Vi danskere spiser rigtig meget pasta og herhjemme hos os, er vi bestemt ingen undtagelser. Pasta er nemt og lækkert, stort set alle kan lide pasta. Og så er der bare så mange forskellige muligheder med pasta.

Alligevel kan man godt have tendens til at falde i den sædvanlige spaghetti og kødsauce eller lasagne “fælde”. Derfor har jeg nu samlet 20 af mine allerbedste pastaopskrifter i det her indlæg og så er det nemt lige at scrolle igennem, når jeg – og måske også Jer derude – næste gang savner inspiration til skønne pastaretter. Jeg har med vilje udeladt lasagner, da jeg allerede tidligere har lavet det her indlæg med alle mine lasagner, men ellers er der alle mulige forskellige slags lækre varianter herunder.

Spaghetti Carbonara. Vi kommer ikke udenom den, så selvfølgelig indleder jeg dette her pastaindlæg med denne forrygende lækre, italienske pastaret, som er så simpel og lækker.

Spaghetti med hvidløg og olie. Vi bliver i det helt simple, for denne her spaghetti indeholder blot ganske få ingredienser, men den smager helt fantastisk. Jeg serverer spaghetti med hvidløg og olie som selvstændig vegetarret – gerne med en grøn salat – eller som tilbehør til kød- og fiskeretter.

Pasta med rejer og hvidløg…

Ovenstående spaghetti med hvidløg og olie bliver bestemt ikke dårligere, hvis der tilsættes store rejer. Pasta med rejer og hvidløg er en af vores mange spaghettifavoritter.

Pasta med grønsager og pikant sauce…

Pasta med grønsager og pikantsauce. En nem og lækker hverdagsret, som kan være færdig på ca 15 minutter.

Tortellini i fad med broccoli og mornaysauce. En forrygende lækker måde at servere tortellini på.

Pastatærte med kylling og broccoli…

Og endnu en gang pasta i fad, nemlig pastetærte med kylling og broccoli. Den nemmeste måde at lave tærte på, da bunden er erstattet af pasta.

One pot pasta med kylling og bacon. One pot bølgen er over os og med denne her variant med kylling og bacon går man altså ikke helt galt i byen. Maden passer sig selv og efter ca 15 minutter er der serveret.

Og endnu en one pot opskrift – denne her one pot cheeseburger pasta er forrygende lækker og så er den oven i købet fin at se på. Jeg ved ikke, om man ligefrem kan sige, at den smager af cheeseburger, men ingredienserne er i hvert fald nogenlunde de samme og så er der altså bare et eller andet med det navn.

One pot spaghetti bolognaise…

Og sidst men ikke mindst – one pot spaghetti bolognaise. Den klassiske familiefavorit bliver endnu bedre (og nemmere), når det hele tilberedes i én og samme gryde.

Pasta i fad med kylling, broccoli og mornaysauce. Nemt, enkelt og lækkert – jeg er stor fan af mad i fad. Køb en brik færdiglavet mornaysauce eller lav din egen – det er ret nemt.

Spaghetti med kødboller. En vaskeægte klassiker, som vi ikke kommer udenom. Server pastaen i en stor, smuk skål, riv frisk parmesan over ved bordet og lad Lady og Vagabonden stemningen brede sig.

Tortellini med bacon og svampe…

Jeg er vild med tortellini. De er skønne i pastasalater, men de er altså også gode i en helt klassisk pastaret med bacon og svampe. 

Pasta i flødesauce med bacon og ærter. En ret som snart har fulgt mig i mange år og som smager så englene synger, selvom den er dejlig nem at lave. Perfekt til travle dage, hvor det stadig gerne må være lækkert.

Hjemmelavet lasagnette med bechamelsauce. En fætter til lasagnen men mindst lige så lækker – især hvis der er tale om hjemmelavet lasagnette.

Cremet pastafad med bacon og ærter. Mere mad i fad – nemt, enkelt og lækkert.

Kylling i fad med tomat, pasta og ost. Dette her er en af de retter, hvor samtlige ingredienser blot skal blandes, fordeles i et fad og sættes i ovnen. Det er faktisk nemmere end at ringe efter take away.

Pasta med flødeost, bacon og ærter. En af mine absolutte favoritter, som minder en smule om spaghetti carbonara, men alligevel er helt sin egen. Saucen laves på panden, pastaen (og ærterne) koges i gryden og efter ca 10 minutter vendes det hele sammen – what’s not to like?

Mac ‘n’ Cheese. Ikke noget pastaindlæg uden denne amerikanske livret – indrømmet, det er kraftig kost, men i passende portioner er det helt fantastisk.

Pasta med grønærter- og citronpesto. Let og lækker sommermad – fantastisk til grillet fisk eller bare som selvstændig vegetarret.

Pasta i cremet tunsauce med ærter. Jeg er stor fan af varm tun og derfor er jeg selvfølgelig også vild med denne her cremede pastasauce med tun. Let, lækker og billigt.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)