu overhovedet ikke om bananer (eller frugt i maden i det hele taget), så kan man selvfølgelig blot udelade dem og i stedet bruge lidt ekstra grønsager. Man kan også bruge ananas eller frisk mango i tern og hvis man er vild med frugt i maden, så kan man kombinere eksempelvis mango og banan – det kunne jeg sagtens have fundet på, men nu blev det kun bananer af hensyn til Morten.

Indonesisk kylling skal smage salt, sødt, krydret og en smule stærkt, men styrken er man jo selv herre over og hvis der er mindre børn, som skal spise med, så er det måske især en god idé at holde lidt igen. Jeg bruger sambal oelek, som er en chili pasta, der kan købes på glas i stort set alle supermarkeder. Jeg har i hvert fald set det i både Rema og Fakta, så selv discountsupermarkederne kan være med og ellers kan man med garanti få det i tyrkiske grønthandlere.

Sambal oelek er virkelig stærkt, så det skal bruges med forsigtighed – det er bedre at starte med en lille smule og så smage sig frem til den rette mængde. Vil man hellere bruge en eller anden form for chilisauce, så står det jo enhver frit for og chili pulver eller en frisk, rød chili i små tern kan også sagtens bruges.

5 fra 1 stemme

Indonesisk kylling

Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Bagetid25 min
Samlet tid45 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 400 gr tilberedt kyllingebryst (stegt eller kogt)
 • 2 peberfrugter (hakkede)
 • 1 bdt forårsløg (skåret i tynde ringe)
 • 2 bananer (skrællede og skåret i skiver)
 • dl piskefløde
 • 2 tsk karry
 • 1 dl sød mangochutney
 • 1 tsk sambal oelek chilipasta (se evt. mere ovenfor)
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Skær eller pluk kyllingekødet i mundrette stykker og læg det i et ildfast fad.
 • Fordel peberfrugt og forårsløg ovenpå kyllingen (hold evt lidt tilbage til pynt) og slut af med bananer i skiver. Drys med salt og peber.
 • Pisk fløden til skum og vend karry, mango chutney, sambal oelek og et nip salt i flødeskummet. Start med kun at komme en lille smule sambal oelek i skummet og smag så til – det er meget stærkt.
 • Fordel flødeskummet på toppen af kylling og grønsager. Sæt fadet i ovnen og bag ved 200 °C (varmluft) i ca 25 minutter, til toppen er gylden.
 • Server med kogte ris og dampet grønt.
Bananer kan udelades, kombineres eller erstattes med ananas eller frisk mango i tern. I stedet for sambal oelek kan man bruge en anden chili sauce efter smag, eller man kan bruge en finthakket, frisk, rød chili
16 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Birgit
5 år siden

Retten hedder oprindelig Flyvende Jacob og smager rigtig godt.

Pia
5 år siden

Det er sjovt at overraske gæster med denne ret, specielt, når de hører hvad der er i. Alle er dog enige i at det smager som englene synger.

Jesper
5 år siden

Hej,
Jeg lavede din Indonesiske kylling her til aften. Den vakte almen jubel i familien 🙂 Dog var alle andre end undertegnede enige om at banan var lidt mærkeligt.
Jeg valgt så også at tilføje en dåse drænede kikærter til retten. Jeg startede med at lyn stege kylling bryst og da de var klar slukkede jeg panden og hældte kikærterne på mens jeg gjorde resten klar. Ellers var alt som beskrevet, serveret med ris og broccoli – en supernem ret som vi skal have på vores liste over retter vi laver.

Anja
3 år siden

I vores familie har en ret der minder lidt om, vi kalder den Matador mix. Dette kylling, lagt i fad, sammen med bananer og peanuts, flødeskummen er vendt med BBQ sovs og så er der lagt bacon skiver på toppen og i ovnen, også serveret med ris til. Kan klart anbefales. Jeg skal da prøve den udgave også i hvert fald 🙂

Rikke
2 år siden

Jeg laver den med kokosmælk og tilføjer peberfrugt. Fantastisk ret.

Annette
2 år siden
Svar  Rikke

Rikke – kokosmælk istedet for flødeskum?

Anne
2 år siden

Hej.
Kan man bruge rød karrypasta i stedet for sambal oelek?
Tak for virkelig dejlig inspiration👍🏻
Mvh Anne

Anne
2 år siden

Nej det er selvfølgelig rigtigt.😊
Jeg bruger noget chili i stedet.Tak for svar. Glæder mig til at smage retten.

Annette Klokker
1 år siden

Kan man lave retten om formiddagen og så sætte den i ovnen inden gæsterne kommer om aften.
På forhånd tak. 🙏

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)