Valentinshjerter. Jeps, vi er med på Valentinsvognen herhjemme og jeg synes, at det er skønt – jeg er jo vild med hyggelige traditioner og mærkedage og selvom dagen eftersigende skulle være en amerikansk opfindelse, så har den altså rødder tilbage til de gamle romere, hvor paven Gelasius i år 496 e.v.t indførte helligdagen med navn efter den romerske præst Valentin, som efter sin død blev helgenkåret til Sankt Valentin.

I virkeligheden er det nu ikke fordi, at Valentins dag er så frygtelig meget anderledes end alle mulige andre dage herhjemme hos os, for jeg synes egentlig, at vi er ret gode til at tænke på og forkæle hinanden. Det er jo ikke sådan, at vi pludselig skal ud og investere i overdådige gaver, smykker og blomsterbuketter, men lidt sødt kan man jo altid spise, så jeg plejer at lave et eller andet lækkert til vores dessert eller aftenste. Sidste år blev det til en skøn mælkechokolademousse med friske bær og jeg har også tidligere lavet en lækker brownie med hindbærmousse. Den med brownien har jeg arbejdet lidt videre på i år og det er der kommet disse her fine, små Valentinshjerter med chokolade og hindbær ud af. Helt enkelt, men ret så lækkert og så synes jeg, at de er noget så fine at se på.

Jeg har taget udgangspunkt i min sædvanlige brownieopskrift – en opskrift, som har fulgt mig i snart mange år og den er en vinder, så den bliver der sjældent lavet om på. Vi er jo kun 2 herhjemme og det er trods alt begrænset, hvor mange hjerter vi kan spise, så jeg lavede kun en halv portion brownies, men det er som sagt en ret god opskrift, så tøv ikke med at lave en større portion – de kan fryses (dog uden chokoladepynt og hindbær).

Hvis man ikke er til hjerter, så kan man jo altid skære sine brownies ud i de klassiske firkanter, men en god brownie med is og frugt er jo en populær dessert, så måske alligevel hjerterne ville kunne bruges til forårs- og sommerbrylluper eller lignende festivitas, hvor hjerter er oplagte. Overvej også at anskaffe en lillebitte hjerteudstikker og lav så en ordentlig flok mini hjertebrownies, som er lige til at hapse i en enkelt mundfuld. Helt perfekte til en reception og hvis de pyntes med hvid chokolade og frysetørret hindbær eller kandiserede blå violer, så er jeg sikker på, at de vil være perfekte til studenterkørsel og studenterfester.

Hvis du, ligesom mig, synes at Valentins dag er en hyggelig mærkedag og gerne vil gøre lidt ekstra ud af det, så har jeg samlet massevis af skønne opskrifter til Valentinsdag lige her.

Valentinshjerter.

6-8 stk.

50 gr smør

50 gr mørk chokolade, grofthakket

1 stort æg

50 gr sukker

50 gr brun farin

40 gr hvedemel

1 tsk vanillesukker

½ tsk bagepulver

1 nip salt

1 spsk kakaopulver

50 gr hassel- eller valnødder, hakkede

50-75 gr smeltet chokolade til pynt

frysetørret hindbær

Kom smør og chokolade i en lille gryde og smelt det over svag varme. Rør rundt så det bliver en homogen masse. Pisk æg, sukker og brun farin til en luftig æggesnaps og pisk herefter chokoladesmørret i æggesnapsen. Sigt hvedemel, vanillesukker, bagepulver, salt og kakaopulver sammen og vend det i dejen med de hakkede nødder. Fordel dejen i et lille ildfast fad (ca 15 x 20 cm) foret med bagepapir og bag brownien ved 175 grader (ikke varmluft) i ca 20 minutter til den er lige netop gennembagt men stadig fugtig i midten. Tjek evt ved at stikke et lille træspyd eller en tandstikker i kagen, der må gerne sidde en lille smule dej tilbage på pinden. Afkøl brownien og udstik 6-8 hjerter med en hjerteudstikker. Smelt chokoladen og pynt hvert hjerte med chokolade og frysetørrede hindbær. Server hjerterne til en god kop kaffe eller som dessert med is og frugt.

Note. Man kan selvfølgelig også bare skære brownien helt traditionelt ud i firkanter og undlade chokolade og frysetørret hindbær. Brownien kan fryses – dog uden chokolade og hindbær.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)