Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Smoothie med jordbær og blåbær.

0 kommentarer
Drikke
Gå direkte til opskriften

Herhjemme opererer vi med 2 begreber indenfor smoothies – nemlig de sunde, fx den her grønne smoothie, som indeholder en del grønsager og sagtens kan gøre det ud for et fornuftigt morgenmåltid. Og så de hyggelige, som er ren frugt og gør sig bedst som dessert eller et lækkert mellemmåltid. I går stod den på en smoothie med jordbær og blåbær, som var ren hygge. 

Jeg laver gerne smoothies ved at komme alle ingredienserne i en høj kande og give hele molevitten en tur med stavblenderen, til konsistensen er glat og cremet. Det er nemt og bekvemt og så slipper jeg for at skille blenderen ad og gøre den ren bagefter. Men selvfølgelig kan man sagtens bruge en almindelig blender. Jeg bruger gerne en blanding af frosne bær og en banan til at søde med, når jeg laver frugtsmoothies. Men der er jo ingen regler for, hvilke bær, frugter og juice, der kan bruges. Det gælder bare om at bruge fantasien og det skal nok komme til at smage fantastisk.

Husk i øvrigt, at frosne, friske bær altid skal have et opkog, inden de bruges i smoothies, da de kan indeholde virus, som kan give opkast/diarré. Når bærrene koges, dræbes bakterierne, og så kan man fryse dem ned igen i passende portioner. Da virus ofte kommer af dårlig håndhygiejne hos dem, som plukker bærrene eller pga. vanding med spildevand, kan man sagtens bruge frosne bær fra egen have uden først at koge dem.

Ingen bedømmelser

Smoothie med bær

Samlet tid5 minutter
Antal: 4 glas (små)

Ingredienser

  • 250 gr frosne jordbær
  • 250 gr frosne blåbær
  • 1 moden banen (skåret i skiver)
  • 0,75 liter appelsin- eller multifrugtjuice

Fremgangsmåde

  • Kom jordbær, blåbær og banan i en høj kande, tilsæt juice og blend med stavblenderen til en glat og klumpfri smoothie.
  • Man kan selvfølgelig også bruge en almindelig blender.
  • Juster evt. konsistensen med lidt ekstra juice, hvis smoothien er for tyk.
  • Hæld smoothien i 2 store eller 4 mindre glas og server med sugerør.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer