Madplan for uge 12…

16 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Jeg synes altså, at det kniber lidt med forårsfornemmelserne, her hvor vi er mere end halvvejs igennem marts. Det er som om, at ovenpå et par ret milde måneder, så skal vinteren lige spille med de sidste kræfter og selvom det ikke har været decideret frostvejr, som for et par uger siden, så er der jo heller ikke ligefrem forår i luften. De lysere timer kan man dog ikke tage fra os – faktisk tror jeg efterhånden, at klokken er henad 18.30, før jeg tænder de første elektriske lys i stuerne og ellers er det bare stearinlys, som få lov til at skabe hygge. Og så er der jo maden, for nu begynder jeg altså så småt at lade foråret titte indenfor i køkkenet – jeg har set, at de første danske kartofler er landet og selvom de koster 200 kr for 200 gr og sikkert er både født og opvokset i et drivhus og heller ikke bliver serveret her i huset, så er det altså forår – også på madplanen. Basta.

PS. Husk at I kan få madplanen inkl en indkøbsliste i mit nyhedsbrev – der er både indkøbsliste til de enkelte retter og en komplet liste til hele ugen. Man kan tilmelde sig nyhedsbrevet herunder og det koster ikke noget. Nyhedsbrevet udsendes hver fredag ved middagstid.

[et_bloom_inline optin_id=optin_4]

Madplan uge 12.

Mandag – Ugens suppe bliver en klassisk hønsekødssuppe, som formentlig bliver kogt på en kylling denne gang, men det bliver suppen jo ikke ringere af. Suppen kan serveres med hjemmelavede kød og melboller, men selvfølgelig kan man også købe en pose færdiglavede boller, hvis tiden ikke er til de hjemmelavede. Jeg vælger nu bare at pille kødet fra kyllingen, skære det i tern og servere det i suppen i denne omgang. Jeg gemmer dog ca 250 gr af kødet – det bliver plukket i stykker og skal bruges til aftensmad onsdag.

Indkøb. 1 kylling/suppehøne, 2 porrer, 4-6 gulerødder, 2 pastinakker, 1 knoldselleri, 3 laurbærblade, peberkorn og salt. 

Tirsdag – Hjemmelavede fiskefrikadeller lavet på laks og torsk, men man kan sagtens lave fiskefrikadeller på torsk alene (eller laks). Fiskefrikadellerne bliver serveret med en remouladedip lavet på remoulade og creme fraiche, som blandes i forholdet 1:1 og ristede kartoffelbåde. Jeg kan anbefale en gulerodsråkost med revet æble, appelsinsaft og honning som tilbehør.

Indkøb. 250 gr torskefilet, 250 gr laksefilet, 1 æg, 1 dl mælk, 1 løg, 3 spsk hvedemel, 1 potte frisk dild, 1 dl remoulade, 1 dl creme fraiche, olie til stegning, salt og peber. Tilbehør – kartofler. 

Onsdag – Vi skal have en lækker kyllingepie med forårsgrønt bestående af blandt andet gulerødder, forårsløg og ærter. En skøn ret, som minder ret meget om en stor og lækker tartelet. Jeg bruger det gemte kyllingekød fra mandag, men man kan også bare koge et stort kyllingebryst eller hønsebryst, hvis ikke man har en rest tilberedt kylling i forvejen. Kød fra kyllingeover- og underlår kan selvfølgelig også bruges.

Indkøb. 250 gr kylling, 1 bundt forårsløg, 1 porre, 3 gulerødder, 200 gr ærter, 1 glas aspargessnitter, 1 dl mælk, ½ dl fløde, 1 æg, 2 dl hønsebouillon, 1 rulle butterdej, 1 spsk olie, salt og peber. 

Torsdag – Ugens kødfrie bliver en gang tortellini i fad med broccoli og mornaysauce. Der kan faktisk bruges tortellini både med og uden kød og det smager lige godt – denne gang bliver det tortellini med spinat og ost. Eftersom der er masser af broccoli i fadet, så dropper jeg yderligere grønt ved siden af i denne ombæring, men en blandet salat er ret lækker til.

Indkøb. 1 pk. friske tortellini med valgfri fyld, 1 broccoli, 250 gr ærter, 4 dl mælk, 30 gr smør, 75 gr revet ost, 3 spsk hvedemel, 1 tsk stødt muskat, salt og peber. 

Fredag – Weekenden skydes i gang med en bearnaiselasagne med oksekød og kartofler. En skør ide, som jeg fik en dag i december og som resulterede i denne her lasagne, som måske ikke ligefrem er traditionel, men ikke desto mindre ret så lækker. Der er ærter i lasagnen og den minder nok mest af alt om en herregårdsbøf, som er lagt sammen i lag og bagt i ovnen.

Indkøb. 1 pk hakket oksekød, 500 gr kartofler, 1 løg, 2 fed hvidløg, 400 gr ærter, 4 dl oksebouillon, 30 gr smør, 5 dl mælk, 75 gr revet ost, 7 spsk hvedemel, 1 spsk olie, 2-3 spsk bearnaiseessens, 2 tsk paprika, 2-3 tsk tørret estragon, 1 nip sukker, salt og peber. 

Lørdag – Vi skal have glaseret hamburgerryg og tilbehør i form af de her skønne flødekartofler med squash – en forrygende lækker kombination og en vindermenu her i huset hver gang.

Indkøb. 1 hamburgerryg (ca 750 gr), 500 gr kartofler, 1-2 squash, 1/4 L piskefløde, ½ dl mælk, 50 gr stærk sennep, 50 gr brun farin, 1 spsk rasp, salt og peber. 

Søndag – Græske kødboller i fad med tomat og kartofler. En rigtig søndagsret, som smager lidt af sydens sol og sommer og så er det dejligt nemt at lave, da det hele blot passer sig selv i et fad i ovnen.

Indkøb. 1 pk hakket oksekød, 600 gr kartofler, 1 peberfrugt, 1 løg, 4 fed hvidløg, 1 æg, 1½ dl mælk, 1 ds hakkede tomater, 1 spsk hvedemel, 1 nip sukker, 4 tsk tørret oregano, 2 tsk stødt spidskommen, evt lidt chilipulver, 1 spsk olie, salt og peber. Evt feta til pynt. 

Indkøb.

Kød/fisk.

Hakket oksekød, 2 stk á 400-500 gr.
Hamburgerryg, 1 stk á ca 750 gr.
Laksefilet, ca 250 gr
Torskefilet, ca 250 gr
Suppehøne eller kylling, 1 stk inkl. 250 gr kylling til kyllingepie.

Mejeri og kølevarer.

Mælk, 1½ liter.
Smør, 60 gr.
Creme fraiche, 1 dl
Piskefløde, 1/4 liter
Madlavningsfløde, ½ dl
Revet ost, 150 gr
Æg, 3 stk.
Butterdej, 1 rulle.
Friske tortellini, 1 pk
Feta (kan udelades)

Grønt.

Broccoli, 1 stk
Peberfrugt, 1 stk
Pastinakker, 2 stk
Gulerødder, 9 stk
Squash, 1-2 stk
Forårsløg, 1 bundt
Knoldselleri, 1 stk
Løg, 6 stk
Hvidløg, 6 fed
Porrer, 1 bundt (3 stk)
Dild, 1 potte
Ærter (frosne), 1 pose
Kartofler, 1,6 kg + tilbehør til fiskefrikadeller

Kolonial.

Hakkede tomater på dåse, 1 ds.
Aspargessnitter, 1 glas
Bearnaiseessens, 1 flaske

Basislager.

Olie
Bouillon (okse og hønse)
Hvedemel
Sukker
Brun farin
Rasp
Stærk sennep
Remoulade
Paprika
Chilipulver
Stødt muskat
Spidskommen
Tørret oregano
Tørret estragon – frisk kan også bruges
Salt og peber (+hele peberkorn)

16 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Sonja Møller
4 år siden

Vil gerne modtage indkøbsliste

Susan Grgic
4 år siden

Ønsker madplan hver uge;) skøn inspiration og dejlige retter?????

Lis Petersen
4 år siden

Indkøbsliste

Gert
4 år siden

Nyhedsbrev

Britta
4 år siden

Hej Anne-Kathrine
En rigtig dejlig madplan du har lavet, jeg glæder mig til at bruge den til inspiration, skal helt sikkert i gang med dine fiskefrikadeller og pie
Hilsen Britta

Mia vinther
4 år siden

Jeg vil gerne tilmeldes nyhedsbrevet og opskrifter

Anja Lauritsen
4 år siden

Vil gerne tilmeldes nyhedsbrev tak;)

Margrethe Haahr
4 år siden

Madplan

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)