Fiskefrikadeller – hjemmelavet fiskefrikadelle af laks og torsk.

6 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Fisk og skaldyr, Hovedretter, Hverdagsmad, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Nystegte, hjemmelavede fiskefrikadeller. Det er virkelig en af fiskefavoritterne herhjemme. Gerne på rugbrød eller med ovnristede kartofler og en lækker remouladedip til at dyppe kartofler og frikadeller i. Og selvom man kan købe færdiglavet fiskefars i stort set alle supermarkeder, så vil jeg opfordre til, at man prøver at lave sin egen fiskefars til fiskefrikadeller. Det er ikke spor svært og der skal kun bruges få ingredienser. Men der virkelig en verden til forskel, når det kommer til såvel smag som konsistens.

Se også – Pasta med laks I Tunmousse I Pasta med rejer og hvidløg

Fiskefrikadeller af laks og torsk.

En fiskefrikadelle kan eksempelvis laves på laks- og torskefilet. Selv foretrækker jeg en blanding af de to, men torsken kan også udskiftes med andre former for hvid fisk. Man skal bare sørge for, at der er tale om fileter og ikke fiskestykker, som er fulde af ben. Benene kan selvfølgelig fjernes, men afhængig af fiskearten kan det godt gå hen og blive et større pillearbejde.

Jeg smager gerne fiskefarsen til med løg og frisk dild, men dild kan udelades eller erstattes af andre friske krydderurter efter smag og behag. Det kunne fx være purløg eller persille.

Tip! Se også tips til at peppe en færdigkøbt fiskefars op under opskriften. 

4.17 fra 6 stemmer

Fiskefrikadeller

Samlet tid45 min
Antal: 12 stk

Ingredienser

 • 250 gr laksefilet
 • 250 gr torskefilet
 • 1 æg
 • 1 dl mælk eller fløde
 • 1 løg (revet)
 • 3 spsk hvedemel
 • 3 spsk friskhakket dild
 • salt og peber (jeg bruger 1½ tsk groft salt)
 • smør/olie til stegning

Remouladedip

 • 1 dl remoulade
 • 1 dl creme fraiche
 • 2 spsk grofthakkede kapers (kan udelades)

Fremgangsmåde

 • Fjern skindet på laksen og kassér det.
 • Skær laks og torsk i grove stykker og kom dem i en food processor sammen med ægget.
 • Blend til en grov eller glat fiskefars. 
 • Har man ikke en food processor, så kan farsen også laves med en god stavblender. 
 • Tilsæt mælk, revet løg, hvedemel, dild, salt og peber til fiskefarsen. Farsen skal være formbar – hverken for flydende eller fast – juster evt. konsistensen med ekstra mælk/mel.
 • Lad gerne farsen trække 15-30 minutter på køl.
 • Varm en stegepande op med smør eller olie (eller en blanding).
 • Form fiskefrikadellerne med en spiseske og steg dem på panden, indtil de er gyldne og faste.

Remoulade-dip.

 • Kom remoulade, creme fraiche og hakkede kapers i en skål og rør det sammen. 
 • Server de lune fiskefrikadeller med ovnristede kartofler eller på rugbrød og med remouladedip til.
 • Bliver der rester, så kan fiskefrikadellerne sagtens holde sig 3-4 dage på køl og spises kolde på rugbrød. Fiskefrikadeller kan desuden fryses.

Food processor eller stavblender.

Jeg laver farsen til fiskefrikadellerne i min food processor, men den kan også sagtens laves med en god, kraftig stavblender. Og her taler jeg af egen erfaring. Jeg har nemlig engang oplevet, at food processoren “stod af” lige som jeg var midt i farsen. Og dengang brugte jeg, uden problemer, stavblenderen til at lave farsen færdig.

Hvor meget man vil blende fiskefarsen, vil jeg lade være op til den enkelte. Nogle kan godt lide, at farsen bliver helt glat og andre foretrækker en lidt grovere og mere rustik fars. Er man til rustikke fiskefrikadeller, så er det også lækkert at tilføje grofthakket laks (hakket i hånden med en god kniv) eller en håndfuld grofthakkede rejer til den færdigblendede fars. Det giver lige lidt ekstra struktur og noget at tykke på.

Pimp den færdigkøbte fiskefars.

Har man af den ene eller anden grund ikke lige tid, lyst eller mulighed for at lave sin egen fars til fiskefrikadeller, så kan man i stedet trylle lidt med den færdigkøbte fra supermarkedet eller fiskehandleren. For det første gælder det om at få den smagt ordentligt til. Men derudover kan man også tilsætte rejer, grofthakket laksefilet, friske krydderurter, citronsaft, frisk chili eller hvad man nu har lyst til. Fx kan man lave en asiatisk-inspireret fiskefrikadelle ved at tilsætte friskhakket chili, limesaft og koriander.

Tilbehør til fiskefrikadeller.

Jeg serverer stort set altid en fiskefrikadelle med ovnristede kartofler og remouladedip. Og også gerne en stor skål gulerodssalat med rosiner. I hvert fald hvis vi får frikadellerne til aftensmad. Spiser vi dem til frokost, så får vi selvfølgelig rugbrød til.

Remouladedippen er ret simpel at lave men ikke desto mindre er den superlækker og lidt mere cremet i det end en ren remoulade. Jeg bruger hakkede kapers til dippen, men hvis kapers ikke lige er det helt store hit, så kan de selvfølgelig udelades. Og er man lige så vild med kapers som mig, så giver de altså lige et ekstra lille kick til den lækre remouladedip.

6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Nina Wedel Jørgensen
3 år siden

Jeg endte med 500gr hvid fisk, 170gr laks, 150gr rå rejer. Altsammen i kødhakkeren da jeg synes det bliver for fint i foodprocessoren. Puttede så to æg i og 1 1/2x af alt det andet men udelod dild da familien ikke gider det. De blev helt fantastiske. Tak for en super nem opskrift!

Ole Hansen
2 år siden

3 stars
Det er garenteret de bedste fiske frikadeller vi nogen tider har fået.
Mange tak.
Ole og Jette Hansen
Edmonton Canada

Yuki Mathiesen
1 år siden

Jeg fik inspiration fra dig. Jeg tilsæt ikke rejer, men ingefær og chili sammen med løg og forårsløg. Det giver meget anderledes smage men super lækkert.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)