Jeg er vild med rugbrødschips og ristet rugbrød. Allerhelst med en skive god ost på, som langsomt begynder at smelte. Så selvfølgelig er jeg også helt vild med de her skønne rugbrødspanini med avocado og hjemmelavet pesto.
Se også – Rugbrødschips I Panini med kylling og pesto I Basilikum pesto
Nem opskrift på rugbrødspanini.
Traditionelt laves panini af lyst brød. Præcis ligesom denne her panini af focaccia med kylling og pesto. Det er ingen hemmelighed, at jeg er ret begejstret for en klassisk panini. Men en panini af rugbrød kan helt sikkert godt være med i kapløbet om at blive favorit-panini. Og har man ikke prøvet det endnu, så kan jeg kun anbefale, at man kaster sig ud i rugbrødsudgaven. De smager virkelig godt og så mætter de jo bare lidt ekstra.
Tip! Se også mine bedste tips til lækre variationer under opskriften.

Rugbrødspanini
Ingredienser
- 8 skv rugbrød
- 1 dl basilikumpesto (gerne hjemmelavet pesto)
- 4 skv ost
- 2 avocadoer
Fremgangsmåde
- Smør basilikumpesto på brødskiverne og læg ost på 4 skiver brød.
- Fjern skræl og sten i avocadoerne og skær dem i tynde skiver.
- Læg avocadoskiverne ovenpå osten og læg de resterende brødskiver på toppen som låg.
- Grill hver sandwich i en paninigrill eller i en toaster, indtil brødet er sprødt og har fine grillstriber.
- Del brødene diagonalt, så det bliver til 2 trekanter og server paninierne straks.
Lækre variationer.
Avocado, hjemmelavet pesto og ost hører til blandt mine favoritkombinationer, når det kommer til paninifyld. Men man bruger selvfølgelig bare det fyld, som man allerbedst kan lide. Jeg er ret vild med cremet avocado i en lun panini, men bryder man sig ikke om avocado, så kan den selvfølgelig sagtens udelades. En rugbrødspanini med pesto og ost er nemlig også lækker.
Derudover kan man jo også overveje at tilsætte skinke eller kylling. Enten stegt eller kogt kyllingebryst eller en skive kyllingepålæg. Desuden kan jeg anbefale en rugbrødspanini med sennep, skinke og ost. Altså noget i retning af en klassisk toast, men lavet med rugbrød i stedet for toastbrød.
Panini uden paninigrill.
Har man nu ikke en paninigrill, så skal man ikke fortvivle. Man kan sagtens smække sin rugbrødssanwich i toasteren i stedet for. Jeg har faktisk ikke en traditionel paninigrill, men har i stedet paniniplader til mit vaffeljern (Tefal snack collection), og det fungerer ganske upåklageligt.
Endelig kan man jo også bare riste rugbrødsskiverne i en brødrister og derefter bygge en sandwich op på klassisk vis med pesto, salat, ost, avocado og hvad man nu ellers har lyst til.
Det er en fantastisk smagskombination 👍🏻
Rikke – Jeg er helt enig – pesto og avocado er fantastisk 😀
This pesto & avocado sandwich is amazing for breakfast for my kids. Thanks for sharing!
Betina – Velbekomme 😀
Jeg har netop købt mig en panini toaster oghar nu lavet sandwich af rugbrød. Men de rugbrødet bliver slet ikke sprødt. Om jeg så har det i i 10 min… som om det jeg putter i afgiver for meget væske (pesto, spinat, lidt ost, kylling eller serrano og tomat).
Hvad mon jeg gør forkert?
Diana – Æv, det var da træls. Altså en rugbrødspanini skal jo ikke blive sprød som en isvaffel, men lidt sprødt må det jo godt være 🙂 Hvis du er nervøs for, om fyldet afgiver for meget væde, så prøv i første omgang at udelade spinat og tomat, som begge indeholder ret meget vand. Desuden kan det måske have noget med panini toasteren at gøre – jeg ved jo af gode grunde ikke, hvad det er for en toaster, du har, men jeg har selv dårlig erfaring med et vaffeljern, som jeg havde købt for billigt. Uanset hvad jeg prøvede, så blev det bare aldrig gode vafler i det jern.
kan du anbefale en rigtig god panini maskine ???
Pia – Jeg bruger selv et Tefal Snack Collection jer, hvor jeg kan udskifte pladerne, så jeg har både paniniplader, vaffelplader, toastplader og meget andet. Virkelig et godt jern med stabil varme 😀