Rabarberkage med kokos…

9 kommentarer
Kager, Opskrifter, Rabarber opskrifter
Gå direkte til opskriften

Det kan godt være, at himmel og jord har stået i ét her i Sydjylland i dag, hvor vi har haft et ordentligt uvejr med både blæst, skybryd og torden, men i morgen er det den 1. maj, skoven er sprunget ud og i dag skal det handle om noget så sommerlækkert som en skøn rabarberkage med kokos. Kagen serverede jeg for øvrigt til kaffen store bededagsaften, efter vi havde spist de hjemmebagte hveder og den aften havde vi det dejligste vejr og en smuk solnedgang.

Rabarberne i haven var desværre ikke helt store nok til at høste endnu, selvom det ikke varer længe, men jeg havde simpelthen sådan lyst til en kage med rabarber, så jeg endte med at købe et bundt med hjem, da vi var ude at handle. Udover rabarber var kagen egentlig overvejende en helt klassisk lys kagedej med smør, sukker, æg, mel og mælk men for lige at få lidt ekstra “knas” tilsatte jeg kokosmel, hvilket blev ret lækkert.

Kagen er supernem at lave og opskriften kan faktisk bruges det meste af året, da der kan tilsættes alle mulige andre former for frugt end rabarber, fx æbler eller pærer i små tern, blommer, stikkelsbær, kirsebær, ferskner og nektariner eller abrikoser. Man kan også bruge frosne rabarber i tern, men så foreslår jeg, at man lader rabarberne tø op i en sigte, så en del af væden kan løbe fra, inden de vendes i dejen. Ellers kan man godt risikere, at den ekstra væde får kagen til at blive tung og klæg i midten og man kan også opleve problemer med at få kagen helt færdigbagt.

Jeg serverede som sagt kagen efter de ristede hveder med en klat creme fraiche og letpisket flødeskum ved siden af. Creme fraichen kan smages til med lidt vanille og evt. et nip sukker, hvis man gerne vil have lidt sødt, men personligt er jeg ret glad for kombinationen af de syrlige rabarber og den søde kagedej med en klat ren creme fraiche. Man kan også servere en kugle god vanilleis til rabarberkagen, hvis der skal lidt ekstra til.

Rabarberkage med kokos.

5-6 pers.

300 gr rabarber

1 spsk sukker

100 gr blødt smør

175 gr sukker

1 æg

175 gr hvedemel

100 gr kokosmel

1 nip salt

2 tsk bagepulver

2 tsk vanillesukker

1½ dl mælk

Skær rabarberne i stykker á ca 1 cm. Kom dem i en dyb tallerken og drys 2 spsk sukker over. Lad rabarberne trække i ca 15 minutter. Imens piskes smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt ægget og pisk igen. Bland hvedemel, kokosmel, salt, bagepulver og vanille og rør det i dejen sammen med mælken. Til sidst tilsættes rabarberstykkerne. Kom dejen i en springform (ca 20 cm) med et stykke bagepapir i bunden og smurte kanter. Bag kagen ved 175 grader (ikke varmluft) i ca 60 minutter til den er gylden og helt gennembagt. Lad kagen afkøle på bageristen, sigt evt. lidt flormelis over og server med creme fraiche, flødeskum eller vanilleis.

9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Annette
4 år siden

Lyder lækker og må prøves 🙂 Men hvorfor både smøre formen og lægge bagepapir i? Synes det lyder lidt voldsomt 😛

Annette
4 år siden

Ahhh, smart. Tak for svar 🙂 Må prøves snarest 🙂

Camilla
4 år siden

Tusind tak for en god opskrift, kagen smagte super skønt ??

Lise
4 år siden

Kan den fryses?

Dorte Noval
4 år siden

Jeg elsker denne kage, så nem og lækker. Tilsætter gerne en håndfuld hakkede mandler, for lidt at tygge i.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)