Jeg eeeelsker müslibarer og müslicookies – uhhh sådan en sej og sprød haps til en kop eftermiddagste er bare noget af det bedste, som jeg kan få og allerbedst er det, hvis det er af den gode, hjemmelavede slags. Desværre indeholder müslibarer – også de hjemmebagte – som regel en hel del sukker, honning eller kondenseret mælk og derfor har jeg i tidens løb eksperimenteret med flere forskellige slags, som er en smule mere sunde.

Det er der blandet andet kommet disse her müslibarer ud af, men i går fik jeg så lyst til endnu engang at eksperimentere med müslibarer/müslicookies uden en helt masse sukker. Med udgangspunkt i en opskrift, som jeg engang har skrevet af fra et amerikansk madblad, kastede jeg mig over en portion müslicookies – eller runde müslibarer – og jeg er selv vældig godt tilfreds med resultatet. Ikke kun fordi at jeg forsøger at undgå alt for meget tilsat sukker i januar, men det skader jo heller ikke med skønne og lidt sundere snacks til den lille sult i årets resterende 11 måneder.

Selve “dejen” til kagerne, hvis man da kan kalde dem sådan, er yderst simpel og består blot af en banan, 1 æg og lidt god müsli, som ikke er sukker- eller honningristet. Vi har sjældent en “fast” müsli herhjemme, men jeg sørger altid for at købe en lækker en af slagsen, som indeholder rigeligt med fyld i form af nødder/mandler, kerner og tørret frugt.

Man kan selvfølgelig også bare bruge havregryn og så selv tilføje tørret frugt eller måske lidt grofthakket chokolade. Jeg smagte desuden “dejen” til med kanel, vanillepulver og et nip salt, hvilket var lidt udenfor opskriften, men det kan man jo gøre som man lyster og selvfølgelig kan man også bruge andre smagsgivere – revet appelsinskal for eksempel.

Print opskrift Pin opskrift
5 fra 2 stemmer

Sprøde müslicookies

Samlet tid30 min
Antal: 8 stk

Ingredienser

  • 1 moden banan
  • 1 æg
  • 200 gr god müsli med masser af fyld (ikke honning/sukkerristet)
  • 1 nip salt
  • 1-2 tsk stødt kanel (kan udelades)
  • ½ tsk vanillepulver (kan udelades)

Fremgangsmåde

  • Kom banan og æg i en skål og mos det godt sammen med hænderne eller en gaffel. Tilsæt müsli og rør rundt til en sammenhængende masse. Tilsæt salt, kanel og/eller vanillepulver efter smag. Lad blandingen hvile i ca 10 minutter, så müslien kan suge lidt væde - så bliver det nemmere at forme pæne cookies. Med fugtige fingre sættes massen i 6-8 runde klatter på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag kagerne ved 200 grader (ikke varmluft) i ca 15 minutter til de er gyldne. Afkøl de færdigbagte cookies på en bagerist. 

Noter

Kagerne er ikke fryseegnede, men de kan sagtens holde sig nogle dage i en lufttæt beholder.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)