Madplan for uge 10…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Så nåede vi marts måned. Foråret er officielt skudt i gang, men Rom blev jo ikke bygget på én dag og det samme må vist siges om de lune forårsdage, som lader vente på sig. Hele landet har som bekendt været frosset godt og grundigt ned i snart en uge og sneen og de isnende kolde temperaturer skulle eftersigende fortsætte lidt endnu, så der er bestemt ikke mange forårsfornemmelser på madplanen for den kommende uge. Tværtimod fortsætter vi lidt endnu med gode og varmende vinterretter med masser af saft, kraft og smag og i grunden synes jeg også, at det er lidt hyggeligt, at putte sig indendøre med tændte stearinlys og bløde tæpper, når frosten knirker og sneen falder udenfor.

Madplan uge 10.

Mandag – Vi lægger ud med en kartoffellasagne med skinke og mozzarella – superlækker aftensmad hvor de forskellige ingredienser “lægges i lag” i et fad og bages i ovnen. Kartoffellasagne er især godt på denne her tid af året, hvor kartoflerne er perfekte at bage og bliver dejligt møre.

Tirsdag – Det er højsæson for jordskokker og tirsdag aften står menuen på hjemmelavet jordskokkesuppe, som serveres med et stykke dampet, hvid fisk, formentlig torsk men det kommer lidt an på fiskehandlerens udvalg. Udover fisk serveres suppen med ristede rugbrødscroutoner og måske lidt bacon, som passer perfekt til både jordskokker og torsk. Man kan selvfølgelig også droppe fisken og servere suppen som vegetarmiddag eller man kan drysse den med bacon, sprødstegt chorizo eller måske lidt kyllingebryst i strimler.

OnsdagSprødstegt, paneret flæsk, sauce og kartofler – en vaskeægte klassiker, som vi måske får 1-2 gange om året, men nu skal det altså være. Jeg serverer persillesauce til, men det kunne også have været en hvid sauce eller en løgsauce og endelig kunne det have været stuvet spidskål eller hvidkål.

Torsdag – Normalt elsker jeg jo at få en eller anden form for lasagne fredag aften, men i denne uge bliver det altså torsdag i stedet for og det er helt okay. Menuen står på en lækker spinatlasagne med bechamelsauce, altså en kødfri lasagne, men det står jo enhver frit for at tilsætte skinke skåret i strimler eller tern eller måske laks til spinatfyldet. Jeg laver en slags kålsalat ved siden af og så skulle vores vitaminbehov vist også være dækket.

Fredag – Fredag skal vi have en klassisker fra “hinsidan”, vi skal nemlig have svenske kødboller med kartoffelmos og flødesauce. Jeg ved ikke, om der findes en eller anden form for traditionelt, grønt tilbehør til kødbollerne i Sverige, men jeg regner med at servere lidt dampet grønt ved siden af.

Lørdag – Vi skal have kylling i fad med pikantost og bacon og kogte ris ved siden af. Nem og lækker aftensmad, hvor det meste passer sig selv i ovnen og så kan man meget passende rydde køkkenet og dække et fint bord imens.

Søndag – Søndag rimer på simremad, i hvert fald på denne her tid af året og søndagsmenuen står på en af mine absolutte favoritter – en omgang god gammeldags skibberlabskovs og den bliver selvfølgelig serveret med persilledrys og smørklat, godt rugbrød og rødbeder til.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)