Koteletter i fad med grønt…

0 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Billig aftensmad - mad på budget., Hovedretter, Hverdagsmad, Opskrifter, Sund mad, Svinekød
Gå direkte til opskriften

Koteletter i fad er som regel en rigtig familielivret og et hit på middagsbordet og sådan er det sandelig også herhjemme hos Morten og mig, hvor den elskede klassiker med jævne mellemrum er på menuen. Som regel hentydes der til den klassiske ret med bacon, evt små pølser og paprikaflødesauce, når talen falder på koteletter i fad, men i årenes løb har jeg eksperimenteret lidt med fadkoteletterne og derfor hører de her karrykoteletter i fad med ananas og de her skønne koteletter i fad med pikantost og bacon nu også til blandt livretterne herhjemme.

På det seneste har jeg forsøgt mig med endnu en variant indenfor koteletter i fad, nemlig en udgave hvor både bacon og pølser er fjernet og i stedet erstattet af masser af lækre grønsager og jeg må sige, at her hos os var fadkoteletterne pimpet med ekstra grønsager et hit. En rigtig let og lækker forårs- og sommerudgave af de klassiske koteletter i fad – selvfølgelig stadig med den gode fløde-paprikasauce – og grønsagerne bidrog med en lækker fylde til retten og mættede desuden rigtig godt, uden at det blev for tungt. Ikke at der på nogen måde er noget i vejen med bacon og pølser – det skal jeg være den første til at indrømme – men de klassiske koteletter i fad kan godt ligge lidt tungt i maven. Især hvis der serveres godt med ris eller kartoffelmos ved siden af og det er nok en ret, som passer bedst til efterårs- og vintermånederne.

Jeg lavede saucen med løg, peberfrugt og champignons og tilsatte så yderligere et æble i små tern. Æblet “forsvandt” stort set og kogte ud under tilberedningen i ovnen, men bidrog til gengæld med masser af lækkerhed og sødme – præcis ligesom der stort set altid er æbler i en ketchup. Bryder man sig ikke om æble i maden, så udelader man det bare. Som sagt droppede jeg både bacon og små pølser men man kan jo sagtens komme en pakke bacon i tern på panden, hvis man gerne vil have lidt ekstra røget smag til saucen. Ekstra grønsager som fx revet squash, bladselleri i små stykker, majs eller lignende er jo også nemme at tilsætte, så det gælder bare om at bruge fantasien.

5 fra 1 stemme

Koteletter i fad

Samlet tid45 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 1 spsk olie
 • 4 store fadkoteletter
 • 1 løg (hakket)
 • 1 rød peberfrugt (hakket)
 • 1 æble (skåret i små tern)
 • 100 gr champignons (skåret i skiver)
 • 1 ds hakkede tomater
 • 2 tsk paprika
 • 2 spsk sød chilisauce
 • dl madlavningsfløde
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Varm olien op på en pande og brun koteletterne på begge sider. Drys med salt og peber og læg de brunede koteletter i et ildfast fad. 
 • Kom løg, peberfrugt og æble i tern på panden og sauter et par minutter – måske skal der tilsættes lidt mere olie til panden. Fordel grønsagerne ovenpå koteletterne i fadet. 
 • Kom champignons på panden, sauter dem og kom ligeledes svampene i fadet. 
 • Hæld hakkede tomater på panden og tilsæt paprika, sød chilisauce og madlavningsfløde – lad paprikasaucen simre et par minutter, smag til med salt og peber og hæld saucen i fadet med koteletter og grønsager.
 • Sæt fadet i ovnen ved 200 °C (varmluft) i 30-35 minutter. Pynt evt. med et grønt drys purløg eller persille og server med ris eller kartoffelmos.
Madlavningsfløde kan erstattes med piskefløde, hvis man ønsker en mere creme og afrundet smag til saucen. Der kan også bruges 1 pk flødeost naturel. 
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)