Jeg synes, at hjemmelavet slik og påskeæg hører påsken til. Derfor brugte jeg i går et par timer i køkkenet, hvor jeg lavede chokolade påskereder og trillede massevis af fine små æg, som blev fyldt med skønne sager og overtrukket med chokolade og pyntet fint. Det blev til 6 varianter i alt – ren marcipan, marcipan og nougat, lakridsmarcipan, karamel, hasselnøddecrunch og endelig påskeæg med kokos, som smagsmæssigt minder ret meget om hjemmelavet bounty. 

Det blev til en hel del æg, men jeg er nu ret sikker på, at de nok skal blive spist. Hvert år tænker jeg, at jeg har fået lavet alt for mange æg, men de bliver delt ud til familie og venner, nogle bruges til påskens værtindegaver og nogle spiser vi selvfølgelig også selv og pludselig så er æggene væk. Jeg har for øvrigt samlet alle mine opskrifter på skønne, hjemmelavede påskeæg lige her, hvis nogen kan bruge lidt inspiration til hjemmelavede påskelækkerier.

Da jeg var færdig med at overtrække de mange æg, var der stadig smeltet chokolade tilbage i skålen og i stedet for at hælde det ud på et stykke bagepapir og gemme det chokoladekage, eller hvad jeg nu ellers plejer at gemme den slags til, så kom jeg et par håndfulde Rice Krispies i skålen og rørte godt rundt. Da chokoladen var jævnt fordelt, satte jeg de chokoladeovertrukne, puffede ris med en spiseske på et stykke bagepapir og formede dem, så de lignede små fuglereder. Afslutningsvist blev de pyntet med små slikæg og så var det bare at vente på, at chokoladen skulle størkne.

Resultatet blev de skønneste små mundfulde med masser af knas og chokolade – perfekte til en kop kaffe eller te i stedet for kage og måske en mulighed som afslutning på påskefrokosten? Jeg brugte som sagt Rice Krispies, fordi jeg havde en ½ pakke stående fra jul, hvor jeg lavede disse her fantastiske karamelbidder med Rice Krispies, men selvfølgelig kan man også bruge alle mulige andre former for sprøde morgenmadsprodukter, fx helt almindelige corn flakes. Dog må det gerne være noget, som er lidt nemt at forme til små reder, så måske er en portion Havrefras ikke lige sagen, men det er selvfølgelig helt op til den enkelte.

Og med dette her indlæg vil jeg da også lige benytte lejligheden til at ønske Jer alle en rigtig dejlig påske. Vi holder påskeferie herhjemme de næste par dage og jeg kan endnu ikke sige, hvor meget jeg vil være online, eller om jeg bare holder helt fri, men det må tiden jo vise. Dog vil der nok være lidt ventetid på svar, hvis I skriver spørgsmål eller kommentarer til mig.

Print opskrift Pin opskrift
5 fra 2 stemmer

Påskereder med chokolade

Samlet tid15 min
Antal: 15 stk

Ingredienser

  • 150 gr mørk eller mælkechokolade
  • 60 gr rice krispies
  • sukkeræg til pynt

Fremgangsmåde

  • Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen. 
  • Kom rice krispies i en stor skål, hæld chokoladen over og vend godt rundt, så chokoladen fordeles. 
  • Med en spiseske sættes chokoladeblandingen i ca 15 toppe på et stykke bagepapir. Form dem let, så de ligner små reder. 
  • Læg 2-3 påskeæg øverst på hver rede og lad rederne stivne.
  • Opbevar i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.

Noter

I stedet for sukkeræg kan man bruge mandelæg eller likøræg til rederne. Det vigtigste er, at æggene ikke er for store. I stedet for æg kan man placere gule plastikkyllinger i rederne, men jeg kan godt lide, når det hele kan spises. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)