Præcis som i mange andre, danske familier, så er boller i karry et hit hjemme hos os. Og af samme grund er det naturligvis på menuen med jævne mellemrum. Også selvom fætteren til boller i karry, nemlig den lækre kylling i karry, også kigger forbi engang imellem og er et lige så godt bud på en rigtig dansk livret og et hit i børnefamilierne.

Se også – Kylling i karry I Kylling i karry-mangosauce I One pot kylling i karry med ris

Nem opskrift på boller i karry.

Jeg tror, at jeg laver boller i karry som de fleste andre, men jeg kan godt lide at variere lidt fra gang til gang. Indimellem leger jeg med saucen og så tilsætter jeg kokosmælk eller en smule mango chutney for lige at runde smagen af på en anderledes måde. Andre gange tilsætter jeg “fyld” til retten i form af peberfrugt og sukkerærter, ananas eller måske frisk mango i tern.

I denne her opskrift har jeg brugt hakkede løg og æble i tern, som bidrager med både knas og giver en dejlig sød-syrlig smag til karrysaucen. Dog kan begge dele sagtens udelades, hvis man gerne vil have en helt plain karrysauce og gøre det lidt nemmere.

Tip! Se mine bedste tips til tilbehør til boller i karry under opskriften.

Boller i karry med ris
Print opskrift Pin opskrift
4.67 fra 3 stemmer

Boller i karry

Samlet tid30 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 450 gr hakket svinekød (eller hakket kylling)
 • 1 æg
 • ½ dl mælk
 • 2 spsk hvedemel
 • 1 liter hønse- eller grøntsagsbouillon (evt vand + 2 bouillonterninger)
 • salt og peber

Karrysauce

 • 2 spsk olie (eller smør)
 • 1 løg (finthakket)
 • 1 spsk karry (eller efter smag)
 • 2 spsk hvedemel
 • ½ dl mælk
 • 1 æble (skåret i små tern)
 • ½ dl madlavnings- eller piskefløde (kan udelades)
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Hakket svinekød, æg, mælk, hvedemel, salt og peber kommes i en skål og røres sammen til en fars. 
 • Hæld bouillon i en gryde og bring det i kog.
 • Form farsen til kødboller ved hjælp af en spiseske og plump dem i vandet. Læg låg på gryden og kog kødbollerne ved svag varme i ca 10 minutter. 
 • Tag kødbollerne op af vandet, læg dem på en tallerken og dæk dem til med stanniol. Si evt. kogevandet og gem ca 4-5 dl kogevand til saucen.

Karrysauce

 • Varm olien op i en gryde og sauter løgene heri. Tilsæt karry og lad det stege et par minutter. Hæld hvedemel i gryden og rør godt rundt, så melet fordeles. 
 • Hæld kogevandet fra kødbollerne og mælk i gryden og rør godt rundt, så melet ikke danner klumper.
 • Bring gryden i kog og lad den koge et par minutter, så saucen jævnes og tykner. Vil man have en tykkere sauce, så kan saucen jævnes yderligere med en meljævning, maizena eller saucejævner.
 • Tilsæt æbletern til saucen og smag til med fløde, salt og peber. Er karrysmagen ikke kraftig nok, kan der også tilsættes lidt mere karry.
 • Til sidst lægges kødbollerne i saucen og det hele varmes godt igennem.
 • Server med kogte ris og dampet grønt og evt. et drys persille på toppen.
 • Bliver der rester, så kan retten sagtens opbevares på køl i 2-3 dage og blot varmes grundigt igennem inden servering. Boller i karry kan desuden fryses.

Tilbehør til boller i karry.

Jeg serverer gerne boller i karry med kogte ris og her i huset spiser vi næsten udelukkende jasminris. De har en virkelig skøn smag og så klistrer de let sammen, når de koges, så de kan suge en masse af den gode karrysauce til sig. Bryder man sig ikke om sticky ris, så kan man i stedet bruge basmati ris. De er ikke helt så klistrede, men har stadig en skøn og aromatisk smag. Indrømmet – både jasminris og basmatiris koster en smule mere, end de billigste ris i supermarkedet. Men smagen er altså det hele værd.

I flere år troede jeg, at det var svært at koge ris og jeg holdt mig derfor til ris i kogeposer. I dag blander jeg bare vand og ris i forholdet 5 dl vand til 3 dl ris. Jeg bringer en gryde med låg i kog på komfuret og lader den snurre i 10-15 minutter, indtil vandet er kogt væk. Herefter flytter jeg gryden væk fra varmen og lader risene trække med låg i ca 10 minutter. Og så er risene klar.

Derudover får vi gerne en eller anden form for dampet grønt. Det er som oftest ærter, majs, gulerødder eller lignende, men broccoli er også lækkert. Skal der yderligere grønt til, så kan jeg anbefale en klassisk råkostsalat med revet gulerod og æble og en marinade af citron- eller appelsinsaft og honning. Det smager skønt og den milde smag af gulerod og æble er helt perfekt til den krydrede karrysauce.

Boller i karry a la ristaffel.

Det er lækkert, at servere boller i karry som et lille ristaffel og så er det nemt. Man skal blot stille masser af lækre toppings og tilbehør frem i små skåle fx bønnespirer, hakket løg, æble i tern, peberfrugt, ananas, bananer i skiver eller bananchips, ristet kokos, peanuts, rosiner, mango chutney eller frisk mango og meget andet godt.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)