Vi spiser ret mange mandler her i huset – både som mellemmåltider og snacks men også som topping ovenpå lækre salater og som tilbehør til tapas eller et lækkert ostebord. Mandler er jo skønne helt som de er – direkte fra posen – men jeg laver nu også jævnligt en portion saltmandler og især efter jeg er begyndt at tilberede mandlerne i mikrobølgeovnen, er det blevet nemt. Det tager seriøst under 10 minutter at lave en portion forrygende lækre saltmandler og lav bare en stor portion, for de forsvinder som dug for solen og er et hit til den lille sult eller måske som et sprødt og knasende indslag i madpakken.

Jeg stiftede første gang bekendtskab med ideen om at tilberede mandlerne i mikrobølgeovnen på Bagenørdens hyggelige blog, men har i tidens løb udviklet min egen metode og den minder i bund og grund ret meget om måden, hvorpå jeg laver disse her ovnristede saltmandler, bortset fra at jeg bruger væsentligt mindre vand, når jeg laver mandlerne i mikrobølgeovnen.

Jeg tager som regel udgangspunkt i mandler, salt og vand, men selvom klassiske saltmandler er skønne, så kan vi nu også godt lide mandler med smag, så ofte tilføjer jeg lidt krydderier til skålen, inden den ryger i mikrobølgeovnen. Denne gang blev det til chilipulver, som giver et ekstra lille kick og en skøn, varme i munden. Chilipulver kan som bekendt variere rigtig meget i styrke, så jeg foreslår, at man bruger chilipulver efter smag og behag. Den chili, som jeg har hjemme for tiden, er temmelig stærk, så jeg tilsætter kun lige omkring ½ tsk til mandlerne, men bruger man en mildere chili, så kan der selvfølgelig sagtens tilsættes mere.

Andre smagsgivere er naturligvis også en mulighed, fx røget eller almindelig paprika – paprika kan for øvrigt også variere i styrke, så vær lige opmærksom på det, inden bunden vendes i vejret på paprikaposen. Desuden kan jeg anbefale hvidløgspulver eller lakridspulver, som smager dejligt sammen med saltmandler, og endelig kan man droppe både vand og krydderier og i stedet vende mandlerne rundt i 2-3 spsk soya. Jeg har godt nok tidligere lavet lækre soyamandler efter denne her opskrift, men det er altså noget nemmere i mikrobølgeovnen og de bliver mindst lige så gode.

Print opskrift Pin opskrift
No ratings yet

Saltmandler med chili

Samlet tid5 min

Ingredienser

  • 150 gr mandler
  • 1 spsk salt
  • 2 spsk vand
  • chilipulver efter smag

Fremgangsmåde

  • Kom mandler, salt, vand og chilipulver i en ildfast skål. Sæt skålen i mikrobølgeovnen i 2 minutter ved fuld effekt. Rør rundt i mandlerne og sæt dem i mikroovnen i yderligere 2 minutter ved fuld effekt. Rør rundt endnu engang og giv til sidst mandlerne 1 minut ved fuld effekt. 
    Herefter skulle vandet gerne være fordampet fra bunden af skålen og salt og chilipulver have samlet sig omkring mandlerne. Bred mandlerne ud på et stykke bagepapir og lad dem afkøle. Opbevar mandlerne i en lufttæt beholder.

Noter

Mandlerne kan holde sig op til et par uger i en lufttæt bøtte, men vi plejer nu at have spist dem allesammen i løbet af ganske få dage. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)