Madplan for uge 1…

2 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Først og fremmest rigtig godt nytår til Jer alle. Madplanen holdt juleferie i sidste uge. For at være helt ærlig, så syntes jeg ikke rigtigt, at det kunne betale sig at lave en madplan, da vi hverken var hjemme 1. eller 2. juledag. 3. juledag tog vi en hyggelig tur til Flensborg og nød stemningen og fik handlet lidt ind til nytår og torsdag var vi i Silkeborg og spise hos Mortens mor. Desuden sluttede uge 52 jo af med nytårsaften, så alt i alt var det nok blevet en temmelig sølle madplan.

Men efter en dejlig juleferie er både jeg og madplanen tilbage igen, for nu har vi taget hul på et splinternyt år og det betyder selvfølgelig også en splinterny omgang madplaner. I første omgang fyldt med saft og kraft, sprøde grønsager og masser af krydderier, for vi trænger i dén grad til mad med vitaminer og knas ovenpå julens mange bløde og fede spiser.

Madplan uge 1. 

MandagKylling i karry-mango sauce serveret med kogte ris og lynstegte grønsager på panden, så de bevarer sprødheden. Jeg bruger som regel en blanding af gulerødder i tynde stave, peberfrugter, forårsløg og sukkermajs, som steges i lidt varm olie og smages til med honning, soya, friskhakket chili, salt og peber.

Tirsdag – Ugens kødfrie bliver en spinatlasagne med bechamelsauce – nemt, let og lækkert. Ønsker man ikke en kødfri menu, så kan spinatfyldet både tilsættes rå eller røget laks i mindre stykker og en god skinke skåret i tern. Der kan også bruges en rest stegt kylling.

OnsdagSpicy oksekød og hvidkål i fad med masser af grønt. Superlækker aftensmad som er fyldt med grønsager. Fadet kan spises som det er, evt. med ovnkartofler til, eller man kan bruge det krydrede oksekød og hvidkål som fyld i madpandekager eller hjemmelavede forårsruller. Bliver der rester, er det oplagt at bruge det som fyld i en portion hjemmebagte pirogger til madpakkerne.

TorsdagOvnbagt laks med sennep og honning og tilbehør af denne her skønne salat med pink grape, appelsin, feta og avocado. De sød-syrlige citrusfrugter og den fede og cremede avocado er perfekte til laksen og skal der lidt dyppelse til fisken, så kan jeg anbefale en krydderurtecreme lavet på creme fraiche, sukker, salt, peber og lidt citronsaft samt friskhakkede krydderurter.

Fredag – Fredagsmenuen står på spaghetti med kødboller a la Lady og Vagabonden og traditionen tro laver jeg en ordentlig portion, så vi har rester til lørdag.

Lørdag – Pizza night. Hjemmelavede indbagte pizzaer med fyld af spaghetti og kødboller fra fredag. De indbagte pizzaer med spaghetti hører absolut til blandt mine favoritter, så jeg sørger altid for at lave en ekstra stor portion, når der står spaghetti og kødboller eller en portion bolognaise på menuen. Det grønne indslag bliver en omgang grønsager i stave og en god dip.

Søndag – Helt klassiske frikadeller og en ordentlig portion broccolisalat med bla.a. vindruer og æble i tern, som lige giver broccolisalaten et ekstra pift. Der kan selvfølgelig serveres kartofler ved siden af, men broccolisalaten mætter ret godt, så jeg synes sjældent, at det er nødvendigt.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Nanna Hansen
5 år siden

Jeg vingerne modtage opskrifter

Tak

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)