Råkostsalat med gulerod og squash…

2 kommentarer
Salater - Alle mine bedste salater, Tilbehør
Gå direkte til opskriften

Råkostsalat, eller slet og ret gulerodssalat, husker jeg som en af yndlingssalaterne, fra jeg var lille. For det første var det sjovt at få lov til at hjælpe med at rive gulerødderne, men derudover så mindes jeg også, at det var helt fantastisk, at der skulle en stor klat honning i salaten – en helt perfekt salat for en lille slikmund som mig.

Efterfølgende har der været en årrække, hvor råkostsalaten ikke har fyldt så meget herhjemme hos os – jeg har lavet det engang imellem, hvis jeg syntes, at vi trængte til lidt ekstra grønt til en rødspættefilet eller en hjemmelavet fiskefrikadelle og en sjælden gang til en portion boller i karry, men ellers er det så som så, hvad det er blevet til. Dog er jeg for nylig igen kommet i igang med at lave råkostsalat og jeg har virkelig fået øjnene op for det væld af muligheder, der er i en råkostsalat, for den behøver jo langt fra blot bestå af revet gulerod og æble.

På det seneste har jeg leget med revet selleri i salaten, som giver en lækker, nøddeagtig smag. Jeg har ligeledes prøvet at udskifte æble med pære og blandet tynde strimler hvidkål og spidskål sammen med guleroden. Ananas, pink grape og pomelo i små stykker har ligeledes været en tur i skålen og senest er det blevet til denne her skønne råkostsalat med gulerod, squash, æble og pastinak, som vi spiste til de her saftige kyllingefrikadeller forleden dag.

Jeg kan godt lide at drysse lidt knas i form af nødder, frø eller kerner på toppen af salaten, men er man ikke til den slags, så kan man selvfølgelig bare udelade det. Særligt kan jeg anbefale græskarkerner, solsikke- eller sesamfrø og så er jeg ret vild med saltede nødder til den let søde salat. Saltede cashewnødder, mandler og pistacienødder, som jeg piller ud af skallerne og hakker, er især et hit herhjemme og det samme med et drys nigellafrø, også kaldet jomfru i det grønne eller sort sesam. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser.

Råkostsalat med gulerod og squash.

4 pers.

300 gr gulerødder, skrællede

1 pastinak, skrællet

1 squash

1 æble

1-2 tsk honning

½ citron, presset – appelsinsaft kan også bruges

2-3 tsk nigellafrø (jomfru i det grønne)

2-3 spsk saltede pistacienødder, grofthakkede

Gulerødder, pastinak, squash og æble rives groft på et rivejern og blandes i en skål – man kan også bruge en food processor til at rive grønsagerne. Honning og citronsaft røres sammen og vendes i grønsagerne. Drys med nigellafrø og hakkede, saltede pistacienødder på toppen og server.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
M Perkins
4 år siden

Herhjemme hos os har vi aldrig været så gode til det der ’tilbehør’. Altså vi vil gerne _have_ det, men nogen skal jo også _lave_ det… For et par måneder siden har jeg indført ‘ugens salat’. Så laver jeg en stor portion om mandagen og så serverer vi det til aftensmaden indtil der ikke er mere. Så er udfordringen jo så at undgå at det bliver en grønt-tomat-agurk kombi i en uendelighed. Jeg tror vi tager denne her i næste uge.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)