Vi har nydt det helt fantastiske vejr i weekenden – eller rettere sagt, jeg har nydt det, for Morten er desværre syg og har tilbragt en god del af weekenden i sengen. I går eftermiddags lavede jeg derfor en spontan aftale med mine forældre om søndagshygge og hjemmebagte pizzaer på grillen og selvom vi måtte spise indendørs, da det til sidst blev for køligt udenfor, så fik vi alligevel et par hyggelige timer i solen på terrassen med hvidvin og snacks, imens pizzaerne blev gjort klar og bagt.

Jeg lavede pizzadejen og besluttede, at i stedet for at bruge min sædvanlige opskrift på pizzadej, så ville jeg denne gang eksperimentere lidt med pizzabunde med rugmel. Ikke i et forsøg på at være sund, men fordi jeg flere gange har læst, at pizzabunde med rugmel bliver supersprøde og jeg må sige, at vi bestemt ikke blev skuffede. Dejen blev lavet på en blanding af durumhvede, rugmel og hvedemel og det blev, uden sammenligning, de bedste pizzabunde, som jeg nogensinde har lavet, hvilket der da også var bred enighed om rundt om bordet. Masser af knas og sprødhed, en fantastisk lækker smag og så mættede de på den gode måde – en rigtig vinderbund.

Nedenstående opskrift giver 2 store pizzaer og jeg vil mene, at der er nok til at mætte 3-4 personer – evt. 2 voksne og 2 mindre børn. Er vi 4 voksne, som skal have pizza, så laver jeg gerne halvanden portion dej – det giver 3 store pizzaer og det passer helt perfekt – alle bliver mætte og så er der et par pizzastykker tilovers til køleskabet, som kan spises kolde dagen efter.

Vi laver gerne ret enkle pizzaer med fyld af italiensk pølse eller lufttørret skinke, men det kan man jo gøre, som man synes. Nederst fordeles en god, hjemmelavet tomatsauce og frisk mozzarella, som knuges fri for væde og plukkes i mindre stykker og så kommer der pølse eller skinke på toppen. Pizzaerne grilles – eller bages i ovnen – og så afsluttes med lidt frisk oregano eller basilikum. Der kan også dryppes med en hjemmelavet hvidløgsolie eller chiliolie, hvis man bryder sig om det og hvis det kun havde været min mor og mig, som skulle spise pizzaer, så var der nok også kommet en gedigen mængde sorte eller grønne oliven på toppen.

Hjemmelavet pizza med rugbund.

2 store pizzaer (3-4 pers).

2½ dl vand, lillefingervarmt

½ pk gær

2 tsk salt

2 tsk sukker

75 gr rugmel

75 gr durumhvedemel

2 spsk olivenolie

ca 200 gr hvedemel + lidt til udrulning

Udrør gær i vandet og tilsæt salt og sukker. Kom rugmel og durumhvedemel i skålen og rør rundt. Kom til sidst olie og hvedemel i skålen og ælt til en blank og smidig dej. Lad dejen hæve tildækket i minimum 1 time men gerne 1½ – 2 timer. Slå dejen ned og del den i 2 stykker. Udrul hvert stykke til en supertynd pizzabund. Læg bunden på et stykke bagepapir og giv den evt. en sidste tur med kagerullen på bagepapiret. Læg fyld efter eget valg på pizzaen.

Tænd ovnen på 250 grader og varm en pizzaplade eller en bageplade op – træk pizzaen over på den varme plade ved hjælp af bagepapiret og bag pizzaen i ca 10 minutter ved 250 grader, til bunden er sprød og osten er smeltet på toppen. Man kan også grille pizzaen over direkte varme i en kuglegrill – varm en pizzaplade godt op i grillen og træk pizzaen over på pizzapladen ved hjælp af bagepapiret. Brug evt. bagepladerne fra ovnen til at bære rundt på pizzaerne.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)