Jeg er vild med rugbrødschips og ristet rugbrød – allerhelst med en skive god ost på, som langsomt begynder at smelte, så selvfølgelig var det et spørgsmål om tid, før jeg også skulle prøve at lave rugbrødspanini. Hidtil har jeg ellers holdt mig til panini af lyst brød som fx denne her panini af focaccia med kylling og pesto, som jeg er ret vild med, men efter jeg har fået øjnene op for de her skønne rugbrødspanini, er jeg næsten blevet endnu større fan af dem.

Denne her udgave er med avocado, pesto og ost og det er lige præcis den version, som jeg har spist til frokost i et par dage – gerne med en friskbrygget cafe latte, et stykke mørk chokolade og et par sider i en god bog til dessert, men mindre kan nu også gøre det. Jeg er ret vild med den cremede avocado i den lune panini, men bryder man sig ikke om avocado, så kan den selvfølgelig sagtens udelades – en rugbrødspanini med pesto og ost er nemlig også lækker og derudover kan man jo også overveje at tilsætte kylling, enten stegt eller kogt kyllingebryst eller en skive kyllingepålæg.

Desuden kan jeg anbefale en rugbrødspanini med sennep, skinke og ost. Altså noget i retning af en klassisk toast, men lavet med rugbrød i stedet for toastbrød og har man nu ikke en paninigrill, så skal man ikke fortvivle – man kan sagtens smække sin rugbrødssanwich i toasteren i stedet for. Jeg har faktisk ikke en traditionel paninigrill, men har paniniplader til mit vaffeljern og det fungerer ganske upåklageligt. Endelig kan man jo også bare riste rugbrødsskiverne i en brødrister og derefter bygge en sandwich op på klassisk vis med pesto, salat, ost, avocado og hvad man nu ellers har lyst til.

Print opskrift Pin opskrift
No ratings yet

Rugbrødspanini

Samlet tid10 min
Antal: 4 stk

Ingredienser

  • 8 skv rugbrød
  • 8 spsk basilikumpesto
  • 4 skv ost
  • 2 avocado

Fremgangsmåde

  • Smør brødskiverne med basilikumpesto og læg ost på 4 skiver brød. 
  • Fjern skræl og sten i avocadoerne og skær dem i tynde skiver. Læg avocadoskiverne ovenpå osten og læg de resterende brødskiver på toppen som sandwiches.
  • Grill hver sandwich i en paninigrill eller i en toaster, indtil brødet er sprødt og har fine grillstriber.
  • Del brødene diagonalt, så det bliver til 2 trekanter og nyd paninierne varme.

Noter

Avocadoen kan sagtens udelades, hvis ikke man bryder sig om varm avocado. Har man ikke en paninigrill eller en toaster, kan man stege sine panini i ovnen. 

Rugbrødspanini med avocado og pesto. 

1 stk.

2 skv. rugbrød

2 spsk basilikumpesto – gerne hjemmelavet

1 skv. god ost

½ avocado – kan udelades

Smør brødet med basilikumpesto og læg osten på den ene brødskive. Fjern skræl og sten i avocadoen og skær den i tynde skiver. Læg avocadoskiverne ovenpå osten og læg den anden brødskive på toppen som en sandwich. Placer sandwichen i en paninigrill eller i en toaster og grill sandwichen til brødet er sprødt og har fine grillstriber. Del brødet diagonalt, så det bliver til 2 trekanter og nyd paninien varm.

Note. Avocadoen kan sagtens udelades, hvis ikke man bryder sig om varm avocado.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)