Asparges og rejer på sprød butterdej.

0 kommentarer
Annonce, Forretter, Frokostretter, Nytårsopskrifter til årets nytårsmenu, Påskefrokost og klassiske påskeopskrifter

I maj og juni er det højsæson for asparges og herhjemme spiser vi dem i rå mængder. Jeg er ret vild med grønne asparges, som bare lige er dampede, men nogle gange er det også sjovt at gøre lidt mere ud af det. Derfor lavede jeg forleden denne her lækre forret (eller frokostret) bestående af asparges og rejer på butterdej. En virkelig fin anretning, nærmest en lille tartelet, som blev serveret med en skøn krydderurtedressing.

Se også – Tærte med asparges I Rejecocktail I Lakseroulade 

Opskrift på asparges og rejer på butterdej.

Nedenstående opskrift på asparges og rejer på butterdej er rimelig simpel, og den kan laves på ganske kort tid. I hvert fald hvis man lige modregner den tid det tager at bage butterdejspladerne. Jeg brugte en pakke frossen butterdej i plader, som passede helt perfekt i størrelsen til de små “skåle”. Men hvis man heller vil bruge fersk butterdej i rulle, så kan man også sagtens det. Så skal man bare selv udskære butterdejen i 6-8 firkanter.

Udover asparges og rejer, lavede jeg også et par butterdejsbunde, som blev pyntet med lufttørret skinke på toppen. Skinken spiller perfekt sammen med asparges og den friske krydderurtedressing og resultatet blev virkelig godt. Så spiser man ikke fisk eller skaldyr, så kan der altså fint bruges skinke i stedet. Og ellers er det jo bare at slå sig løs og bruge sin fantasi. Jeg er sikker på, at både krebsehaler og jomfruhummere vil være godt.

Tip! Læs om de skønne vine fra Winefamly, som vi drak til maden, under opskriften. 

5 fra 1 stemme

Asparges og rejer på buttedej

Bagetid20 min
Samlet tid40 min
Antal: 6 stk

Ingredienser

 • 1 pk frosne butterdejsplader (6 stk)
 • 1 æg (sammenpisket)
 • 50 gr friskrevet parmesan (pecorino kan også bruges)
 • 2 bdt grønne asparges
 • 300 gr rejer (kan erstattes af 12 skv lufttørret skinke)

Krydderurtedressing

 • dl creme fraiche
 • 1 bdt dild (finthakket)
 • 1 bdt purløg (finthakket)
 • 2 spsk citronsaft
 • 1 nip sukker
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Læg butterdejspladerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem optø. Det tager ca 15 minutter.
 • Med en kniv ridses en linje i hver butterdejsplade hele vejen rundt ca 1 cm fra kanten.
 • Pensl dejpladerne med sammenpisket æg og drys med friskrevet parmesan.
 • Knæk den nederste, træede del af aspargesene og læg 4-5 stykker ovenpå hver butterdejsplade.
 • Bag butterdejen ved 200 C° (alm ovnfunktion) i 15-20 minutter, indtil butterdejen er gylden og hævet op.
 • Tag butterdejen ud og lad den falde sammen i midten, så aspargesene ligesom ligger i en skål.
 • Anret rejerne ovenpå butterdej og asparges, pynt evt med frisk dild og server de lune butterdejsskåle krydderurtedressing.

Krydderurtedressing

 • Kom creme fraiche, citronsaft og hakkede krydderurter i en skål og rør det sammen.
 • Smag til med sukker, salt og peber og opbevar på køl indtil servering.

Lækker vin til maden.

De sprøde butterdejsbunde med asparges kan både serveres som frokost og forret, men også som let og sommerlækker aftensmad med en salat ved siden af. Herhjemme blev det til aftensmad og i anledning af weekenden og det dejlige solskinsvejr, fik vi også kølig hvidvin til maden.

De vine, som vi drak, er specielt udvalgt til menuen af Winefamly, som jeg har samarbejdet med i dette her indlæg og de sendte ikke mindre end 4 skønne hvidvine, som alle passer perfekt sammen med rejer, citron og krydderurter.

Vi lagde ud med et glas perlende kold Chateau La Rose Bellevue, Bordeaux Blanc 2016. En fantastisk let og lækker hvidvin lavet på 85 % Sauvignon Blanc druer og 15 % Mucadelle. Farven er gylden og smagen frisk og sprød med en god eftersmag. Der er nuancer af både hvid fersken og grapefrugt i vinen, men vi var enige om, at der også var et ganske svagt strejf af hyldeblomst. En forrygende lækker vin, som passer perfekt til en let sommeranretning bestående af fisk, skaldyr og asparges.

Derefter var det blevet tid til et glas kølig Johan Topf, Weissburgunder Hasel fra 2015. En lidt kraftigere vin end den første, men stadig let og lækker og med en virkelig god dybde i smagen og en dejlig, lang eftersmag.Farven er smukt “bleg” med et grønt skær, den har nuancer af tropisk frugt uden på nogen måde at være parfumeret, og smagen er helt forrygende.

Vinen var perfekt til den lette anretning, som jeg havde lavet, men ville også uden problemer kunne serveres til en varm sommermiddag med stegt fisk eller kylling, asparges og nye kartofler.

Hvad er Winefamly?

Winefamly er en vinklub på internettet, som er skabt af kokken Thomas Herman, Mofibo grundlæggeren Morten Strunge, Rasmus Jensen og Thomas Pedersen, som på trods af vidt forskellige fagområder, alle har det til fælles, at de elsker god vin og gastronomi.

Med Winefamly har de skabt en vinklub, som er for alle, der holder af god vin og konceptet er helt enkelt. D’herrer bag konceptet fylder butikken med lækre, håndplukkede vine fra hele verden, og uanset om man leder efter en god hverdagsvin eller vin til en speciel lejlighed, så er der masser af muligheder.

Vinene sælges til kostpris – hvilket vil sige direkte fra “bonde til bord” uden fordyrende mellemled. Der er oplyst både normalpriser og medlemspriser på siden, så det er nemt at sammenligne. Fragten skal man heller ikke bekymre sig om – uanset om der købes flere flasker eller bare en enkelt. Al forsendelse er indregnet i kostprisen, og man skal således blot koncentrere sig om at udvælge sin vin.

Et medlemskab koster 75 kr pr. måned. Der er ingen binding de første 14 dage og lige nu kan man desuden få et gratis prøvemedlemsskab i 14 dage, hvis konceptet skal afprøves. Klik evt. ind på Winefamlys hjemmeside og læs meget mere.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)