Præcis som i mange andre, danske familier, så er boller i karry et hit hjemme hos os. Og af samme grund er det naturligvis på menuen med jævne mellemrum. Også selvom fætteren til boller i karry, nemlig den lækre kylling i karry, også kigger forbi engang imellem og er et lige så godt bud på en rigtig dansk livret og et hit i børnefamilierne.

Andre opskrifter med karry >> Kylling i karry I Kylling i karry-mangosauce I One pot kylling i karry med ris

Nem opskrift på boller i karry.

Jeg tror, at jeg laver boller i karry som de fleste andre, men jeg kan godt lide at variere lidt fra gang til gang. Indimellem leger jeg med saucen og så tilsætter jeg kokosmælk eller en smule mango chutney for lige at runde smagen af på en anderledes måde. Andre gange tilsætter jeg “fyld” til retten i form af peberfrugt og sukkerærter, ananas eller måske frisk mango i tern. I denne her opskrift har jeg brugt hakkede løg og et rødt æble i tern, som bidrager med både knas og giver en dejlig sød-syrlig smag til karrysaucen. Dog kan begge dele sagtens udelades, hvis man gerne vil have en helt plain karrysauce og gøre det lidt nemmere.

Boller i karry a la ristaffel.

Det er lækkert, at servere boller i karry som et lille ristaffel og så er det nemt. Man skal blot stille masser af lækre toppings og tilbehør frem i små skåle fx bønnespirer, hakket løg, æble i tern, peberfrugt, ananas, bananer i skiver eller bananchips, ristet kokos, peanuts, rosiner, mango chutney eller frisk mango og meget andet godt.

Se evt. min opskrift på kylling i karry a la ristaffel lige her for yderligere inspiration. 

Print opskrift Pin opskrift
5 fra 1 stemme

Boller i karry

Samlet tid30 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 450 gr hakket svinekød (eller hakket kylling)
 • 1 æg
 • ½ dl mælk
 • 2 spsk hvedemel
 • 1 liter vand
 • 1 hønse- eller grønsagsbouillonterning
 • salt og peber

Karrysauce

 • 1 spsk olie
 • 1 løg (finthakket)
 • 1 spsk karry (eller efter smag)
 • 2 æbler (skåret i små tern)
 • 2 spsk hvedemel
 • ½ dl mælk
 • ½ dl madlavnings- eller piskefløde (kan udelades)
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Hakket svinekød, æg, mælk, hvedemel, salt og peber kommes i en skål og røres sammen til en fars. 
 • Hæld vand og bouillonterning i en gryde og bring det i kog.
 • Form farsen til kødboller ved hjælp af en spiseske og plump dem i vandet. Læg låg på gryden og kog kødbollerne ved svag varme i ca 10 minutter. 
 • Tag kødbollerne op af vandet, læg dem på en tallerken og dæk dem til med stanniol. Si evt. kogevandet og gem ca 4-5 dl kogevand til saucen.

Karrysauce

 • Varm olie/smør op i en gryde og sauter løgene heri. Tilsæt karry og lad det stege et par minutter. Tilsæt æblestykker – gem evt lidt til pynt – og hvedemel og rør godt rundt, så melet fordeles. 
 • Hæld kogevand fra kødbollerne og mælk i gryden og bring den i kog. Lad saucen koge et par minutter, så den jævnes og tykner. Vil man gerne have en tykkere sauce, så kan man jævne saucen yderligere med en meljævning eller saucejævner, indtil den har den rette konsistens.
 • Afrund saucen med fløde og smag til med salt og peber. Der kan også tilsættes lidt mere karry.
 • Til sidst lægges kødbollerne i saucen og det hele varmes godt igennem.
 • Anret evt. boller i karry med æblestykker og hakket persille på toppen og server med kogte ris og dampet grønt.

Noter

I stedet for hakket svinekød kan man bruge en pakke hakket kyllingekød til kødbollerne. Det giver nogenlunde det samme, lækre resultat. 

Tilbehør til boller i karry.

Jeg serverer gerne boller i karry med kogte ris og her i huset spiser vi næsten udelukkende jasminris. De har en virkelig skøn smag og så klistrer de let sammen, når de koges, så de kan suge en masse af den gode karrysauce til sig. Bryder man sig ikke om sticky ris, så kan man i stedet bruge basmati ris. De er ikke helt så klistrede, men har stadig en skøn og aromatisk smag. Indrømmet – både jasminris og basmatiris koster en smule mere, end de billigste ris i supermarkedet. Men smagen er altså det hele værd.

I flere år troede jeg, at det var svært at koge ris og holdt mig derfor til ris i kogeposer. I dag blander jeg bare vand og ris i forholdet 5 dl vand til 3 dl ris. Jeg bringer en gryde med låg i kog på komfuret og lader den snurre i 10-15 minutter, indtil vandet er kogt væk. Herefter flytter jeg gryden væk fra varmen og lader risene trække med låg i ca 10 minutter. Og så er risene klar.

Derudover får vi gerne en eller anden form for dampet grønt. Det er som oftest ærter, majs, gulerødder eller lignende

men broccoli er også lækkert. Skal der yderligere grønt til, så kan jeg anbefale en klassisk råkostsalat med revet gulerod og æble og en marinade af citron- eller appelsinsaft og honning. Det smager skønt og den milde smag af gulerod og æble er helt perfekt til den krydrede karrysauce.

 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)