Vores sidste hele dag i New York startede med lækker brunch på en lille diner i nærheden af hotellet. Jeg har vist været inde på det før, men morgenmaden skal helst være rimelig let tilgængelig, når vi rejser. Hvis ikke vi spiser morgenmad i nærheden af hotellet – eller har en plan for, hvor vi skal hen – kan vi nemt ende med at blive grebet af de mange muligheder og aftale, at vi lige skal se menuen det næste sted og det næste sted og pludselig er det blevet frokosttid i stedet.

Denne morgen blev det som sædvanligt til kaffe i stride strømme, som er så kendetegnende for de mange diners, og 2 valgfri æg med hash brown potatoes og bacon til mig. Jeg valgte spejlæg stegt på begge sider. En solid anretning, ikke mindst pga. kartoflerne og de 3 skv. ristet toast med smør og marmelade, som følger med “on the side”, men så har man da lagt en god bund.

Efter morgenmaden tog vi den blå E subway downtown og stod af ved endestationen, som er World Trade Center. Selvom One World tårnet faktisk har været åbent for publikum de sidste 3 gange, vi har været i byen, så havde vi endnu ikke været deroppe. Ikke fordi vi ikke har haft lyst, men ofte har vi haft så mange andre planer og når vi har været i New York om sommeren, er sigtbarheden ofte begrænset pga. varmedis. Omvendt er det jo heller ikke så spændende at komme op i tårnet, når det er omgivet af skyer på en gråvejrsdag, men denne her kolde og klare vinterdag var vejret bare helt perfekt.

Vi havde købt billetterne på internettet i forvejen og fik således en pæn rabat ift at købe dem ved indgangen, så det kan bestemt anbefales. Man kan enten bruge computer og printer, som de fleste hoteller i New York stiller til rådighed for deres gæster, eller man kan få scannet billetterne på sin mobiltelefon ved indgangen.

Man kan enten komme ind i tårnet ved hovedindgangen, eller man kan gå igennem Oculus (Den hvide due) som ligger ved 9/11 Memorial. Går man igennem Oculus er der fin skiltning til One World Observatory. Jeg ved ikke, om vi bare har været heldige, men der var nærmest ingen kø og vi gik stort set lige igennem hele security systemet (der som sædvanligt var en lufthavn værdig) og direkte ind i elevatoren, som lynhurtigt fragtede os op i det 541 meter høje tårn med 105 etager.

Udsigten var selvfølgelig fantastisk smuk – høj sol og en klar, blå himmel. Eneste lille irritationsmoment var, at man i One World tånet – modsat Rockefeller og Empire State Building – ikke er udendørs og det kan være svært at få gode billeder, når lyset og solen spejler sig i ruderne. Måske det kun er en fotonørd som mig, der går op i den slags, men jeg brokkede mig i hvert fald adskillige gange, når et billede mislykkedes.

Frihedsgudinden og Ellis Island.


Brooklyn med hhv. Manhattan Bridge og Brooklyn Bridge. Der er en hyggelig park, skønne restauranter og grønne områder under de 2 broer, og selvom det kan være svært at se på denne her tid af året, så er det fantastisk at sidde derovre på varme sommerdage og nyde udsigten mod Manhattan.

Udsigt uptown med Empire State Building i midten øverst i billedet.

Westside, Hudson Floden og New Jersey til venstre i billedet. Det eneste vi manglede, var faktisk selve One Tower, som vi har vænnet os til at se som en del af New Yorks ikoniske syline, men den kunne vi jo af gode grunde ikke se, da det var den, som vi befandt os i. Den kastede så til gengæld en enorm skygge på vejen nedenfor.

Der var rigtig god plads – igen ved jeg ikke, om vi har været heldige og der er garanteret mange flere mennesker i højsæsonen, men vi nød, at vi nemt kunne gå rundt og kigge og tage billeder. Udover en souvenirbutik er der også blevet plads til hhv. café og restaurant på etagen. Vi havde faktisk snakket om at spise frokost i restauranten, men pga. “Restaurant Week” tilbød de kun en 3 retters menu, som var komponeret specielt til lejligheden og en 3-retters var lige lidt mere, end vi kunne spise til frokost – især ovenpå den solide morgenmad. Vi overvejede lidt, om vi skulle snuppe noget i caféen, hvor der var varme og kolde drikke, kage, sandwiches mm, men caféen er kun med ståpladser og det blev vi enige om, at vi ikke gad. Efter at have tilbragt godt og vel 2 timer i tårnet og have hørt et par spændende foredrag om hhv. tårnet og området begav vi os derfor ned igen og fandt lidt frokost.

Vi brugte resten af eftermiddagen på at shoppe – der skulle jo købes lidt af hvert med hjem, så klokken var vel henad 17, før vi landede på hotellet. Vi hvilede fødderne og gik så ned på West Way Diner for at spise aftensmad – en skøn, mexicansk wrap med bla.a kylling og avocado til mig og en sandwich med kylling, bacon og avocado til Morten. Almindelige pommes frites og pommes frites af søde kartofler til deling og så skal jeg da ellers love for, at vi blev mætte.

Dagen efter sov vi længe og pakkede sammen, inden vi tjekkede ud, efterlod bagagen på hotellet og gik ned på en diner for at spise en langsom brunch og få lagt en rigtig god bund. Vi gik en tur i det dejlige solskin og havde også lige et par sidste øjebliks indkøb – creme og parfume og så skulle jeg i Whole Foods og have friskbagte brownies og lækre muffins med hjem – jeg kommer dem altid i min håndbagage og de kan sagtens holde sig.

Midt på eftermiddagen var vi tilbage på hotellet og hentede bagagen og så var det bare at gå de 2 gader ned til Subway stationen, hvor vi oven i købet var så heldige, at den blå E linje, som kører til JFK lufthavnen, kørte fra. Nemmere kan det jo ikke være. Efter en problemfri flyvning og en mellemlandning på 50 minutter i London Heathrow landede vi i Billund lufthavn, hvor vi blev hentet af min far og hjemme hos mine forældre hilste vi på en meget glad Villy og fik brunch. Resten af dagen gik med at sove, finde sig til rette, sætte et par vaske over, pakke ud og spise aftensmad hos mine forældre og til aftenskaffen delte vi alle de brownies og muffins, som jeg havde haft med hjem. Og dermed nåede vi enden på 9 dages vinterferie og endnu en fantastisk tur til New York. Jeg håber, at I har nydt at læse med.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)