Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan for uge 5…

6 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Morten og jeg er hjemme igen efter 9 dejlige dage i skønne New York. Vi er høje på solskin, lune temperaturer, lækker mad, afslapning, shopping og masser af storbypuls og jeg kan næsten ikke vente med at dele billeder og oplevelser fra turen med Jer, men først skal vi lige lande og have det værste jetlag til at drive over. Mad kan vi til gengæld ikke vente med, så selvom det måske ikke lige var lysten der drev værket i denne omgang, så tvang jeg alligevel mig selv til at lave madplanen for uge 5 i går aftes.

Jeg plejer egentlig at lave planen fredag og hygger mig ret meget med det, men i går kunne jeg godt mærke, at jeg var træt. Til gengæld ved jeg også, at jeg bliver sååå glad for det i løbet af ugen, når der er handlet ind og maden er planlagt. Dermed kan jeg bare koncentrere mig om at hygge mig i køkkenet, når det bliver aftensmadstid og skal ikke først i gang med at overveje, hvad menuen mon skal stå på og derefter ud og handle. Selvom jeg var træt, så synes jeg faktisk, at det blev en ret lækker madplan – jeg ser i hvert fald frem til ugen og så må jeg indrømme, at jeg som sædvanlig også er superglad for at være tilbage igen. Lige så dejligt det er at rejse ud, lige så dejligt er det at vende hjem og tage fat på hverdagen igen.

Madplan uge 5. 

MandagSvensk pølseret med tomat og paprika. Hvis jeg skal være helt ærlig, så er svensk pølseret en ret, som jeg i mange år gik langt udenom. Vi har aldrig spist det hjemme hos mine forældre, men jeg har fået det serveret i hjemkundskabstimerne i folkeskolen og hjemme hos et par klassekammerater og jeg var mildt sagt ikke imponeret. For et års tid siden prøvede jeg så at lave min egen version med gode, kødfulde pølser i en krydret tomat-flødesauce med paprika og spækket med kartofler og gulerødder og pludselig var det en helt anden sag. Siden har vi fået svensk pølseret adskillige gange og nu er den så røget på menuen igen – nem og lækker hverdagsmad og helt perfekt på en mandag.

Tirsdag – Ugens kødfrie indslag bliver burgere med hjemmelavede falafel “bøffer”. Jeg laver “bøfferne” efter denne her opskrift på lækre falafler, da de både er nemme at forme og desuden skal steges på panden. Dermed risikerer man ikke, at “bøfferne” falder fra hinanden, som når de koges i varm olie – “bøfferne” er jo trods alt noget større end traditionelle falafler. Tilbehøret bliver klassisk burgertilbehør, en hjemmelavet mayonnaise smagt til med chili og paprika og syltede rødløg.

OnsdagGræsk moussaka med oksekød, kartofler og aubergine – jeg er vild med den græske udgave af “lasagne” og serverer den gerne med hjemmelavet tzatziki, store oliven og godt brød. Tomatsalat med feta er også skønt, men det er jo ikke just sæson for tomater. Man kan for øvrigt sagtens lave moussaka uden kartofler og blot nøjes med aubergine, men jeg synes, at kartoflerne bidrager med et godt bid og giver en lækker fylde til retten.

TorsdagKylling i fad med ananas og karry – en skøn variant over den klassiske kylling i karry, hvor alle ingredienserne samles i et fad og steges i ovnen. Jeg serverer gerne med kogte ris og dampede grønne ærter, broccoli eller bønner. Der kan også tilsættes ekstra grønsager til fadet i stedet for.

Fredag – Det er efterhånden blevet sæson for stenbiderrogn og det skal selvfølgelig fejres med en portion blinis med stenbiderrogn, creme fraiche og rødløg. Det er vel ret beset en forret, men vi kan nu også godt finde på at købe en ordentlig portion rogn og så spise blinis til hovedret. Evt. suppleret med en rejemad – det kommer lidt an på kiloprisen på de smukke, lyserøde stenbiderrogn.

Lørdag – Vi skal have flammkuchen med løg og lufttørret skinke. Frankrigs og Tysklands svar på pizzaen og superhyggelig mad på en lørdag aften. Jeg serverer gerne en let, grøn salat vendt med en olie-eddike dressing ved siden af og så ellers bare et glas kølig hvidvin. Evt grønsager i stave med en hjemmelavet hvidløgsmayo til at dippe i, hvis vi er meget sultne.

SøndagHjemmelavet ungarnsk gullashsuppe. En af favorit vintersupperne her i huset, som både fungerer som en rigtig sjælevarmer og desuden mætter rigtig godt, idet den både indeholder mørt oksekød, kartofler og gulerødder. Suppen passer stort set sig selv og skal blot simre på komfuret, så jeg regner med at bage et lækkert madbrød imens – måske dette her flettede brød med pesto og ost. 

Subscribe
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Anne Sofie
6 år siden

Hej med dig og velkommen hjem fra ferie ?
Jeg er vild med din blog og bliver tit inspireret til aftensmaden herinde. I en travl børnefamilie er der dog sjældent meget tid til forberedelserne til maden, så jeg tænkte på, om du vil komme med et bud på nogle hurtige, sunde retter, der nemt kan bikses sammen på en halvtravl hverdagsaften? ?
K.h. fra Anne Sofie.

Polichronis
6 år siden

Hej Anne-Kathrine
velkommen tilbage, glaeder mig til at se fine billeder fra jeres tur.
Og jeg har det lidt paa samme maade mht. madplan. Det er ikke altid lige sjovt, naar den skal skrives men jeg er saa glad for den i loebet af ugen!

Bodil Juhl
6 år siden

Hej Anne-Kathrine. Hvor ser dine madplaner lækre ud… 🙂 har fået dem anbefalet og har hørt der er en tilhørende indkøbsliste med til hele ugen for hver madplan, men kan ikke finde dem herinde? er det fordi jeg ikke kigger ordentligt eller er det fordi det ikke er noget du laver?