Kyllingefrikadeller smager helt vildt godt. De er ligesom mere saftige end de traditionelle frikadeller, som laves på svinekød. Og så er kyllingekød jo både lækkert og fedtfattigt. Så selvom man bestemt ikke skal foragte en god, gammeldags frikadelle, så laver jeg med jævne mellemrum frikadeller af kylling. Og herhjemme er det faktisk en stor succes hver eneste gang.

Se også – Tun- og torskerognsfrikadeller I Klassiske frikadeller I Svenske kødboller med kartoffelmos

Kyllingefrikadeller med masser af smag. 

Jeg laver frikadellerne på rimelig klassisk vis og bruger æg, mælk, løg og mel. Ofte bruger jeg rugmel i stedet for hvedemel. Det kommer lidt an på, hvad jeg har i skabe og skuffer, og man kan selvfølgelig også bruge havregryn eller rasp. Faktisk har jeg efterhånden erstattet hvedemel i flere forskellige farsretter, blandt andet når jeg laver boller i karry, og man kan faktisk ikke smage forskel. Morten har i hvert fald ikke sagt noget endnu. Og jeg er ret overbevist om, at han ikke har opdaget spor. 

Jeg tilføjer også gerne presset hvidløg til kyllingefarsen. Hvidløget kan selvfølgelig udelades, hvis man vil så tæt på en autentisk frikadelle som muligt. Men herhjemme er vi enige om, at det er lækkert med lidt ekstra smag.

Skal der “sparkes” yderligere til smagen, så kan man fx bruge finthakket, frisk chili, revet ingefær, lidt soja eller limesaft, koriander eller persille. Det giver en skøn smag til frikadellerne, som kommer til at minde lidt om asiatiske kyllingekødboller. Og så kan man jo passende servere frikadellerne med en lækker nudelsalat eller en rissalat til.

Print opskrift Pin opskrift
4.67 fra 12 stemmer

Kyllingefrikadeller

Samlet tid30 min
Antal: 12 stk

Ingredienser

 • 400 gr hakket kyllingekød
 • 1 løg (revet)
 • 2 fed hvidløg (pressede)
 • 1 æg
 • ½ dl mælk
 • 3 spsk rugmel (eller hvedemel/havregryn/rasp)
 • smør/olie til stegning
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Hakket kyllingekød, revet løg, presset hvidløg, æg, mælk, rugmel, salt og peber kommes i en skål og røres godt sammen til en lind fars. 
 • Lad farsen trække ca 15 minutter. 
 • Form frikadellerne ved hjælp af en spiseske og steg dem brune og lækre i en blanding af olie og smør på en varm stegepande. Server evt. med kartofler og grønt.
 • Frikadellerne kan fryses.

Noter

Lækker tilbehør til frikadeller

Laver jeg kyllingefrikadeller af den traditionelle slags, så får vi ofte en eller anden form for kartofler, gerne små ovnristede kartofler, og en hjemmelavet creme fraiche dressing til. Men kogte kartofler og sauce,, fx hjemmelavet persillesauce, er selvfølgelig også lækkert. Og så er jeg helt vild med råkostsalat lige for tiden.

Jeg lavede en skøn råkostsalat med blandt andet gulerod, pastinak og revet squash forleden dag og opskriften skal nok komme på bloggen snarest. Endelig er en skive rugbrød med smør og måske lidt surt i form af rødkål, rødbeder, asier eller syltede agurker jo altid et hit til frikadeller. Og de kan selvfølgelig også bruges til en god, gammeldags frikadelleburger.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)