Saltmandler med chili i mikroovn.

15 kommentarer
Ideer til studentermad, Nytårsopskrifter til årets nytårsmenu, Snacks
Gå direkte til opskriften

Vi spiser ret mange mandler her i huset – både som mellemmåltider og snacks men også som topping ovenpå lækre salater og som tilbehør til tapas eller et lækkert ostebord. Mandler er jo skønne helt som de er – direkte fra posen – men jeg laver nu også jævnligt en portion saltmandler og især efter jeg er begyndt at tilberede mandlerne i mikrobølgeovnen, er det blevet nemt. Det tager seriøst under 10 minutter at lave en portion forrygende lækre saltmandler og lav bare en stor portion, for de forsvinder som dug for solen og er et hit til den lille sult eller måske som et sprødt og knasende indslag i madpakken.

Jeg stiftede første gang bekendtskab med ideen om at tilberede mandlerne i mikrobølgeovnen på Bagenørdens hyggelige blog, men har i tidens løb udviklet min egen metode og den minder i bund og grund ret meget om måden, hvorpå jeg laver disse her ovnristede saltmandler, bortset fra at jeg bruger væsentligt mindre vand, når jeg laver mandlerne i mikrobølgeovnen.

Jeg tager som regel udgangspunkt i mandler, salt og vand, men selvom klassiske saltmandler er skønne, så kan vi nu også godt lide mandler med smag, så ofte tilføjer jeg lidt krydderier til skålen, inden den ryger i mikrobølgeovnen. Denne gang blev det til chilipulver, som giver et ekstra lille kick og en skøn, varme i munden. Chilipulver kan som bekendt variere rigtig meget i styrke, så jeg foreslår, at man bruger chilipulver efter smag og behag. Den chili, som jeg har hjemme for tiden, er temmelig stærk, så jeg tilsætter kun lige omkring ½ tsk til mandlerne, men bruger man en mildere chili, så kan der selvfølgelig sagtens tilsættes mere.

Andre smagsgivere er naturligvis også en mulighed, fx røget eller almindelig paprika – paprika kan for øvrigt også variere i styrke, så vær lige opmærksom på det, inden bunden vendes i vejret på paprikaposen. Desuden kan jeg anbefale hvidløgspulver eller lakridspulver, som smager dejligt sammen med saltmandler, og endelig kan man droppe både vand og krydderier og i stedet vende mandlerne rundt i 2-3 spsk soya. Jeg har godt nok tidligere lavet lækre soyamandler efter denne her opskrift, men det er altså noget nemmere i mikrobølgeovnen og de bliver mindst lige så gode.

5 fra 2 stemmer

Saltmandler med chili

Samlet tid5 min

Ingredienser

  • 150 gr mandler
  • 2 tsk groft salt
  • 0,25 dl vand
  • chilipulver efter smag

Fremgangsmåde

  • Kom mandler, salt, vand og chilipulver i en skål. Rør rundt så alle mandlerne er "våde".
  • Sæt skålen i mikrobølgeovnen i 2-3 minutter ved fuld effekt, indtil vandet er fordampet og mandlerne er dækket af et tyndt lag salt.
  • Er alt vandet ikke fordampet, så giv mandlerne yderligere 1 minut ad gangen, indtil vandet er væk.
  • Rør rundt i mandlerne og bred dem herefter ud på et stykke bagepapir, så de kan afkøle.
  • Opbevar mandlerne i en lufttæt beholder med låg. De kan holde sig i minimum 3-4 uger.
15 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Jette
5 år siden

Syntes det er rigtig gode opskrifter, hvordan kan jeg samle dem jeg gerne vil gave gemt

Kirsten
2 år siden

Kan man bruge nøddekerner i stedet for

Maria Hounsgaard
1 år siden

Kan man også lave chashewnødder i microovnen?

Anne
5 år siden

Lyder så lækkert, men hvad er fuld effekt? Kh Anne

Lene
5 år siden

Nu har jeg prøvet at lave dem.. Havde dog kun 100 g mandler, så reducerede mængden af de andre ingredienser lidt, og lavede dem så med lakrids i stedet for chili..

Dog synes jeg de smager lidt for meget af salt end lakrids 😀

Henrik
4 år siden

Det skal da prøves, er jo meget hurtigere end ovnen.

Er lige lidt nysgerrig efter hvorfor holdbarheden på mandler nedsættes fordi de kommer en tur i mikroovnen – ikke at det bliver et relevant problem, de holder næppe aftenen ud 🙂

Susan
3 år siden

Hvor meget røget paprika skal der i en portion med 150 gr. mandler?

Lotte Jensen
2 år siden

Virkelig smart at lave dem i mikroovn! Men hvad med f.eks græskarkerner? Tænker du det kan gøres på samme måde?

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)