Jeg må indrømme, at kartoffelsalat nok mest hører til i løbet af sommermånederne og jeg er da også helt overbevist om, at denne her skønne kartoffelsalat med kylling og bacon vil være et hit at servere til aftensmad en lun sommeraften på terrassen – gerne med en stor skål blandet sommersalat ved siden af. Men nu nærmer vi os påske og jeg hepper i dén grad på solskin og lune forårstemperaturer, eftermiddagskaffe i en krog på terrassen og måske en tur i haven og det smitter altså lidt af på madlavningen. Vi trænger til let og lækker mad.

Jeg tog udgangspunkt i min sædvanlige opskrift på kartoffelsalat og den er jo altså med purløg og drueagurker og dressingen smages til med lidt af den eddikelage, som agurkerne ligger i. Sådan er jeg vokset op med kartoffelsalat og jeg synes selv, at de sprøde, syltede agurkestykker passer forrygende godt sammen med kyllingen, men bryder man sig ikke om syltede agurker, så er det jo blot at udelade dem. Man kan så smage til med lidt eddike og sukker i stedet for og evt. bruge radiser eller løg, hvis man gerne vil have noget knas til salaten og selvfølgelig kan man også tage udgangspunkt i sin egen yndlingsopskrift på kartoffelsalat og blot tilføje kylling og bacon.

Vi spiste kartoffelsalaten med en ordentlig skål salat og grønsagsstave med hummus til – måske en lidt pudsig kombination, men jeg havde en skål hjemmelavet hummus stående i køleskabet og jeg havde virkelig lyst til grønsagsstave og hummus som tilbehør til aftensmaden, så sådan blive det altså og det smagte helt fint.

Kartoffelsalaten er ret mættende og den er lækker som hovedret, men kan også fint gøre det ud for en frokostsalat – evt. anrettet på en fin, grøn bund af sprøde salatblade. Og skal kartoffelsalaten serveres her i løbet af påsken, så er det jo oplagt at pynte toppen med hårdkogte æg skåret i både – æg passer jo helt perfekt til både kylling og bacon.

Kartoffelsalat med kylling og bacon.

2-3 pers.

500 gr små, kogte kartofler

1-2 stk kyllingebryst uden skind – der kan også bruges en rest tilberedt kylling

1-2 pk bacon i tern

3 dl creme fraiche

2 spsk mayonnaise

1-2 tsk sød sennep

6-8 syltede agurker, skåret i små tern – kan udelades

ca. 5 spsk eddikelage fra agurkerne eller efter smag

1 bundt friskhakket purløg

salt og peber

Skrub kartoflerne og kog dem lige netop møre i letsaltet vand – lad dem afkøle og skær dem i mundrette tern. Man kan pille kartoflerne, men vi spiser dem nu gerne med den tynde skræl på. Kog eller steg kyllingebrysterne, lad dem afkøle og skær dem i små stykker. Steg bacontern sprøde på en varm stegepande og lad dem afdryppe på køkkenrulle. Rør dressingen sammen af creme fraiche, mayonnaise, sennep, evt. syltede agurker, eddike og purløg og smag til med salt og peber. Bland kartofler, kylling og bacontern i dressingen men gem lidt bacon til pynt. Lad salaten trække på køl i ca 30 minutter men gerne længere. Inden servering vendes kartoffelsalaten rundt og der pyntes med bacontern og et grønt drys purløg.

Note. Bruger man ikke syltede agurker, så kan eddikelagen fra agurkerne erstattes af en 1-2 spsk eddike (alm. eddike, hvidvinseddike, æbleeddike eller lign) og sukker efter smag.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)