Rugbrødspanini med avocado.

8 kommentarer
Frokostretter
Gå direkte til opskriften

Jeg er vild med rugbrødschips og ristet rugbrød. Allerhelst med en skive god ost på, som langsomt begynder at smelte. Så selvfølgelig er jeg også helt vild med de her skønne rugbrødspanini med avocado og hjemmelavet pesto.

Se også – Rugbrødschips I Panini med kylling og pesto I Basilikum pesto 

Nem opskrift på rugbrødspanini.

Traditionelt laves panini af lyst brød. Præcis ligesom denne her panini af focaccia med kylling og pesto. Det er ingen hemmelighed, at jeg er ret begejstret for en klassisk panini. Men en panini af rugbrød kan helt sikkert godt være med i kapløbet om at blive favorit-panini. Og har man ikke prøvet det endnu, så kan jeg kun anbefale, at man kaster sig ud i rugbrødsudgaven. De smager virkelig godt og så mætter de jo bare lidt ekstra.

Tip! Se også mine bedste tips til lækre variationer under opskriften. 

5 fra 1 stemme

Rugbrødspanini

Samlet tid10 min
Antal: 4 stk

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • Smør basilikumpesto på brødskiverne og læg ost på 4 skiver brød. 
  • Fjern skræl og sten i avocadoerne og skær dem i tynde skiver.
  • Læg avocadoskiverne ovenpå osten og læg de resterende brødskiver på toppen som låg.
  • Grill hver sandwich i en paninigrill eller i en toaster, indtil brødet er sprødt og har fine grillstriber.
  • Del brødene diagonalt, så det bliver til 2 trekanter og server paninierne straks.

Lækre variationer.

Avocado, hjemmelavet pesto og ost hører til blandt mine favoritkombinationer,  når det kommer til paninifyld. Men man bruger selvfølgelig bare det fyld, som man allerbedst kan lide. Jeg er ret vild med cremet avocado i en lun panini, men bryder man sig ikke om avocado, så kan den selvfølgelig sagtens udelades. En rugbrødspanini med pesto og ost er nemlig også lækker.

Derudover kan man jo også overveje at tilsætte skinke eller kylling. Enten stegt eller kogt kyllingebryst eller en skive kyllingepålæg. Desuden kan jeg anbefale en rugbrødspanini med sennep, skinke og ost. Altså noget i retning af en klassisk toast, men lavet med rugbrød i stedet for toastbrød.

Panini uden paninigrill.

Har man nu ikke en paninigrill, så skal man ikke fortvivle. Man kan sagtens smække sin rugbrødssanwich i toasteren i stedet for. Jeg har faktisk ikke en traditionel paninigrill, men har i stedet paniniplader til mit vaffeljern (Tefal snack collection), og det fungerer ganske upåklageligt.

Endelig kan man jo også bare riste rugbrødsskiverne i en brødrister og derefter bygge en sandwich op på klassisk vis med pesto, salat, ost, avocado og hvad man nu ellers har lyst til.

8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Rikke
5 år siden

Det er en fantastisk smagskombination 👍🏻

Betina
4 år siden

This pesto & avocado sandwich is amazing for breakfast for my kids. Thanks for sharing!

Diana
4 år siden

Jeg har netop købt mig en panini toaster oghar nu lavet sandwich af rugbrød. Men de rugbrødet bliver slet ikke sprødt. Om jeg så har det i i 10 min… som om det jeg putter i afgiver for meget væske (pesto, spinat, lidt ost, kylling eller serrano og tomat).
Hvad mon jeg gør forkert?

Pia Christensen
3 år siden

kan du anbefale en rigtig god panini maskine ???

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)