Madplan for uge 2…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Så nåede vi uge 2 og selvom 2018 vel ikke ligefrem kan kaldes “gammel”, så er vi allerede godt i gang med det nye år. Julepynten er gemt væk pånær lyskæderne i haven, som får lov til at bringe lys i den mørke tid lidt endnu, hverdagen og roen har igen indfundet sig ovenpå julen og nytåret og jeg må indrømme, at jeg nyder det en lille smule.

Som det måske fremgår af madplanen, så spiser vi som regel en eller anden form for fisk hver uge, men et af mine nytårsfortsætter er, at vi skal blive meget bedre til at eksperimentere med nye og spændende fiskeretter – jeg håber, at der således kan komme mange flere nye livretter på repetoiret, som fremadrettet kan indgå i madplanerne. De grove grønsager er også fortsat i høj kurs her i huset – eftersom vi lever i Danmark, hvor det primært er kål og rodfrugter, som er i sæson i vinterhalvåret, så er det faktisk svært at komme udenom de grove grønsager og de skal være så velkomne. Lad en ny uge begynde!

Madplan uge 2.

Mandag – Shawarmasalat med alt godt fra grønsagsskuffen – friske spinatblade, agurk, tomater, rødløg, majs, ærter, feta, oliven og hjemmelavet kyllingeshawarma. Nem og lækker aftensmad, også selvom kyllingen skal trække i marinaden i et par, timer men den passer jo sig selv i køleskabet. Jeg serverer salaten med en dressing bestående af creme fraiche, presset hvidløg, et nip sukker, salt og peber. Skal der brød til, bliver det hjemmebagte pandebrød/fladbrød, men shawarmaen kan selvfølgelig også bruges som fyld i pitabrød. Jeg køber et ekstra kyllingebryst, så er der til onsdagens suppe.

Tirsdag – Vi skal have et lækkert andebryst, som steges på panden til det er ganske svagt rosa. Tilbehøret bliver denne her rødkålssalat med vindruer, appelsin og valnødder og måske også et par kartofler, skåret ud i både, krydret og ristet i ovnen.

OnsdagKarrysuppe med kylling og ferskner. En forrygende lækker suppe, som er dejlig krydret og giver varmen i hele kroppen. Suppen kan for øvrigt sagtens laves med rejer i stedet for kylling – køb gerne nogle store, fine rejer og lun dem kort i suppen inden servering.

Torsdag – Menuen står på dhal med linser, kartofler og blomkål – en forrygende lækker og spicy, indisk vegetarret som både mætter og smager fantastisk. Tilbehøret bliver de her hjemmebagte naanbrød.

FredagFiskeburger med rødspættefilet’er, rejer og krydderurtedressing. Rigtig fredagsmad, som sagtens kan nydes med et glas kølig hvidvin til og en perfekt start på weekenden. Da jeg forsøger at undgå alt for meget tilsat sukker i januar, som kompensation for alt det som røg indenbords i november og december, er fredagens bland-selv slik udskiftet med saltede mandler og pistacienødder, samt et fad med udskåret frugt i mundrette bidder.

LørdagHjemmelavet lasagnette med bechamelsauce – et lækkert alternativ til den klassiske lasagne og så er der bare ikke noget som pastaretter, når de tages boblende varme ud af ovnen.

Søndag – Menuen står på vildtgryde med svampe og rodfrugter og en rodfrugt-kartoffelmos ved siden af. Perfekt søndagsmad, som kan stå på komfuret og passe sig selv, imens hele huset fyldes med de lækreste dufte. Kan man ikke skaffe vildtkød, så kan vildtgryden for øvrigt sagtens laves med oksekød i tern, fx oksebov.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)