Nøj hvor har jeg bare glædet mig til at dele madplanen med Jer i denne her uge. Jeg har nemlig efterhånden fået så mange søde opfordringer og henvendelser fra Jer derude, som har efterspurgt indkøbslister til mine madplaner, at jeg nu har gjort noget ved det. Fra i dag følger der indkøbslister med madplanerne – i hvert fald hvis man tilmelder sig mit nyhedsbrev, hvor jeg fremover hver uge vil fremsende ugens madplan + en komplet indkøbsliste – både til de enkelte retter og en samlet liste.

Madplanen her på bloggen fortsætter som sædvanligt. Her er ingen ændringer og planen bliver lagt op hver fredag som hidtil, men på bloggen vil madplanen være uden indkøbsliste, da jeg ganske enkelt synes, at indlæggene ellers bliver for lange. Det er kun i denne uge, at jeg har leget lidt med opsætningen og prøvet at give Jer et indtryk af, hvordan en fremtidig madplan inkl. indkøbsliste vil kunne se ud, men madplanen herinde er fortsat mest til det hurtige overblik og inspiration.

Har man lyst til at få en mere detaljeret madplan, så er det blot at tilmelde sig mit splinternye og netop oprettede nyhedsbrev – som jeg i øvrigt slet ikke kan få armene ned over og jeg glæder mig sådan til snart at vise Jer det. Jeg har lagt en tilmelding lige her.

Madplan for uge 11.

Mandag – Ugen starter godt, for vi skal have chicken parmigiana eller parmesankylling, hvis jeg skal forsøge at komme med en form for oversættelse. Fantastisk, sprødstegt kyllingebryst med mozzarella ovenpå, serveret i en aromatisk tomatsauce og med friskkogt pasta ved siden af. Det er relativt nemt at lave og det smager altså så englene synger.

Indkøb. 2 stk kyllingebryst, 1 kugle frisk mozzarella, 2 spsk revet parmesan, 1 løg, 2 fed hvidløg, 1 bundt frisk persille, 1 lille ds. tomatkoncentrat, 1 ds hakkede tomater, 4 tsk tørret basilikum, 1 dl rasp, 2 tsk sukker, olie til stegning, salt og peber. Tilbehør – spaghetti.

Tirsdag – Ugens suppe og dermed også ugens kødfrie dag er tirsdag, hvor menuen står på denne her lækre og cremede ostesuppe med pikantost og porrer. Vi længes efterhånden lidt efter forår, men omvendt er vi også ret glade for suppe, så foreløbigt holder vi fast i suppedagene. Jeg regner med at servere en eller anden form for brød til suppen – måske bare et hjemmebagt koldhævet flute, hvis ikke jeg finder på andet. Det kunne dog også være en panini med kylling og pesto, som er et hit herhjemme.

Indkøb. 1 bg gul pikantost, 25 gr smør, 1 dl madlavningsfløde, 1 porre, 1 bouillonterning, 2 spsk hvedemel, salt og peber. Tilbehør – brød. 

Onsdag – Menuen står på en god, gammeldag æggekage og pludselig slår det mig, at jeg faktisk ikke har en opskrift på æggekage på bloggen, men mon ikke også de fleste er klar over, hvordan man pisker æg og mælk, salt og peber og steger det på panden? Til gengæld har jeg stadig til gode at lave en høj og flot, souffleret æggekage i ovnen, så måske der kommer en opskrift på sådan en på et tidspunkt. Tilbehøret til æggekagen bliver bacon, masser af tomater i både, hakket purløg og godt rugbrød.

Indkøb. 6 æg, 2 dl mælk, 1-2 pk bacon i skiver, 1 bundt purløg, 3-4 tomater, olie til stegning, salt og peber. Tilbehør – rugbrød.

Torsdag – Vi skal have en lækker, cremet pastasalat med tun og masser af grønt. Det kan godt være, at pastasalater mest er noget, som hører sommeren til, men jeg savner efterhånden foråret og herhjemme spiser vi pastasalater hele året. Jeg kommer gerne majs og ærter i mine pastasalater og denne her er ingen undtagelse – jeg køber en pose frosne, grønne ærter og optør en passende mængde til salaten. Resten spiser vi som tilbehør lørdag.

Indkøb. 1-2 ds tun i vand/olie, 2 dl creme fraiche, 2 spsk mayonnaise, 1 rød peberfrugt, 1 bundt radiser, 200 gr grønne ærter, 1 ds majs, 250-300 gr pasta, salt og peber. 

FredagHjemmelavet flæskestegssandwich med sprøde flæskesvær. Som vi ikke har fået siden før jul, så nu er det vist ved at være ved de tider igen. Sandwichen bliver serveret med sandwich-mayo – eller måske laver jeg en hvidløgsmayonnaise – og så selvfølgelig rødkål og agurkesalat. Hvis der bliver tid, bliver det selvfølgelig med luftige, hjemmebagte burgerboller. Perfekt optakt til weekenden.

Indkøb. 1 lille flæskesteg, sandwichmayo, 1 agurk, 1 dl eddike, 50 gr sukker, 1 glas rødkål, salt og peber. Tilbehør – burgerboller.

Lørdag – Lørdagsmenuen står på mørbrad i fad med sennep og estragon. En nem og lækker omgang, som passer perfekt til weekenden, hvor det godt må være lidt ekstra lækkert og der er plads til et glas vin ved siden af. Jeg serverer ristede kartofler til, som jeg synes passer perfekt til antydningen af bearnaisesauce fra estragonen, men det kunne også være ris eller bare dampet grønt. Udover kartofler skal vi have dampede, grønne ærter – det bliver resten af de frosne ærter fra torsdagens pastasalat.

Indkøb. 1 svinemørbrad, 2 dl madlavningsfløde, 2 løg, 4 spsk sød sennep, 2 tsk hvidvinseddike eller citronsaft, 1 spsk hvedemel, frisk eller tørret estragon, olie til stegning, salt og peber. Tilbehør – kartofler/ris + grønne ærter (rest fra torsdag).

SøndagHakkebøf med bløde løg, brun sauce og kartofler. Mormormad når det er bedst og en rigtig klassiker, som passer perfekt til en søndagsmiddag.

Indkøb. 1 pk. hakket oksekød, 1 dl madlavningsfløde, 3-4 løg, 1-2 spsk hvedemel, 1 bouillonterning, 1 nip sukker, saucekulør, olie til stegning, salt og peber. Tilbehør – kartofler. 

Indkøbsliste.

Kød.

Flæskesteg/svinekam, 1 stk
Svinemørbrad, 1 stk
Hakket oksekød, 1 pk
Bacon i skiver, 1-2 pk

Mejeri.

Madlavningsfløde, ½ liter
Creme fraiche, 2 dl
Æg, 6 stk
Mælk, 2 dl
Gul Pikantost, 1 pk
Smør, 25 gr

Grønt.

Agurk, 1 stk
Peberfrugt, 1 stk
Radiser, 1 bundt
Tomater, 4 stk
Løg, 6 stk
Porre, 1 stk
Purløg, 1 potte
Ærter (frosne), 1 pose
Kartofler – mængde svarende til tilbehør til hakkebøf og evt. mørbrad i fad

Kolonial.

Rødkål, 1 glas
Sandwichmayo
Pastaskruer, 1 ps.
Spaghetti, 1 pk.
Tun i vand/olie, 1-2 ds.
Majs, 1 ds.
Spaghetti – tilbehør til chicken parmigiana
Burgerboller – tilbehør til flæskestegssandwich
Rugbrød – tilbehør til æggekage.
Brød/flutes – tilbehør til suppe.
Ris – evt tilbehør til mørbrad i fad (hvis ikke kartofler)

Basislager.

Olie
Eddike
Hvidvinseddike
Saucekulør
Bouillonterninger
Hvedemel
Sukker
Sød sennep
Mayonnaise
Tørret basilikum
Tørret estragon – frisk kan også bruges
Salt og peber

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)