Endnu en tærte har set dagens lys herhjemme hos os. Ja, jeg er ret glad for tærter. Denne her gang blev det til en kartoffeltærte med bacon og løg – nemmere bestemt en tærte med fyld af luftig, bagt kartoffelmos og topping af bløde løg, stegt bacon og rødbeder i tern. Faktisk en portion brændende kærlighed forklædt som tærte og den blev altså lidt af et hit hos både Morten og mig.

I stedet for den klassiske mørdejsbund lavede jeg en lidt grovere bund uden smør, men med olie. Bunden bliver lækker og sprød og så har den altså den kæmpe fordel, at den ikke skal “samles” på samme måde som en mørdej og den skal heller ikke hvile på køl inden udrulning, så den er dejlig nem at have med at gøre. Vil man hellere lave tærten med en klassisk mørdejsbund, så kan jeg anbefale denne her opskrift og selvfølgelig kan man også bare bruge en rulle færdiglavet tærtedej.

Jeg lavede kartoffelmosen samtidig med tærten og det tog ikke mange minutter, men det er jo oplagt en bruge en rest kartoffelmos, hvis der noget til overs fra aftensmaden og så bliver det jo bare endnu nemmere at lave tærten. I øvrigt en skøn måde at variere rester på, så man ikke behøver spise det samme 2 dage i træk, hvilket vi er ret vilde med herhjemme. Bacon på toppen af tærten kan udskiftes med sprødstegt chorizo, røget filet i tern eller små stykker af stegt kyllingefilet. Desuden kan man helt udelade kød og nøjes med masser af bløde løg, hvis man gerne vil have en vegetarversion, men bacon eller flæsk er selvfølgelig det mest autentiske, hvis tærten skal “lugte” lidt af brændende kærlighed.

For lige at pynte lidt på blandingen af bløde løg og stegt bacon, skar jeg 5 rødbeder i tern og dryssede dem på toppen af tærten sammen med lidt friskhakket persille – det så rigtig fint ud og gav et lækkert farvespil. Derudover serverede jeg rødbeder ved siden af tærten – igen er der jo tale om en smagssag, men herhjemme hører der altså rødbeder til brændende kærlighed.

Print opskrift Pin opskrift
4.5 fra 2 stemmer

Kartoffeltærte med bacon og løg

Bagetid40 min
Samlet tid1 t
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 250 gr hvedemel
 • 50 gr grahamsmel (eller andet groft mel)
 • 2 dl vand
 • 2 spsk olie
 • 1 tsk groft salt
 • 600 gr kartofler (skrællede og skåret i tern)
 • 1 spsk smør
 • 1 dl mælk
 • 1 æg
 • 2 løg (skåret i tynde skiver)
 • 1 pk bacon i tern
 • salt og peber
 • syltede rødbeder og persille til servering

Fremgangsmåde

 • Kom hvedemel og grahamsmel i en skål, tilsæt vand, olie og salt og ælt dejen sammen.
 • Rul dejen ud på et meldrysset bord og beklæd en rektangulær eller rund tærteform (ca 20 cm i diameter) med dejen.
 • Prik dejen med en gaffel og forbag den i ovnen i ca 10 minutter ved 190 °C (varmluft).
 • Kog kartoflerne møre i en gryde med vand (husk ingen salt i vandet til kartoffelmos).
 • Hæld vandet fra kartoflerne, tilsæt smør og mælk og mos kartoflerne med et kartoffelmos-jern eller en elmikser.
 • Smag til med salt og peber og rør til sidst ægget i mosen.
 • Fordel kartoffelmosen i den forbagte tærtebund og bag tærten ved 190 °C (varmluft) i 25-30 minutter til den er hævet op og fint gylden på toppen.
 • Imens steges bacon sprødt på en stegepande og afdryppes på et stykke køkkenrulle.
 • Herefter steges løgene gyldne i baconfedtet på panden.
 • Anret bacon og løg øverst på den bagte kartoffeltærte og slut af med rødbeder i tern og friskhakket persille inden servering.

Noter

Har man ikke tid eller lyst til at lave sin egen tærtebund, så kan man selvfølgelig bare bruge en rulle fersk tærtedej fra supermarkedets køledisk i stedet for. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)